Autor Wątek: Częste kradzieże Auris'ów - Warszawa  (Przeczytany 108863 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo

• Prawie Toyot
Odp: Częste kradzieże Auris'ów - Warszawa
« Odpowiedź #120 dnia: 07 Września 2017, 13:36:18 »
Dla uściślenia GPS też działa w oparciu o fale radiowe, za Wikipedią:

"sygnał dociera do użytkownika na dwóch częstotliwościach nośnych L1 = 1575,42 MHz (długość fali 19,029 cm) i L2 = 1227,6 MHz (długość fali 24,421 cm)"

Mikrofale ale zaliczane do fal radiowych.

Światło widzialne to też fale radiowe, ale rozmawiamy o lokalizacji, i w branży ?radiowy? oznacza właśnie ?nie GPS?.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #121 dnia: 09 Września 2017, 01:14:51 »
więc nawet jak złodziej zagłusza, to wykrywane jest źródło zagłuszania, czyli i miejsce samochodu
Jeśli zagłuszysz sygnał to "central" go nie odbiera bo niby jak ma zdetektować sygnał użyteczny z szumu - szumu którego nie zna dla uściślenia.

Sam moduł to ponoć maleństwo schowane bardzo głęboko w samochodzie.
Żeby sygnał został odebrany to musi być na silny, a więc antena jego nie może być wewnątrz bloku silnika, a bliski szczeliny - zazwyczaj przy uszczelkach...

Po tych podsumowaniach jednak nie zrozumieliście przeslania mojego ostatniego posta, albo robicie celowo marketing szeptany.
« Ostatnia zmiana: 09 Września 2017, 01:23:31 wysłana przez erma »

Offline Jacejek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 16 Września 2017, 14:17:00 »
Cześć
Jak to wygląda w praktyce możecie popatrzeć posłuchać  w materiale TVNu pod linkiem:

http://www.tvn24.pl/kradziez-samochodu-w-6-sekund-czarno-na-bialym,773287,s.html

i jest tam parę porad jak się zabezpieczać - choć ich skuteczność jest pewnie dyskusyjna.
Pozdr

Offline Barti

• Toyot Leżący
  • *
Corolla E12 HB 1.4 D4D SOL => Auris II FL 1.6 Comfort

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #124 dnia: 17 Września 2017, 22:05:39 »
Niestety koncerny motoryzacyjne tkwią mentalnie w ubiegłym stuleciu.  Wydaje im się że wystarczy facelifting co 3-4 lata i klienci będą wniebowzięci.  Szczęście że się nie wzięli za produkcję smartfonów i komputerów, choć już rynek car audio zdołali poważnie zniszczyć.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #125 dnia: 17 Września 2017, 22:16:03 »
Jeszcze w kwestii wzmacniania i transmisji sygnału, o ile sygnał z kluczyka po odsunięciu się od samochodu przestaje być przezeń odbierany i złodziej musi użyć urządzenia to karta proxy z systemu Cobra-Pro oferowanego przez Toyotę nadaje o wiele mocniej i musiałem zanieść ją na drugi koniec domu aby auto pod nim zaparkowane przestało ją odbierać.   

W serwisach wzruszają ramionami.  Do hybrydy oferują blokadę mechaniczną wybieraka trybów, po prostu śmieszne.  Z kolei odcięcie zapłonu ukrytym wyłącznikiem ponoć prowadzi do zakłóceń funkcjonowania elektroniki i wyświetlania komunikatów błędów bądź zapalania się kontrolek ostrzegawczych.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #126 dnia: 17 Września 2017, 22:33:22 »
Człowiek to wymyślił to i człowiek to złamie. W każdym samochodzie bez wyjątku. Każdy właściciel samochodu jest na to narażony nie Wy.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #127 dnia: 17 Września 2017, 22:49:48 »
Człowiek to wymyślił to i człowiek to złamie. W każdym samochodzie bez wyjątku. Każdy właściciel samochodu jest na to narażony nie Wy.
Powtarzasz znany banał.  Gdyby zabezpieczenia komputerów i sieci były tworzone i aktualizowane wg standardów firm motoryzacyjnych to nie byłbyś w stanie pisać na tym forum.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: 18 Września 2017, 05:39:35 »
Gdyby zabezpieczenia komputerów i sieci były tworzone i aktualizowane wg standardów firm motoryzacyjnych to nie byłbyś w stanie pisać na tym forum.
Zwłaszcza w przypadku Toyoty. Patrz ich drewniany TT.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #129 dnia: 18 Września 2017, 18:39:41 »
Prawda jest taka że skoro potrafią się włamywać do Banków, NASA, wykradać filmy z wytwórni i poufne dane z policji etc to kradzież samochodu za 100tys jest bajką co widać na filmie a reprezentowany samochód był wart nieco więcej. Popatrzcie jak równie łatwo kradną samochody za których wymiane klocków i tarcz płaci się tyle co za całą bidną Toyote. Wydaje mi się że temat mocno rozdmuchany bo nie zależnie od marki samochody były i będą kradzione jak nie tak to inaczej. Nie jakimś wzmacniaczem to dadzą Ci pałą w łeb i zabiorą albo po prostu przyjadą lawetą.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #130 dnia: 18 Września 2017, 20:10:49 »
Czyli jak Ci wyczyszczą konto to tylko wzruszysz ramionami na zrządzenie losu i nawet nie pofatygujesz się z reklamacją?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #131 dnia: 18 Września 2017, 20:20:51 »
Oczywiście że nie, bo jeśli znikną mi środki z konta to da się Je odzyskać i bank pokryje straty. Co nie znaczy od razu że usilnie trzeba wmawiać sobie i innym że to jest najgorsze na świecie bo ktoś potrafi mi to zabrać. Taka jest kolej rzeczy. Weźmy pod uwagę że giną głównie Lexusy i Inifinity, mniejszy odsetek to Hondy, Toyoty i Mazdy na szczycie uboższych wersji. Co mają powiedzieć właściciele mark niemieckich gdzie złodziejaszkowie obrali sobie na celownik ich markę na główny cel w praktycznie całym kraju.
« Ostatnia zmiana: 18 Września 2017, 20:30:08 wysłana przez Stivo »

Offline zbyszekb

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #132 dnia: 27 Września 2017, 17:12:50 »
Witam
Jestem nowy na forum więc Witam wszystkich.
Ja osobiście korzystam z wbudowanego w kluczyk systemu oszczędzania baterii, czasami się zapominam i podchodząc do samochodu nie otwiera mi drzwi jak łapię za klamkę ale już się do tego przyzwyczaiłem, też że jak wysiadam to pierwsze co robię to wyłączam w kluczyku radio.

Pozdrawiam

Offline frajer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 28 Września 2017, 15:53:21 »
Witam
Jestem nowy na forum więc Witam wszystkich.
Ja osobiście korzystam z wbudowanego w kluczyk systemu oszczędzania baterii, czasami się zapominam i podchodząc do samochodu nie otwiera mi drzwi jak łapię za klamkę ale już się do tego przyzwyczaiłem, też że jak wysiadam to pierwsze co robię to wyłączam w kluczyku radio.

Pozdrawiam

Fajnie, że masz świadomość, ale jak pisałem wcześniej, system upośledzli ochronę tego auta i dla wiadomości: scanery już nie kosztują 50 tyś, a jedynie 80 zł na alliexpress, do tego kluczyk na bluetooth wpięty do gniazda OBU II za 20 zł i młotek do szyb za ...
Nie ma stacyjki, nie ma blokady kierownicy, nie musi rwać kabli spod kierownicy, w białych rękawiczkach i z inwestycją 100 zł zabiera sobie Twoje autko na które cieżko pracowałeś.
Zaraz się podniesie raban o polisie ubezpieczeniowej... ona nie pokryje w 100% Twoich strat!!!

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #134 dnia: 28 Września 2017, 16:53:07 »
Fajnie, że masz świadomość, ale jak pisałem wcześniej, system upośledzli ochronę tego auta i dla wiadomości: scanery już nie kosztują 50 tyś, a jedynie 80 zł na alliexpress, do tego kluczyk na bluetooth wpięty do gniazda OBU II za 20 zł i młotek do szyb za ...Nie ma stacyjki, nie ma blokady kierownicy, nie musi rwać kabli spod kierownicy, w białych rękawiczkach i z inwestycją 100 zł zabiera sobie Twoje autko na które cieżko pracowałeś.
Chyba Google coś ci źle przetłumaczyło z tego Alliexpress. Albo nie wiesz oczym piszesz.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl