Koledzy,
z jakiej odległości od samochodu można uruchomić klime z solardachu?
Czy da się to zaprogramować np. żeby o danej godzinie sama włączyła się?
Jak tak czytam o priusach, to to jakieś auta z przyszłości 
tylko jak wyhaczyć takiego P3 z solardachem w dobrym stanie.
Ta funkcja jest potrzebna jak świni siodło
dlaczego:
Warunki do pracy - czystość, brak zacienienia itp. zajmuje w instrukcji stronę.
Wg mnie załączona zostaje tylko dmuchawa a nie układ klimatyzacji - wyraźnie napisali "wentylator układu klimatyzacji".
Załączyć musisz przed wyjściem z samochodu i zadziała po pewnym czasie - nie odpalisz z pilota.
Są Prius (chyba głównie rynek USA) gdzie miały na pilocie trzeci przycisk AC, który zdanie odpalał cały układ klimatyzacji - zasilanie z baterii trakcyjnej.
Dokładając zdalne odpalenie samochodu, tzw. remote start lub alarm typu pandora, możesz zdalnie odpalić samochód i w tym klimatyzację.
Remote start też ma kilka opcji:
Podpięty pod fabrycznego pilota - więc zasięg znany.
Można rozbudować o alarm lub transmiter sygnału - wtedy zasięg ok 1km realny.
Nie napalaj się na solardach - wiem bo sam się napalałem i szybko odpuściłem jak przeanalizowałem sprawę.
Znalezienie dobrego Priusa nie jest takie łatwe a dokładając sobie jeszcze w wymogu taką opcję to jak gra w totka.
Gwoli ścisłości to alarmem Pandora (który po rozlicznych aktualizacjach jest de facto systemem zdalnego zarządzania autem z funkcja alarmu tak naprawdę

) można odpalić auto zaparkowane pod wieżą Eiffela będąc w Chinach - byle zasięg internetu był tu i tu. Z ciekawostek to z miesiąc temu dodali zdalny podgląd poziomu paliwa w baku po CAN

Co do solardachu to ja też sobie go odpuściłem - pomijając to co napisał Jakub - to w Europie dziwne były priusowe kompletacje. Jak w jednym aucie był szyberdach to nie było nawigacji. W kolejnym znowu jak była nawigacja i szyberdach to nie było reflektorów LEDowych... dałem sobie spokój więc...