Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #150 dnia: 24 Kwietnia 2018, 16:52:07 »
No niestety. Aplikacje stad:
https://www.apkmonk.com/app/com.lge.mirrordrive/#previous

Na Samsung A8 (2018) oraz Samsung A3 (2016j daje się ?uruchamiać? (choć zaraz po starcie wywala się) najstarsza czyli 1.2.0.3. Pozostałe zaraz po starcie meldują, ze są tylko dla telefonów LG.
Wiec chyba lipa u mnie.

Po starcie z poziomu telefonu czy z poziomu Toyoty (po podpięciu przez mirrorlink pojawia się ikona LG Mirror Drive w zakładce MirrorLink radia - stabilne nie jest, ale u mnie opala się może nie za pierwszym razem)?

Offline WoRo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 24 Kwietnia 2018, 17:43:49 »
Startuje z menu samochodu. Pojawia się tam skrót mirror link. Klikam,  dalej tak jakby wychodził i pojawia się LGMirro Drive, którego już nie mogę uruchomić. Bo co zrobię to pokazuje na powrót ekran z wyborze.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #152 dnia: 24 Kwietnia 2018, 19:02:49 »
jak będę miał trochę czasu za miesiąc to sprawdzę

3 telefony :

Iphone 6   chociaż nie sadze bo to nie ma nawet mirrorLink

Blackberry Priv , Android 6.0.1      w BB akurat nie próbowałem

Samsung Galaxy S3 , co nie znaczy ze próbowałem z apka LG ale i tak wielkie G , po 30 minutach zmarnowanych w samochodzie dałem sobie spokój !

Co do kolegi który isze poco wam te mirrorlinki ja mam Bluetooth to powiem tak Fajnie by było kolego klikać na yanosika z ekranu tego samochodu oraz zgłaszać zdarzenia prosto z Toyota touch 2  na yanosik.pl ....a po drugie nie zasłaniam sobie pole widzenia z kolejnym uchwytem na telefon i yanosik albo google maps na nim

Mam Nawigacje Toyoty ale mnie zniechęciła kiedy 2 raz za granicą wprowadziła mnie w maliny !
Cheers

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #153 dnia: 25 Kwietnia 2018, 12:24:36 »
Startuje z menu samochodu. Pojawia się tam skrót mirror link. Klikam,  dalej tak jakby wychodził i pojawia się LGMirro Drive, którego już nie mogę uruchomić. Bo co zrobię to pokazuje na powrót ekran z wyborze.

No to chyba nic z tego :-(. Możliwe, że telefon na już nowszą wersję MirrorLink 1.1 ja w Galaxy S7 wycofałem aktualizację (do 1.1.08) na nowej nie chciało działać.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2018, 12:32:41 wysłana przez Dobi »

Offline WoRo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: 29 Kwietnia 2018, 15:15:20 »
A udało się komuś zapanować nad tym, ze po ruszeniu system wywala komunikat, ze w trakcie jazdy nie można używać Mirror link (co w wypadku korzystania z YT jestem w stanie zrozumieć ale w przypadku korzystania z Google Maps już nie)? Bo sensowność tego rozwiązania staje pod znakiem zapytania kiedy tak ma być.

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #155 dnia: 29 Kwietnia 2018, 16:32:13 »
WoRo, lg w wersji 1.21.2 nowsza nie pójdzie, Samsung s5(ml.1.1) i hula.Mój chr to 1.2 jeżeli to ma znaczenie) ml. 1.1 tak piszą na włoskich forach

Offline WoRo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 29 Kwietnia 2018, 16:41:34 »
A jak załączysz mapy (Google Maps) i zaczniesz jechać to system samochodu caly czas Ci je wyświetla? Bo u mnie po przejechaniu kawałka (albo nabraniu odpowiedniej szybkości) system pokazuje, ze ni emoze to działać w trakcie jazdy. I koniec - głos jest przekazywany i na smartfonie obraz z GMaps działa ale na konsoli samochodu już nie. Mnie w końcu udało bez żadnych anomali odpalić na pożyczonym Sony Xperia X (po włączeniu Mirror link - poprostu pojawia się w menu i działa - tyle, ze teraz tylko na postoju).
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2018, 16:43:07 wysłana przez WoRo »

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 29 Kwietnia 2018, 16:45:42 »
Przynajmniej na odcinku 30 km działał, koniecznie oryginalny kabel

Offline WoRo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 29 Kwietnia 2018, 18:25:19 »
U mnie wyglada to tak jakby zestaw multimedialny Toyoty dochodził do wniosku, ze w trakcie jazdy nie mogę tego robić (bo na smartfonie jest i obraz, a dźwięk leci z Toyoty - komendy nawigacji).

Offline jeryf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 29 Kwietnia 2018, 23:54:12 »
A udało się komuś zapanować nad tym, ze po ruszeniu system wywala komunikat, ze w trakcie jazdy nie można używać Mirror link (co w wypadku korzystania z YT jestem w stanie zrozumieć ale w przypadku korzystania z Google Maps już nie)? Bo sensowność tego rozwiązania staje pod znakiem zapytania kiedy tak ma być.
Mnie się udało w Rav4 hybrid TT2 bez Go. Kupiłem samsunga S3. Zrootowałem go kingrootem (jest filmik na YouTube jak to zrobić) wraz z plikami. Trzeba podmienić tmserwer.app i zainstalować drivelink (u mnie wersja z filmu nie działała wiec znalazłem inna, która działa). Wszystko dziala podczas jazdy. Do nawigacji offline zakupiłem Sygic (do maja bardzo dobra promocyjna cena) można tam też ustawiç wyjście dźwięku przez telefon lub bluetooth, dzięki czemu można słuchać normalnie radia z TT2. Ewentualnie jak jak ktoś chce można też tak ustawić w Waze, która działa online wiec trzeba mieć transmisje danych No limit lub zrobić sobie z głównego telefonu (u mnie iPhone) hotspot.

Po ewentualne instrukcje i pliki zapraszam na Priv.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #160 dnia: 30 Kwietnia 2018, 17:27:42 »
S3 powinien działać normalnie bo tam jest MirrorLink w wersji 1.0, w S5 jest już ML 1.1, co niestety skutkuje właśnie błędnym komunikatem o nie możności korzystania podczas jazdy.

Offline WoRo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 30 Kwietnia 2018, 17:46:22 »
 A da się jakoś obejść ten komunikat? Toć to stawia całe to rozwiązanie na równi z ciekawostka a nie sensownym użytkowaniem.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #162 dnia: 01 Maja 2018, 15:32:47 »
Toć to stawia całe to rozwiązanie na równi z ciekawostka a nie sensownym użytkowaniem.

I to jest całe clue sprawy!
Mirror Link to porażka dobijana zarówno przez producentów sprzętu jak i oprogramowania!
A w założeniu Nokii miało być tak prosto!
Na szczęście ja mam fabryczną nawigację, dostęp do sieci z telefony i yanosika za przewodnika  <taniec> to mi wystarczy!
Polityka producentów sprzętu i oprogramowania jest taka że z każdą aktualizacją jest coraz trudniej dojść do ładu.

Offline Luma

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #163 dnia: 03 Maja 2018, 08:23:53 »
U mnie poszlo.

TT2 bez Go z najnowszej wersji - aktualizacja systemu z 2018r. Telefon SGS 5 Android 6. Aplijacja Lg mirrorlink drive 1.2.1.1 pobrana z:

https://m.apkpure.com/pl/lg-mirrordrive/com.lge.mirrordrive/download/12101-APK?from=details%2Fversion

Przetestowalem kilka wersji ta jest najwyzsza dzialajaca.

Wrażenia:
* Polaczenie stabilne - ale trzeba odczekac ok 2 min po uruchomieniu aplikacji na telefonie.
* Brak możliwosci odtwarzania radia w aucie przy uruchomionym mirrorlink
* Majac aplikacje Google drive mozna sluchac muzyki z tidal i nawigowac z google maps - jednak kazde przelaczenie pomiedzy aplikacjami powoduje zamykanie LG mirrorlink - trzeba ponownie klikac na ikone apki w TT2.

Offline Eryk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 16 Maja 2018, 10:18:55 »
Takie moje Mody  się bawię, ideał to nie jest ale działa, niestety trzeba mieć do tego osobnego fona S3 galaxy który jest juz lekko słaby dla nowych apek , nie mniej podstawowe aplikacje działają tj. nawigacje , google wyszukiwanie głosowe , yanosiki i jak widać na załączonym mozna odpalić tez sobie telewizję z NC Go :) oczywiście wszystko działa w czasie jazdy też telewizja ale się nie cieszę ;)

na dziś jedyny problem to rozwiązanie zasilania tego dodatkowego telefonu tj. port usb samochodu nie jest wstanie doładowac telefonu który wiecej konsumuje niż moze dostać .  Rozważam zastosowanie kabla OTG który ma dodatkowe wejście na zasilanie .

https://www.youtube.com/watch?v=kQeaMpHeeAI

https://www.youtube.com/watch?v=BnrqYlCX_Yc

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl