Autor Wątek: Częste kradzieże Auris'ów - Warszawa  (Przeczytany 108925 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Częste kradzieże Auris'ów - Warszawa
« Odpowiedź #135 dnia: 28 Września 2017, 18:57:52 »
najtańsza walizka sprowadzana najczęściej z Rosji czy Bułgarii bo stamtąd się je bierze kosztuje minimum 10tyś euro chłopaku i ludzie z Wołomina Ci to potwierdzą. Więc jeśli masz tyle na wydanie to owszem każdy może Ci zawinąć z domu samochód nie zależne od marki, ceny, wyposażenia. Jak nie walizką to lawetą jak nie lawetą to przez złącze diagnostyczne w nieco dłuższym czasie i wychodzi na to samo bez różnicy czy jeździsz maluchem czy meśkiem od Brabusa jeśli już ktoś ma pomysł na ten konkretny samochód.

Słyszałem że wyłączanie nic nie daje, wystarczy sam system start stop. Jedyna szansa żeby się przed tą jedyną metodą ustrzec to trzymać kluczyki jak najdalej od drzwi, okien w nocy a jeśli przy sobie to w specjalnych opakowaniach.

Popatrzcie sobie jak się kradnie samochód który ma dodatkowe zabezpieczenia mimo wyłączonego kluczyka. I nie kosztuje co klasa średnia niższa. Facet pokazuje wszystkim jak kradnie fury po 1kkk zł. Też możecie się nauczyć i kraść. Tyle że szarego kowalskiego nie stać wywalić 200tyś zł na sprzęt który służy tylko do kradzieży samochodu. Na to stać tylko zorganizowane grupy przestępcze które mają pod sobą grono ludzi. Rozbieracze w godzinę zostawią Ci z samochodu sam szkielet. W kilka minut wyciągną Ci wszystkie GPSy, radionadajniki etc. A z reagowaniem policji wiadomo jak bywa... Pytanie jeszcze kiedy się zorientujesz że gwizdnęli Ci furę. Bo pracujemy, śpimy, jesteśmy czymś zajęci.

https://www.youtube.com/watch?v=lXzA-kG-c5k
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2017, 19:13:34 wysłana przez Stivo »

Offline frajer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 28 Września 2017, 19:34:44 »
najtańsza walizka sprowadzana najczęściej z Rosji czy Bułgarii bo stamtąd się je bierze kosztuje minimum 10tyś euro chłopaku i ludzie z Wołomina Ci to potwierdzą.

To było już...przestańcie powielać info TVN. Urządzenie się zwie się HackKey wyprodukowane w Chinach i kosztuje w dwóch egzemplarzach około 30 Euro. Podesłać Ci link, sprzedają na legalu. Wystarczy wpisać w Google. 10 tyś Euro...a świstak siedzi...

I prosiłbym bez porównywania mnie do swoich kolesi z podwórka.

Z resztą się zgadzam.
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2017, 19:36:28 wysłana przez frajer »

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #137 dnia: 28 Września 2017, 20:35:40 »
To daj tego linka. Jak dla mnie 30$ to koszt części a nie urządzenia.

Offline frajer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 28 Września 2017, 20:46:58 »
To daj tego linka. Jak dla mnie 30$ to koszt części a nie urządzenia.

Ty tak na poważnie ??? Google zbanowali ??? A Ty chcialeś gotowe do uzycia tak???? Jak radyjko 2-Din ????

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #139 dnia: 28 Września 2017, 21:26:12 »
No daj, chętnie sobie wszyscy za 100zł będziemy kraść samochody po kilkaset tysięcy. Czekamy z niecierpliwością. Może tym razem na gadaniu się nie skończy... Dobra promołszyn z kilkunastu tysięcy na 30$ za dwie sztuki. Ale jak te 30$ przeliczasz na 80 zł to nie mam bladego pojęcia  :o

Swoją drogą głupi jestem że chodzę do pracy, przecież wystarczy nająć mechanika, wykręcić kilka reflektorów i podobnych pierdół w stolicy, sprzedać na allegro i mogę spokojnie nie pracować przez kolejny rok za jedyne 30$, ahh przepraszam 80zł. Cały świat okazuje się idiotami. Dziękujemy frajer.
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2017, 21:39:39 wysłana przez Stivo »

Offline frajer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #140 dnia: 28 Września 2017, 21:51:09 »
Twój post jest faktycznie godny Twego poziomu kultury i inteligencji.
Czy naprawdę nie ma tu administratora na tym forum?
Nie ma co z Tobą dyskutować, a tylko zgłaszać do moderatora.
Polecam lekturę: Regulamin Forum.
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2017, 22:10:16 wysłana przez frajer »

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #141 dnia: 29 Września 2017, 22:14:42 »
Niestety, ale z frajera nie taki znowu "frajer". Najnowsze bezkluczykowe fury można rąbnąć za pomocą urządzeń za kilkadziesiąt złotych... :(
"I love the smell of flames early in the morning..."

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #142 dnia: 29 Września 2017, 23:36:23 »
System bezkluczykowy nie służy do zabezpieczania przed kradzieżą, jakby nie było...

Offline frajer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 30 Września 2017, 00:49:56 »
System bezkluczykowy nie służy do zabezpieczania przed kradzieżą, jakby nie było...

Tylko czy ktoś tutaj napisał inaczej? Chodzi raczej, że producenci podali "na talerzu" auta swoich klientów i napewno nie zrobili to nieumyślnie. Temat ten jak się okazuje jest znany od samego początku, tylko nie leży w interesie producenta udoskonalać to coś. Miesiące badań, sztab inżynierów, którym trzeba zapłacić, a tak montują sprawdzony moduł, a że ukradną...przecież dla nich to lepiej, bo klient kupi sobie nowy.

To jest kolejny przykład, że robią z Nas króliki doświadczalne i jeszcze każą za to płacić krocie. Gdyby to była firma kogucik, taka TATA z Indii lub Łada ( tutaj nawet im ubliżyłem), to bym i machnął ręką, ale to montuję WSZĘDZIE na potęgę i jeszcze głupa zgrywali, że zdziwienie. To nie możliwe, że można ukraść, a podejrzewanie swojego klienta o współudział to już szczyt chamstwa.

Wytłumacz mi jak można doprowadzić to tego, że przykładowo hybrydę odpalisz z gniazda OBU II i to bez klucza, pilota itp ??? Takie elementarne zabezpieczenia, można ominąć przy pomocy połączenia dwóch przewodów can??? Naprawdę trzeba mieć ciężko nawalone we łbie, aby ignorować to i twierdzić, że ... no cóż trudno... kradną droższe. To po kiego grzyba wogóle zamykać auto. Zostawmy drzwi otwarte, okna również, bo szkoda energii na tę czynności marnować skoro dzieciak 14letni przy pomocy lutownicy, cyny i części za 100 zł Wam te auto buchnie w 6 sekund.

Pozdrawiam i naprawdę, nie życzę Wam tego momentu, kiedy na miejscu gdzie zostawiliście auto, zastaniecie ... powietrze i to o 3 nad ranem.

P.S Wrócę jeszcze na moment do Twojej wypowiedzi... czy w dawnych czasach kluczyk i stacyjka było uznawane jako urządzenie zabezpieczające przed uruchomieniem pojazdu przez osoby niepowołane??? Tak czy nie.
Czyli wdrażając te akcesorium, zaniechano zabezpieczenia przed uruchomieniem pojazdu, jeżeli odpowiedź brzmi NIE to znaczy dalej należy uznawać to urządzenie jako zabezpieczenie także przed kradzieżą, a jeżeli odpowiedź brzmi TAK, zaniechano zabezpieczenia, to patrz wyżej. Nie ma sensu zamykać auta, bo szkoda Naszego czasu i zużytej energii.
« Ostatnia zmiana: 30 Września 2017, 01:04:21 wysłana przez frajer »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #144 dnia: 30 Września 2017, 02:30:54 »
Fabryczne zabezpieczenia nigdy nie były jakąkolwiek przeszkodą dla wyspecjalizowanych złodziei, którzy odpowiadają za 99,...% kradzieży.  I zapewne nigdy nie będą.  W czasach kiedy keyless był funkcją występująca tylko w najnowszych autach klasy luksusowej, w Polsce kradziono kilkakrotnie więcej samochodów niż obecnie. 

Koncerny motoryzacyjne zawsze koncentrowały się na kwestiach zasadniczych, innowacje w zakresie bezpieczeństwa i ekologii wprowadzając pod presją z zewnątrz a nie z własnej inicjatywy.  Oczywiście zawsze możemy się na nich srogo zemścić kupując używane punto lub przesiadając się do zbiorkomu ;-)

Sasanka

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: 06 Października 2017, 19:28:44 »
Ja tylko wrzucę od siebie. Od przyszłego roku wzrasta składka za AC na polisy chroniące pojazdy wyposażone w te "inteligentne kluczyki"
Decyzja jest po tym jak kradzieże wzrosły o kilkaset procent, a wykrywalność spadła prawie do zera, w dodatku kradzieżą zajmują się już nawet młokosy dla zabawy, a potem palą samochody po polach jak się skończy paliwo czy ugrzęzną w terenie.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #146 dnia: 06 Października 2017, 22:31:42 »
a ty "Sasanka" jak sobie poradzilas z problemem kradziezy samochodu ?

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #147 dnia: 27 Kwietnia 2018, 09:20:27 »
Pojawiło się nowe ciekawe rozwiązanie: https://www.youtube.com/watch?v=x2AahohpU1Y. Na razie wystarcza mi ręczne włączanie trybu oszczędzania baterii, ale jeśli faktycznie jest tak dobrze jak mówi Zachar, to można by się zastanowić.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #148 dnia: 27 Kwietnia 2018, 09:39:56 »
Na razie wystarcza mi ręczne włączanie trybu oszczędzania baterii,
ten patent jest chyba tak samo skuteczny jak keyless protector, a przy tym nic nie kosztuje
E18_Prestige_MultidriveS

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #149 dnia: 27 Kwietnia 2018, 09:43:57 »
Ja w swojej Corollce na razie wyłączyłem bez kluczykowy dostęp i jest spoko - szukam jakiegoś fajnego etui które blokuje fale :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl