Witam forumowiczów,
Na ten wątek natknąłem się poszukując odpowiedzi na pytanie związane z działaniem ML na Samsungu S5 połączonym z Toyotą CHR (żona jeździ CHR-ką i czasami testuję tam aplikacje ML.)
Dysponuję trzema identycznymi egzemplarzami Samsunga S5 i usiłuję znaleźć odpowiedź na pytanie, dlaczego mirror-link działa tylko na jednym z nich?
Wszystkie trzy S5 posiadają identycznego Androida 6.01 (ostatnia dostępna wersja). Wszystkie trzy zostały wyczyszczone i zresetowane do ustawień fabrycznych, a następnie zainstalowane apki RockScout i Sygic Car Navigation.
Po połączeniu kablem USB 3.0 z Toyotą CHR tylko jeden z nich prawidłowo wyświetla na ekranie CHR-ki ikonki RockScout i Sygic Car Navigation.
Podejrzewałem, że jeden z dwóch Samsungów S5,na których nie działał ML ma uszkodzone gniazdo USB, ale nawet wymiana na kompletnie nowe nic nie zmieniła ? podłączony S5 z nowym gniazdem USB również nic nie pokazywał, chociaż na wszystkich trzech po połączeniu z CHR-ką ekran gasł i pokazywała się informacja, że urządzenie zostało połączone z samochodem usługą Mirror-Link.
Wygląda mi jednak na to, że ponieważ ?softwerowo? wszystkie trzy telefony są identyczne, to logicznie myśląc usterka musi leżeć po stronie ? hardwerowej? czyli najprawdopodobniej wyrobione styki gniazda USB w telefonie ? tym bardziej, że zauważyłem, że w działającym S5 przy poruszaniu kabelkiem USB zdarza się, że ikonki RockScout i Sygic Car Navigation czasami znikają?