Autor Wątek: Webasto w hybrydzie  (Przeczytany 23184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
Odp: Webasto w hybrydzie
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Grudnia 2017, 13:14:14 »
Nie ma fotek...

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Grudnia 2017, 16:01:22 »
Motyla noga

kurcze pióro

AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Grudnia 2017, 17:22:02 »
Ładny kicz  :grin:

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Grudnia 2017, 21:39:55 »
 :-P Dziękuję, cały czas myślę gdzie by tą diodę wsadzić  :o

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Grudnia 2017, 18:48:23 »
ja wsadziłem diodę informacyjną od podświetlenia tylnego loga toyoty oraz przedniego wraz z grillem nad pedałami w koloże białym ciepłym.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Grudnia 2017, 20:58:23 »
Trzeba przyznać, że wyłącznik bardzo pasuje do siermiężnych przycisków ładowanych przez Toyotę. Pełna harmonia ;) a led może jakiś płaski by bardziej pasował, a może i zmieścił się w szczelinę.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Grudnia 2017, 11:55:02 »
Nie lepiej kupić podświetlany przełącznik pasujący w zaślepkę ?

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Grudnia 2017, 14:49:52 »
No niby tak, prosta sprawa, myślałem o tym na samym początku ale.....ja chcę widzieć z okna mieszkania, że webasto pracuje więc małe światełko w zaślepce nic mi nie da. Będzie docelowo na górnej osłonie kolumny kierowniczej, kombinuje (ale bez pospiechu) jak zdjąć tą osłonę bez zdejmowania kierownicy (nie wszystkie zatrzaski puściły przy pierwszym podejściu   :-P).

P.S. Zakupiłem też kabelek VAG KKL (30zł) do diagnostyki i podciągnąłem sobie K-line webasto do OBDII (pin 7), zainstalowałem sterowniki, program Webasto Thermo Test i wszystko hula  :good:
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2017, 15:17:01 wysłana przez fazibazi »

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Grudnia 2017, 11:14:25 »
Zaprogramowałem IPCU, zgodnie z zaleceniami w instrukcji, podłączenie również książkowe i jest jedno ale. Nawiewy ustawiają się na szybę a wentylator na max obroty. Zmieniłem nawet na 30% "duty cycle" bez zmian. Czy przyczyną może być funkcja "deforst" (czyli wciśnięcie nawiewu na szybę)? Przy normalnej jeździe wciśnięcie tego przycisku powoduję skierowanie nawiewu na szybę, włączenie A/C i obroty na max  :o . Producent webasto zaleca w swojej instrukcji PRZED wyłączeniem auta ustawić właśnie - nawiew na szybę i temperaturę na HI. Powoduje to automatycznie ustawienie obrotów na max....wyłączałem samochód tak jak i również obniżałem obroty manualnie do min - bez zmian. Jutro rano sprawdzę czy można tą funkcję "deforst" wyłączyć w techstreamie bo może ona tu wprowadza zamieszanie.

Jak widać dioda poszła na razie niżej, ale mam juz inny plan. Dwie diody, jedna z lewej druga z prawej strony w tych małych okienkach z przodu  :good:

p.s. spróbowałem również z ciekawości podłaczyć sie z IPCU (niby ma linię-K) przez miniVCI ale nie było komunikacji (port com itp,ok) także VAG KKL.
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2017, 12:05:11 wysłana przez fazibazi »

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Stycznia 2018, 16:04:56 »
Dioda na swoim miejscu docelowym. Z pozycji kierowcy wystarczająco widoczna z daleka też. Przy okazji odkryłem ze panel nad radiem zdejmuje się bardzo łatwo.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Stycznia 2018, 13:15:13 »
No wystarczy tylko pociągnąć jak i reszta paneli w Aurisie:D

Offline Rentag

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #41 dnia: 08 Czerwca 2021, 14:39:02 »
Witam po raz pierwszy na forum.
Przeczytałem cały ten wątek i drugi z Priusem. Mam prośbę w związku z moim kaprysem, który łączy Webasto i Toyotę Auris 2 (hybryda). Od razu ostrzegam, że jestem kompletnym laikiem, więc zabawy w stylu fazibazi nie wchodzą w grę.

Moim nadrzędnym celem jest mieć możliwość przespania się w samochodzie w zimowe noce zachowując komfort termiczny. Z tego, co się dowiedziałem w grę wchodzi ogrzewanie postojowe suche, które to zazwyczaj kończy w samochodach ciężarowych a nie osobówkach. Chciałbym się dowiedzieć, czy webasto jest w stanie przybliżyć mnie do mojego celu, czy jest jakieś inne rozwiązanie umożliwiające zrealizowanie wyżej przedstawionego scenariusza.
Przy okazji - czy ogrzewanie fabrycznie montowane daje jakąkolwiek możliwość wytrzymania w samochodzie całej nocy? Jeśli chodzi o akumulator, to biorę pod uwagę zakup drugiego.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Grzegorz

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #42 dnia: 08 Czerwca 2021, 17:17:31 »
Ja kilka razy spałem nad wodą w samochodzie to po prostu go nie gaszę. Wyłącz światła, radio jeśli nie lubisz słuchać i podswietlenie.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Czerwca 2021, 20:11:49 »
Z tego co sprawdzałem to na godzinnym postoju przy załączonym silniku i radiu moja hybryda bierze mniej niż 2litry gazu na godzinę. Temperatura w środku na 21 a wiadomo że nie działa cała godzinę tylko kilka minut

Offline Rentag

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #44 dnia: 10 Czerwca 2021, 14:16:47 »
Zapomniałem dodać, że mam instalację LPG, co jak zakładam zmniejszy koszt zużytego paliwa na ogrzanie samochodu fabrycznym ogrzewaniem. Mam tylko pytanie dotyczące świateł do jazdy dziennej, które automatycznie odpalają się w nocy przy włączonym silniku. Da się je jakoś wyłączyć? Mam zamiar sprawdzić ile paliwa mi zejdzie w nocy przy ustawieniu temperatury w przedziale 17-19 stopni Celsjusza. Jeśli rezultaty będą po mojej myśli, to możliwe, że całkowicie zrezygnuję z Webasto.

Przy okazji widziałem duży rozstrzał cen jeśli chodzi o Webasto od kilku stówek po 5 tysięcy. O co chodzi? Mnie osobiście interesuje Webasto na benzynę. Patrząc również na oferty to niektóre są ze zbiornikiem, a inne bez. Czy to oznacza, że niektóre modele możemy podłączyć pod nasz zbiornik paliwa, czy to będzie benzyna, czy gaz? Nigdy nie widziałem na oczy zainstalowanego Webasto stąd te pytania.

Pozdrawiam
Grzegorz   

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl