Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437561 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline T0m@szB

• Prawie Toyot
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #180 dnia: 21 Czerwca 2018, 18:07:36 »
że jeżeli w telefonie jest zainstalowany system Android 4.2 lub wyższy
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem Corolli 2017 z Toyota Touch 2 bez GO, również walczę z mirrorlinkiem. Powyższy cytat to bzdura, udało mi się odpalić DriveLink tylko na S3 i9300 i tylko na Androidzie 4.3, ale tak zamula, że korzystanie z nawigacji jest uciążliwe, na odcinku 300km kilka razy się zawiesiła i włączyła.
Nie pojęte jest dla mnie żeby w tak świeżych autach dawać Mirrorlink 1.0, napisałem do Toyota PL i mnie olano, napisałem więc do wsparcia Toyota UK i miły Pan mi odpisał:
"I understand you are looking to update the multimedia system to use the Mirrorlink feature.

Mirrorlink has 2 versions currently (1.0 and 1.1), and a 3rd (1.2) is being developed and as such we have no timings or details of what it will contain or do. No version is compatible with the others. For instance if your car was version 1.0 and your phone was 1.1, they would not work together.

The Toyota Touch 2 with Go system on software versions 6 or later as well as the X-Nav and X-Toyota are Mirrorlink 1.1 compatible. As you are aware of the  modern Android (post 2015) phones running Android software 6 or later are compatible with Mirrorlink 1.1.

Once Mirrorlink is enabled you will be able to access the compatible Apps on your phone via the infotainment screen. To view compatible phones and applications please visit:

www.mirrorlink.com has very few apps are compatible, and if no compatible app is installed on your phone all you will see is a blank screen.

Please note that Mirrorlink also stops you using your phone whilst the phone is connected with the car. (Dependant on the smartphone)

Mirrorlink will only let you use certain Navigation Apps, a limited selection of Music apps, and allow you to see text messages, bluetooth music and receive phone cars on your car. Most, if not all, of these functions are already available on your cars infotainment system.

I hope this information helps"

Wynika zatem, że TT2 bez navi i GO nie będą miały ML1.1

Pozdrawiam

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 21 Czerwca 2018, 21:31:09 »
że jeżeli w telefonie jest zainstalowany system Android 4.2 lub wyższy
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem Corolli 2017 z Toyota Touch 2 bez GO, również walczę z mirrorlinkiem. Powyższy cytat to bzdura, udało mi się odpalić DriveLink tylko na S3 i9300 i tylko na Androidzie 4.3, ale tak zamula, że korzystanie z nawigacji jest uciążliwe, na odcinku 300km kilka razy się zawiesiła i włączyła.
Nie pojęte jest dla mnie żeby w tak świeżych autach dawać Mirrorlink 1.0, napisałem do Toyota PL i mnie olano, napisałem więc do wsparcia Toyota UK i miły Pan mi odpisał:
"I understand you are looking to update the multimedia system to use the Mirrorlink feature.

Mirrorlink has 2 versions currently (1.0 and 1.1), and a 3rd (1.2) is being developed and as such we have no timings or details of what it will contain or do. No version is compatible with the others. For instance if your car was version 1.0 and your phone was 1.1, they would not work together.

The Toyota Touch 2 with Go system on software versions 6 or later as well as the X-Nav and X-Toyota are Mirrorlink 1.1 compatible. As you are aware of the  modern Android (post 2015) phones running Android software 6 or later are compatible with Mirrorlink 1.1.

Once Mirrorlink is enabled you will be able to access the compatible Apps on your phone via the infotainment screen. To view compatible phones and applications please visit:

www.mirrorlink.com has very few apps are compatible, and if no compatible app is installed on your phone all you will see is a blank screen.

Please note that Mirrorlink also stops you using your phone whilst the phone is connected with the car. (Dependant on the smartphone)

Mirrorlink will only let you use certain Navigation Apps, a limited selection of Music apps, and allow you to see text messages, bluetooth music and receive phone cars on your car. Most, if not all, of these functions are already available on your cars infotainment system.

I hope this information helps"

Wynika zatem, że TT2 bez navi i GO nie będą miały ML1.1

Pozdrawiam
Kuźwa a radio bez GO to oni skąd wykopali że jest tylko 1.0 masakra z tym mirrorem . Powiem ci że testuje go z S3 i problemem nie jest cienki telefon bo na nim nawigacja idzie sprawnie . problemem jest sam tablet w Toyocie którego procesor nadaje się tylko do radia i snejka od noki, ten nasz tablet jest masakrycznej wydajności i to on spowalnia mirror z takiego S3 .
we wtorek mecz Polski z Senegalem oglądałem w samochodzie w drodze to powiem ci że odpalony nc go na S3 idzie bez haczenia natomiast na ekranie samochodu ciągle przycinalo, miałem porównanie telefon i obok tablet na S3 płynie na tablecie ciencie,  podobnie jest z czułością dotyku tragedia.   

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #182 dnia: 22 Czerwca 2018, 10:41:51 »
Może nie wprost ale coś koło tematu. Użytkownik aplikacji Car mode (for Galaxy) napisał: No support for Toyota C-HR with Toyota Touch 2 and Galaxy S9+ i otrzymał odpowiedź odpowiedź z Samsung Electronics Co., Ltd.22 czerwca 2018
Dear valued customer The latest version support all mirrorlink enabled car. Please send us the log after the symptom is reproduced. phone ? dialpad *#9900# ? select "RUN DUMPSTATE/LOGCAT" ? select "COPY TO SDCARD(INCLUDE CP RAMDUMP) please send us the stored file (My files ?Device storage ?Log ?'Dumpstate....' menu file ) Thank you....
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.Mark Twain

Offline Eryk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: 22 Czerwca 2018, 14:08:56 »
generalnie logiczne to każdy (prawie każdy ) system jest kontatybilny w dół , gdyby takie USB 2.0 nie działało na nowych kompach  :wallbash:

pytanie jest jaka apk-a w w takim S9 ma się łączyć z mirrorem

Offline T0m@szB

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #184 dnia: 22 Czerwca 2018, 17:58:25 »
Otrzymałem również odpowiedź od Toyota PL, że "Mirrorlink 1.1 jest dostępny, gdy w pojeździe zamontowany jest moduł nawigacyjny ?Go? (z wersją oprogramowania od 6.8.1 w górę)".

Testuje w tej chwili naszą rodzimą apkę nawigacji i powiem, że interfejs na ekranie TT działa dużo płynniej od G...Map.

Pytanie do użytkowników S3 w  TT2, czy wam również port USB w aucie nie daje rady z ładowaniem telefonu w momencie korzystania z nawigacji?

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 22 Czerwca 2018, 18:02:45 »
Pytanie do użytkowników S3 w  TT2, czy wam również port USB w aucie nie daje rady z ładowaniem telefonu w momencie korzystania z nawigacji?
Niestety TAK i nie tylko S3
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.Mark Twain

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #186 dnia: 22 Czerwca 2018, 21:00:38 »
S5 rozładowywuje się w tempie błyskawicznym, jak dojechać na Chorwacja?

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #187 dnia: 23 Czerwca 2018, 12:14:08 »
Zasilanie telefonu w ogóle czy z oddzielną aplikacją navi tylko poprzez gniazdo do zapalniczki... 

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #188 dnia: 23 Czerwca 2018, 16:34:28 »
Mirror link nie połączy się z tt 2 przez gniazdo zapalniczki, brak przejścia na szynę

Offline piotrco

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #189 dnia: 04 Lipca 2018, 23:55:28 »
No to chyba nic z tego . Możliwe, że telefon na już nowszą wersję MirrorLink 1.1 ja w Galaxy S7 wycofałem aktualizację (do 1.1.08) na nowej nie chciało działać.

Drodzy forumowicze,

też walczę z TT2 bo wpienia mnie brak możliwości mądrzejszego wykorzystania systemu multimedialnego.
Mam telefon Samsung Galaxy S7 i na razie udało mi się osiągnąć to:
1. Na telefonie najpierw zrobiłem aktualizację do Androida 8.0 Oreo (nie wiem czy ma to znaczenie)
2. zainstalowałem LG MirrorDrive - normalnie ze sklepu Google Play
3. po instalacji pojawia się w TT2 ikona LG MirrorDrive ale po jej kliknięciu mam komunikat, że aplikacja działa tylko z telefonami LG z obsługą mirrorlink.
4. należy olać ten komunikat tylko zainstalować dodatkowe aplikacje na telefonie, które są zrobione ze wsparciem dla mirrorlink.
Ja wgrałem Sygic Car Navigation i RockScout (fajne multimedia)- normalnie ze sklepu Google Play
5. po instalacji wszystkiego na telefonie i połączeniu telefonu przez USB w samochodzie, w telefonie po kilku sekundach mam komunikat, że
telefon jest połączony z autem przez mirrorlink
6. na telefonie nie mogę nic kliknąć. cały czas jest czarny ekran z komunikatem powyżej
7. ale w TT2 po kliknięciu w przycisk z globusem, mam już cztery ikony: email, LG MirrorDrive Sygic Car Navigation i RockScout
8. Sygic Car Navigation i RockScout dają się uruchomić zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Nawigacja nawet daje radę. Mapy można ściągnąć za darmo.
9. Co ciekawe uruchamia mi się też Yanosik, ale tylko w minimalizowanej wersji gdzie mogę zgłosić radar i widzę najbliższą przeszkodę, kontrolę lub radar
10. będę na pewno kombinował dalej i dam znać jak uda mi się coś jeszcze odpalić :-)

Mam nadzieję, że komuś pomogłem
Podrawiam
Piotr

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #190 dnia: 05 Lipca 2018, 08:33:27 »
Może komuś się przyda:
Aplikację LG Mirror Drive (wersja która blokuje ekran) można uruchomić wspomagając się aplikacją: Full Mirror for MirrorLink (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sb_software.fullmirror) opis na stronie aplikacji, może stabilnie nie jest, ale pod nowym Androidem moje S7 można ponownie używać z TTGO2. Ewentualnie można użyć aplikacji:    Floating Apps for Auto (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto) ta sama idea działania. Aktualizacja Androida do wersji 8.0 zdaje się popsuła działanie poprzedniej wersji LG Mirror Drive, nie udało mi się uruchomić, ale nie próbowałem za wiele razy :-). Oczywiście dedykowane aplikacje pod MirrorLink działają jak działały.
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2018, 08:36:42 wysłana przez Dobi »

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 05 Lipca 2018, 10:28:30 »
Ciekawe wieści piotrco

Mam Sygica wersję z opłaconymi mapami World . Muszę potestować . A ten "Rock" to co to za cudo ?
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #192 dnia: 05 Lipca 2018, 16:36:41 »
Mi tam LG się łączyło tylko po to, by móc kliknąć przycisk, że nie działa. :)   Stary soft działał, na S3, ale cóż z tego, tylko na postoju, i to oryginał z drobnymi zmianami. Połamane wersja, która niby miała działać zawsze, tylko się crashowała...  Spróbuję tych sofcików, czemu nie, dzieki za info.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Szpyrol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: 05 Lipca 2018, 16:50:26 »
A jak słuchacie muzyki podczas mirror linka? Czy da się włączyć Bluetooth czy radio? Na moim starym S3 nawet Spotify nie chce się ściągnąć :P

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #194 dnia: 05 Lipca 2018, 16:54:06 »
Sygic Car Drive działa przez Mirrorlink.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl