Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #735 dnia: 06 Sierpnia 2020, 09:55:02 »
Macie zacięcie aby się bawić w kabelki i tracić na to czas... mam AA w polifcie i ani razu nie użyłem. Wolę fabryczną navi, niż bawić się w plątaninę kabli...
Gratulujemy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #736 dnia: 06 Sierpnia 2020, 15:06:50 »
I po mirrolinku ,za dobrze to działało. Jeszcze jedna lipa, teraz telefon trzeba podpiąć z zasilacza bo z usb pozostaje czarny ekran-jakaś rada?

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #737 dnia: 06 Sierpnia 2020, 15:22:46 »
Możesz jaśniej?

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #738 dnia: 06 Sierpnia 2020, 15:37:22 »
Telefon wpięty w usb pokazuje że jest połączony przez mirrolink z autem a co za tym idzie ma wyłączony ekran, a na toyotowskim ani jednej ikony aplikacji mirrolink.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #739 dnia: 08 Sierpnia 2020, 12:00:06 »
I po mirrolinku ,za dobrze to działało. Jeszcze jedna lipa, teraz telefon trzeba podpiąć z zasilacza bo z usb pozostaje czarny ekran-jakaś rada?
Tak. Wylacz mirrorlink.

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #740 dnia: 09 Sierpnia 2020, 12:23:35 »
 Wyłączyłem .Zasugerowałem s?ę mirrorlinkiem w "więcej ustawień połączeń,, zamiast w aplikacjach ,mimo wszystko szkoda ,może inne telefony?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #741 dnia: 10 Sierpnia 2020, 11:01:32 »
Wyłączyłem .Zasugerowałem s?ę mirrorlinkiem w "więcej ustawień połączeń,, zamiast w aplikacjach ,mimo wszystko szkoda ,może inne telefony?
Probuj cos z LG lub Sony

Offline waldek26

• Początkujący
« Odpowiedź #742 dnia: 22 Września 2020, 21:52:45 »
Witam forumowiczów,
Na ten wątek natknąłem się poszukując odpowiedzi na pytanie związane z działaniem ML na Samsungu S5 połączonym z Toyotą CHR (żona jeździ CHR-ką i czasami testuję tam aplikacje ML.)
Dysponuję trzema identycznymi egzemplarzami Samsunga S5 i usiłuję znaleźć odpowiedź na pytanie, dlaczego mirror-link działa tylko na jednym z nich?
Wszystkie trzy S5 posiadają identycznego Androida 6.01 (ostatnia dostępna wersja). Wszystkie trzy zostały wyczyszczone i zresetowane do ustawień fabrycznych, a następnie zainstalowane apki  RockScout i Sygic Car Navigation.
Po połączeniu kablem USB 3.0 z Toyotą CHR tylko jeden z nich prawidłowo wyświetla na ekranie CHR-ki ikonki RockScout i Sygic Car Navigation.
Podejrzewałem, że jeden z dwóch Samsungów S5,na  których nie działał ML ma uszkodzone gniazdo USB, ale nawet wymiana na kompletnie nowe nic nie zmieniła ? podłączony S5 z nowym gniazdem USB również nic nie pokazywał, chociaż na wszystkich trzech po połączeniu z CHR-ką ekran gasł i pokazywała się informacja, że urządzenie zostało połączone z samochodem usługą Mirror-Link.
Wygląda mi jednak na to, że ponieważ ?softwerowo?  wszystkie trzy telefony są identyczne, to logicznie myśląc usterka musi leżeć po stronie ? hardwerowej?  czyli  najprawdopodobniej wyrobione styki gniazda USB w telefonie ? tym bardziej, że zauważyłem, że w działającym S5 przy poruszaniu kabelkiem USB zdarza się, że ikonki RockScout i Sygic Car Navigation czasami znikają?

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #743 dnia: 22 Września 2020, 21:58:19 »
Witam forumowiczów,
Na ten wątek natknąłem się poszukując odpowiedzi na pytanie związane z działaniem ML na Samsungu S5 połączonym z Toyotą CHR (żona jeździ CHR-ką i czasami testuję tam aplikacje ML.)
Dysponuję trzema identycznymi egzemplarzami Samsunga S5 i usiłuję znaleźć odpowiedź na pytanie, dlaczego mirror-link działa tylko na jednym z nich?
Wszystkie trzy S5 posiadają identycznego Androida 6.01 (ostatnia dostępna wersja). Wszystkie trzy zostały wyczyszczone i zresetowane do ustawień fabrycznych, a następnie zainstalowane apki  RockScout i Sygic Car Navigation.
Po połączeniu kablem USB 3.0 z Toyotą CHR tylko jeden z nich prawidłowo wyświetla na ekranie CHR-ki ikonki RockScout i Sygic Car Navigation.
Podejrzewałem, że jeden z dwóch Samsungów S5,na  których nie działał ML ma uszkodzone gniazdo USB, ale nawet wymiana na kompletnie nowe nic nie zmieniła ? podłączony S5 z nowym gniazdem USB również nic nie pokazywał, chociaż na wszystkich trzech po połączeniu z CHR-ką ekran gasł i pokazywała się informacja, że urządzenie zostało połączone z samochodem usługą Mirror-Link.
Wygląda mi jednak na to, że ponieważ ?softwerowo?  wszystkie trzy telefony są identyczne, to logicznie myśląc usterka musi leżeć po stronie ? hardwerowej?  czyli  najprawdopodobniej wyrobione styki gniazda USB w telefonie ? tym bardziej, że zauważyłem, że w działającym S5 przy poruszaniu kabelkiem USB zdarza się, że ikonki RockScout i Sygic Car Navigation czasami znikają?

Takie zachowanie wynikać może z tego że dwa pozostałe telefony nie były podłączone przez mirrorlink przed czerwcem 2020 i nie pobrały odp. certyfikatów z serwerów samsunga, które już są wyłączone

Ja wiele czasu poświęciłem na to żeby znaleźć rozwiązanie ale poległem (też mam jeden s5 działający i chciałem na nowym s5 / s7 zrobić mirrorlink)  - w logach nawet przy s5 - pojawia się informacja o próbie połączenia z adresem który już nie istnieje (serwer samsunga)

samsung zakończył niestety w mało elegancji sposób wsparcie dla mirrorlink w swoich telefonach

Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #744 dnia: 22 Września 2020, 22:19:04 »
Jakie inne tanie telefony z mirrorlinkiem polecacie? Lg? Sony?

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #745 dnia: 22 Września 2020, 22:29:53 »
Klaudiusz Ty popsuleś radio przez próbę aktualizacji. Teraz prawdopodobnie żaden telefon nie ruszy,bo radio zostało wykastrowane z ML.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #746 dnia: 23 Września 2020, 07:29:02 »
Klaudiusz Ty popsuleś radio przez próbę aktualizacji. Teraz prawdopodobnie żaden telefon nie ruszy,bo radio zostało wykastrowane z ML.

Nie, dlaczego? Mam mirrorlink. Padly certyfikatu w telefonie. Mam ten sam objaw co wszyscu inni. Podlaczam telefon, pokazuje ze polaczenie mirrorlink zostalo zestawione. W samochodzie akcepuje wszystkie zgldy ale zadna aplikacja sie nie wyswietla.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #747 dnia: 23 Września 2020, 11:03:36 »
Padly certyfikatu w telefonie
W jaki sposób mógł paść certyfikat? Robiłeś coś z telefonem?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #748 dnia: 23 Września 2020, 11:04:22 »
Padly certyfikatu w telefonie
W jaki sposób mógł paść certyfikat? Robiłeś coś z telefonem?
Tak. Nie wlaczalem go przes dluzszy czas. Potem juz nie chcial pobrac nowego.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #749 dnia: 23 Września 2020, 11:13:25 »
Potem juz nie chcial pobrac nowego.
To nie to. Nowego nie pobierze,bo nie ma skąd.Sam fakt braku zasilania nie może skasować certyfikatu. Ja też przez 10 dni nie ładowałem telefonu i nic się nie stało.
Podejrzewam twoje radio

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl