Autor Wątek: toyota touch 2 & go  (Przeczytany 3425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rob_fire

• Prawie Toyot
toyota touch 2 & go
« dnia: 09 Kwietnia 2017, 19:47:42 »
Witam. Jestem świerzym posiadaczem Rav4 2013 rok szukam informacji o zmianie softu  touch & go na  touch 2 & go czy jest taka możliwość i jak to się odbywa. Szukałem na forach a, ale nic szczególnego nie znalazłem. Proszę o pomoc jak ktoś ma większą wiedzę na ten temat. Z góry dzięki.

Offline morfek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: toyota touch 2 & go
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Kwietnia 2017, 19:09:09 »
Podepne się pod temat, czy ktoś z posiadaczy tego jakże zaawansowanego systemu doszedł kiedyś do tego dlaczego nie da się odtworzyć plików FLAC  przez USB i jeszcze jedno mamy tam DAB?. Gdzieś czytałem że jakiś użytkownik nie zadowolony jakością dźwięku odtwarzal sobie właśnie pliki FLAC ale u mnie to nie działa

Wysłane z mojego SM-T719 przy użyciu Tapatalka

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Kwietnia 2017, 20:04:15 »
dlaczego nie da się odtworzyć plików FLAC  przez USB

Ponieważ Toyota Touch 2 & Go odtwarza tylko pliki MP3, WMA i AAC. Po zmianie softu z Touch & Go doszedł tylko ten ostatni format. Nie wiem dlaczego; może dlatego, że system jest stary i głupi ;)

https://myportalcontent.toyota-europe.com/Manuals/toyota/Avensis_NaviOM_OM20C56PL_view.pdf

Strony 59-61
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2017, 20:30:31 wysłana przez Milos »
My Toyota is Fantastic :)

Offline morfek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Kwietnia 2017, 22:45:08 »
Ok to wszystko wyjaśnia, było by miło jak by była taka opcja trudno,dzięki za pomoc

Wysłane z mojego SM-T719 przy użyciu Tapatalka

Offline prokopek87

• Początkujący
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Stycznia 2018, 15:12:07 »
cześć koledzy,
zakupiłem Rav4 - wg VIN produkcja styczeń 2014 z radiem pod nawigację z anetna GPS ale bez modułu nawigacji.
Zacząłem zgłębiać temat ale okazuje się, że w tych Ravkach IV generacji były dwie wersje nawigacji touch&go i touch&go 2.
Ktoś się może orientuje jak rozpoznać jaką mam wersję radia?
Okazuje się ze jednak jest spora różnica w cenie modułu nawigacji do touch&go względem modułu do touch&go 2.
Prośba o pomoc..

P.S. na chłopski rozum dobrze myśle, że wystarczy wpiąć odpowiedni moduł z tyłu radia i nawigacja powinna hulać?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl