Autor Wątek: Odbiór nowego autka  (Przeczytany 22559 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milka!

• Toyot Leżący
  • *
Odbiór nowego autka
« dnia: 14 Kwietnia 2017, 10:34:54 »
Witam
Jestem tu nowa. Gratuluję wszystkim nabywcom C-HR-ów. Mam zamówiony samochód i ciekawa jestem wszystkiego. Bardzo proszę o uwagi na temat  odbioru auta w salonie, na co zwracać uwagę, o co pytać?  Mam ochotę na listwy progowe, może macie jakieś spostrzeżenia.

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Odbiór nowego autka
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwietnia 2017, 11:35:48 »
Sprawdź czy nie spadł z lawety  :laugh:
Sprawdź czy na wszystkich szybach jest 2017 rok  :laugh:
Sprawdź czy nie był malowany ponownie (lakier<100)  :shock:
Sprawdź czy zielony TOPOWY zegarek z prawej strony tablecika ma już tryb 24 godzinny i pokazuje np. 21:36 :laugh:
Sprawdź czy możesz zmienić głos gejszy w nawigacji  :laugh:
Sprawdź czy schowek pasażera ma ludzką klamkę do otwierania  :laugh:
Przy okazji sprawdź czy działa wybitnie wydajne oświetlenie schowka  :laugh:
Sprawdź czy tryb otwierania drzwi kierowcy po jednym kliknięciu i pozostałych po drugim kliknieciu pilota nie wzbudza alarmu  :laugh:
Sprawdź czy masz podnośnik do kół  :laugh:
Sprawdź czy masz klucz do zmiany na drodze przepalonych żarówek w tylnych światłach  :laugh:
Sprawdź czy nie zapomnieli ci dać trzeciego kluczyka serwisowego  :laugh:
Sprawdź czy Touch2 with Go łączy się z Wifi  :| :laugh:
Sprawdź czy widzisz ekran swojego smartfona na ekranie Touch2 with GO  :laugh:
Sprawdź czy masz dostęp do App Store lub Google Play  :laugh:
Sprawdź ceny paliwa w aplikacji paliwo. Niech oddadzą Ci od razu różnicę z pierwszej ceny jesli wyświetlisz według ceny  :laugh:
Sprawdź czy centralny zamek zamyka się po przekroczeniu 20 km/h  :laugh:
Zastrzeż, że płacą za pierwszy fotoradar bo nie wyświetli ci się na nawigacji  :laugh:
Sprawdź czy możesz zmienić głośność i typ dźwięku fotoradaru  :laugh:
Ścisz lub wyłącz radio przed włączeniem stacyjki, będziesz zapewne jechał z małym niemowlakiem z tyłu   :shock: :laugh:
Ścisz  nawigację jak będziesz słuchał radia  :laugh:
Sprawdź czy tez musisz dodać 0,5 litra do średniego zużycia paliwa  :laugh:
Sprawdź czy lampka niedopompowanych kół nie będzie Ci co chwilę migała bez powodu  :laugh:
Sprawdź czy też musisz dodać 5-10 km do wskazań prędkościomierza  :laugh:
Od razu niech odkręcają spojler z tyłu. Będzie ciszej i nie urwie Ci go na myjni  :laugh:
Sprawdź czy przy rozpędzaniu i powyżej 125 km też musisz wozić stopery  :laugh:
Po odebraniu samochodu weź urlop tak ze 7 dni  :laugh:
Zapisz telefon do serwisu - będzie Ci potrzebny  :laugh:
Zapisz telefon do działu reklamacji- będzie Ci potrzebny  :laugh:
Zapisz telefon do Tojota Polska - będzie Ci potrzebny  :laugh:
Zapisz telefon do Prezesa Tojoty -  :laugh:
Sprawdź czy w bagażniku masz takie zaślepki jam po lewej i prawej stronie (na drobiazgi): :laugh:

Upomnij się o kimono firmowe i miecz samurajski. Wkrótce będzie Ci potrzebne do SePuku

Jak już sprawdzisz w/w punkty to po miesiącu jazdy napisz co przeoczyłem  <zalamka>
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2017, 12:17:13 wysłana przez Kierepowski »

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Kwietnia 2017, 21:17:18 »
@kierepowski.. nie wiem co tam bierzesz ale weź chłopie i zmień dilera... albo pisz jakiś pamiętnik czy załóż bloga, jak masz potrzebę pisania ale nie zalewaj już każdego możliwego wątku swoimi przydługawymi wypocinami.

@Milka - nie wiem czy w standardzie dostaniesz jakieś listwy progowe - zapytaj sprzedawcę i powiedz że byś chciała. Wprawdzie jak już zaliczka zapłacona to trochę późno na negocjacje ale spróbować można.
Przypilnuj też byś dostałą opony zimowe - możesz spróbować wynegocjować całe koła z felgami, ale będzie ciężko ( są dość drogie)
Na co zwracać uwagę.. oczywiście auto trzeba dokładnie obejrzeć - najlepiej z kimś kto potrafi ocenić czy np nie spadło z lawety lub nie było obite i lakierowane (to się niestety zdarza)
po drugie: ubezpieczenie. Nie wiem czy kupujesz prywatnie czy na firmę, ale jeśli prywatnie - sprawdź dokładnie oferty różnych firm, bo u mnie pakiet dilerski toyoty ( w pzu) był niemal dwa razy droższy niż znalazłem gdzie indziej (w avivie), przy ..chyba nawet nieco szerszym zakresie ochrony
Zastanów się czy chcesz mieć tzw przedłużoną gwarancję (czyli ubezpieczenie kosztów napraw na 4 i 5 rok) - oraz ubezpieczene GAP ( do wartości fakturowej - nawet do 5 lat), Koszty napraw - ztcp to chyba coś koło 2500 (mogę się mylić bo już nie pamiętam) i jego przydtność.. nie wiem. Wyłączeń tam sporo, ale też i cena spokoju - każdy musi to rozstrzygnąć we własnym zakresie czy warto. Za to GAP - moim zdaniem warto, bo zapewnia że w razie utraty auta (kradzież, szkoda całkowita) wypłacana jest nie jak standardowo z ac wartość auta z chwili szkody, tylko wartość z faktury zakupu -nawet do 5 lat. A toyoty są ostatnio lubiane przez złodziei - zwłaszcza w warszawie. Wprawdzie chyba nie C-hr bo to za nowe i jeszcze zapotrzebowania na części nie ma, ale za 3-4 lata, jak zaczną ściągać rozbitki z zachodu... Ja tam sobie to wykupiłem.

a po odbiorze - nic tylko się cieszyć - choć zapewne parę opisywanych tu "niedostatków" zauważysz.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Kwietnia 2017, 20:14:22 »
Sprawdź czy nie spadł z lawety     

ty nie smiej sie miałem kiedyś Maree która spadła z lawety albo została poważnie uszkodzona na kolumnie drzwi była od nowości( 0 Kilometrów) krzywa
kolumna drzwi..
@milka : nie kupuj chyba nawigacji za 2500 tyle zrozumiałem z tych postów tutaj i tyle a co do czego zawsze ktoś będzie narzekał na coś innego sama zobaczysz ze samochód jest super bez przesady a jaki ma być ja zapytam niektórych nie przesadzajmy ..
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2017, 20:21:17 wysłana przez Ma-corolla »

Offline Milka!

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Kwietnia 2017, 09:11:31 »
Jak już sprawdzisz w/w punkty to po miesiącu jazdy napisz co przeoczyłem
Rozumiem, że Ty wszystkie te usterki masz w swoimCHR
Ja i tak się cieszę na to autko

Offline Milka!

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Kwietnia 2017, 09:14:24 »
a po odbiorze - nic tylko się cieszyć - choć zapewne parę opisywanych tu "niedostatków" zauważysz.
I tak będzie, a co do GAP to już postanowiłam, że wykupię. Dzięki za podpowiedź o listwach progowych, właśnie się nad tym zastanawiałam, nie pomyślałam o tym przy zamówieniu, trudno najwyżej dokupię.

Offline Milka!

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Kwietnia 2017, 09:21:29 »
nie kupuj chyba nawigacji za 2500 tyle zrozumiałem z tych postów tutaj i tyle a co do czego zawsze ktoś będzie narzekał na coś innego sama zobaczysz ze samochód jest super bez przesady a jaki ma być ja zapytam niektórych nie przesadzajmy ..
Nawigację już zamówiłam więc trudno może nie będzie aż tak źle.
A co do reszty myślę, że to dopiero w praktyce się okaże.
W CHR nie ma niestety koła dojazdowego, które miałam w każdym poprzednim samochodzie, no ale teraz zestaw naprawczy to standard, więc trzeba się z tym pogodzić, nie dyskredytuje to w żaden sposób CHR.

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Kwietnia 2017, 19:36:36 »
Masz chyba asistans to się nie martw  :grin:

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Kwietnia 2017, 21:42:31 »
@@@@ MILKA

da sie kupic w Toyocie koło zapasowe ale za dopłatą jakies 500 Złotych

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Kwietnia 2017, 21:53:35 »
Za pińcet to niech cmokną misia tatrzańskiego w d....ę  :-P

Offline Milka!

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Kwietnia 2017, 09:20:22 »
da sie kupic w Toyocie koło zapasowe ale za dopłatą jakies 500 Złotych
Tylko czy będzie gdzie włożyć to koło zapasowe do bagażnika.
 Może ktoś wie czy się zmieści tam gdzie jest teraz zestaw naprawczy?

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Kwietnia 2017, 09:36:48 »
@@@@ciapus4 hahahahahahaha taka prawda ..za darmo bo sie należy i taka jest prawda według FABRIKI powinno być ZAPASOWE KOŁO a nie zestaw!

@@@Milka  tak to koło ma być dla CHR jest na info od samochodu ze niby ma być koło a nie zestaw ( wiec ktoś się doczytał ze ma być i będzie dla tych co chcą ..... ) odpowiedz dealera to : dla yarisa jest to koszt 390 dla Corolli 490 złotych no i dla chr pewnie tez... Ten samochód powinien wyjeżdżać z salonu z kołem zapasowym a nie z Zestawem ...(według fabriki). Taka jest prawda , nie rozumiem jednak czemu mam za to płacić kiedy kupowałem aurisa nie płaciłem za zapasowe było po prostu  z tyłu!!!!!

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Kwietnia 2017, 09:47:26 »
W specyfikacji jest zestaw a nie koło .

Też myślę o dojazdówce . Myślę , że trzeba będzie wyciągnąć niestety ten styropian z zestawem naprawczym
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Kwietnia 2017, 09:56:51 »
W specyfikacji jest zestaw a nie koło . Też myślę o dojazdówce . Myślę , że trzeba będzie wyciągnąć niestety ten styropian z zestawem naprawczym

nie wiem co jest w specyfikacji ale powiem ze sprzedawca powiedział ze właściciel starszy czytał te foldery toyoty i ze znalazł na nim ze powinno być koło zapasowe wiec na moje pytanie mówiła toyota Centrum poznań nie ma problemu wyjmuje sie ten styropian i wchodzi tam koło 80km/h

*** A dlaczego to robią bo specyfikacja juz potem sie zmieni na cięższy samochód zestaw naprawczy jest LEKI!!!!! :bash:   

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl