Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437863 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcs

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #105 dnia: 30 Marca 2018, 20:27:54 »
I tu jest klu programu  teoretycznie tylko niektóre apki będą działać w czasie jazdy tj. te z certyfikatem mirrorlink , ale prawda jest trochę inna apki działają ale ich uruchomienie jest możliwe tylko gdy samochód się nie porusza. Nie jest to wielki problem bo na postoju np. odpalamy Yanosika po ruszeniu on sie teoretycznie zamyka ale na ekranie mamy "pływająca ikone" yanosika i możemy zgłosić np. suszarkę i tez w czasie jazdy wyświetlaja się komunikaty innych użytkowników.
Sygnic działa w czasie jazdy i tez się uruchamia (ma certyfikat Mirror..) nie sprawdziłem maps. od gugla , oraz Automaty bo tą mam na telefonie który normalnie używam a musiałbym przenieść licencje na nowe urządzenie. Jak znajdę jakąś testową to przetestuje .

A nie trzeba odłączyć kabelka od systemu Toyota Touch2 o nazwie PARKING BRAKE ?

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 30 Marca 2018, 21:23:57 »
Hmm, wcześniej pisałeś że masz HE3945, to w końcu jak? Coś mi się wydaje, ale mogę się mylić, że starsza wersja oprogramowania obsługuje ML 1.0 czyli tylko starsze fony S3 itp, natomiast nowsza tylko ML 1.1, czyli nowe fony i nie jest kompatybilna wstecz.
Dokładnie coś ta 7 na końcu mi siedziała w głowie mam 3945 , może coś być na rzeczy z tym mirror 1.0 a 1.1

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 30 Marca 2018, 21:36:47 »
OK próbowałem u siebie na starym androidowym telefonie z systemem 4.4.2, zainstalowałem kilka wersji Drive Link ale za każdym razem jak włączam aplikacje to dostaje "Unfortunately, Drive Link has stopped"
Czekałem z telefonem podłączonym kilka minut i nic nie pojawiło się na ekranie toyoty.
Wersje TT mam HE3937.
Jak wejdzie się na stronę https://android-apk.org/app.scm/ to tam piszę, że to jest pod Target: Jelly Bean   4.1.x   API level 16, myślicie, że to ma jakieś znaczenie, że mam 4.4.2?
Trochę dziwne bo ta apke można odpalić bez podłączania z samochodem , tj. normalnie się uruchamia i mozna sobie w niej poustawiac rozne skroty. sprawdzilem teraz i na innym telefonie z antkiem 6 bez mirrora zainstalowalem drive link 1.1.043 ktory w opisie ma tez 4.3 i sama apka dziala.

a masz na tej s3 roota moze tego nie lubi.

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 30 Marca 2018, 21:42:53 »
I tu jest klu programu  teoretycznie tylko niektóre apki będą działać w czasie jazdy tj. te z certyfikatem mirrorlink , ale prawda jest trochę inna apki działają ale ich uruchomienie jest możliwe tylko gdy samochód się nie porusza. Nie jest to wielki problem bo na postoju np. odpalamy Yanosika po ruszeniu on sie teoretycznie zamyka ale na ekranie mamy "pływająca ikone" yanosika i możemy zgłosić np. suszarkę i tez w czasie jazdy wyświetlaja się komunikaty innych użytkowników.
Sygnic działa w czasie jazdy i tez się uruchamia (ma certyfikat Mirror..) nie sprawdziłem maps. od gugla , oraz Automaty bo tą mam na telefonie który normalnie używam a musiałbym przenieść licencje na nowe urządzenie. Jak znajdę jakąś testową to przetestuje .

A nie trzeba odłączyć kabelka od systemu Toyota Touch2 o nazwie PARKING BRAKE ?
nic nie trzeba odłączać , żadnej ingerencji w samochod wtykasz ylko kabel w gniazdo usb i do telefonu .

ps. kolejne spostrzeżenie telefon musi byc podpiety pare sekund po odpaleniu - wlaczeniu zaplonu gdy zostawicie telefon w samochodzie na kablu to po ponownym odpaleniu nie zadziala . ale mozna to rozwiazac np. automatelt i ustawic regule odpalania apki drivelink pare sekund po zaplonie.

Offline marianpower

• Toyot Leżący
  • *
    • Pozycjonowanie stron Extraseo
« Odpowiedź #109 dnia: 31 Marca 2018, 21:46:50 »
U mnie Mirror Link działa popranie (System w CHR: HE3937 - bez nawigacji) - pisałem o tym problemie w tym temacie w czerwcu czy lipcu.

Telefon to Samsung 3 chyba jeden z niewielu z protokołem MirrorLink - Version:1.0 - kupiony specjalnie pod nawigację- pękniętym ekranem.

Telefon był rootowany wg instrukcji które znalazłem w internecie i pamiętam że instalowałem cały pakiet programów.

Nawigacja działa ociężale przy wyborze lokalizacji ale generalnie działa ok - youtube mocna ścina i nie da się patrzeć - muszę przetestować jeszcze filmy z karty sd oraz na oryginalnym kablu (kupiłem bubel za 10zł) 
CHR Dynamic - Niebieski z czarnym dachem
Przejechane 35 000 - Średnie spalanie 6,3 l

Offline Szpyrol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 03 Kwietnia 2018, 16:01:44 »
Czy ten mirror link działa z iOSem?   :o

pireus

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 03 Kwietnia 2018, 18:35:24 »
Czy ten mirror link działa z iOSem?   
Tylko z Iphone 4S, ale potrzebny jest specjalny kabelek. Z nowszymi lipa.

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 04 Kwietnia 2018, 10:13:24 »
W Note 8 z nowym Oreo 8.0 pojawia się ekran po czym wyskakuje komunikat , że nie można tej czynności wykonać w ruchu i wywala mimo , że auto stoi . Także lipa
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: 04 Kwietnia 2018, 10:59:11 »
Specjalny, to znaczy jaki? Gdzieś w szufladzie zalega mi taki 4s, może przetestuję pod tym kontem, tylko jaki ten kabel, ten standardowy do ładowania mam.

Offline Szpyrol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 04 Kwietnia 2018, 11:34:59 »
Cytat: Szpyrol w Wczoraj o 16:01:44

A mógłbym Cię prosić o info gdzie takie coś skonfigurować? Mam w szufladzie starego iPoda Toucha 5Gen, który ma parametry iPhone'a 4ki - ciekawi mnie czy uda mi się go sparować :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 04 Kwietnia 2018, 14:09:48 »
który ma parametry iPhone'a 4ki - ciekawi mnie czy uda mi się go sparować
Nie da rady, potrzebny jest specjalny kabel który do I5 nie będzie pasował http://allegro.pl/kabel-usb-aux-audio-do-iphone-4-4s-3-3g-3gs-ipod-i4861152906.html
Na forum GB czytałem, że kiedyś ponoć były dostępne kable no nowych Iphonów, ale ich cena  była zbliżona do kosztów nawigacji firmowej  :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2018, 14:20:45 wysłana przez pireus »

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 04 Kwietnia 2018, 14:22:47 »
Myślę, że ten kabel nie różni się niczym od zwykłego do ładowania, poza tym, że ma osobno jacka. Podłączałem już 4S i nie się nie dzieje, zresztą jak by się mogło coś dziać skoro nawet CarPlay jest obsługiwany dopiero od iPhona 5. Skąd masz takie informacje?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 04 Kwietnia 2018, 14:33:35 »
ma osobno jacka.
Nie ma osobno jacka, tylko jest on połączony z wejściem do telefonu, jak widzisz kabel wejściowy do telefonu rozdziela się na 2 kabelki. Jeżeli zastosujesz dwa odzielne kabelki tzn jack i USB to nic z tego nie będzie.Wiem bo sam go używałem jak miałem I4. Więcej na ten temat https://www.toyotaownersclub.com/forums/
 A co ma CarPlay do ML? ML był pierwszy i jest praktycznie martwy dla nowych telefonów.
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2018, 14:36:13 wysłana przez pireus »

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 04 Kwietnia 2018, 14:50:52 »
To był skrót myślowy, chodziło mi o to, że ten kabel ma osobno wyjście audio ze złącza przez jacka do aux. Taki kabel miał zastosowanie w starszych systemach audio, żeby móc sterować muzyką w iPhonie poprzez radio, miałem tak w pionierze avic bt920, ale co to ma wspólnego z mirrolinkiem? Znam to forum i śledzę na bieżąco dział C-hr, ale nie widzę tam nic na temat 4S i mirrorlink w TT2, mógłbyś jakiś konkretniejszy link wrzucić?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 04 Kwietnia 2018, 15:03:11 »
ale co to ma wspólnego z mirrolinkiem?
Widocznie ma skoro u mnie działało. Wpisz w wyszukiwarkę na tej stronie Mirror Link to znajdziesz. To było gdzieś w połowie 2016 roku. Samochód  i multimedia  nie istotne bo system działa wszędzie tak samo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl