Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437526 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #210 dnia: 29 Lipca 2018, 23:10:12 »
witam jam mam c-hr bez nawi , tel huawei p9 i mi nie działa mirrolink jak sie połączyc prosze o pomoc
A twój telefon wspiera mirror link?

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #211 dnia: 30 Lipca 2018, 17:15:27 »
Podobno tylko p10 wspiera
witam jam mam c-hr bez nawi , tel huawei p9 i mi nie działa mirrolink jak sie połączyc prosze o pomoc
A twój telefon wspiera mirror link?

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #212 dnia: 04 Sierpnia 2018, 18:38:49 »
Dziś po raz pierwszy poćwiczyłem w swojej C-HR działanie mirror link.  Praktycznie za pierwszym strzałem aplikacje z nawigacjami Yanosik jak i Google Maps działają w sposób który mnie satysfakcjonuje - czyli bardzo przyzwoicie , płynnie i bez zacięć. Moje autko ma TT2 bez nawigacji. Bratanek załatwił mi Samsunga Galaxy s5 , nr. modelu SM-G900F na pokładzie ma Android 6.0.1.  Do niego wgraliśmy Drive Link wersja 1.1.043 , LG Mirror Drive wersja 1.2.1.1 - na najnowszej ze sklepu Play były problemy. Pojeżdziłem troszkę po mieście z tymi nawigacjami i byłem mile zaskoczony działaniem - jest ok.  <taniec>

pireus

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: 04 Sierpnia 2018, 19:43:10 »
Bratanek załatwił mi Samsunga Galaxy s5 , nr. modelu SM-G900F
Kupować jakiegoś starocia, żeby działała nawigacja, to jest chore.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #214 dnia: 04 Sierpnia 2018, 21:06:16 »

A wystarczyło zamówić auto z fabryczną nawigacją  <taniec>
Ale już bez żartów! Uważam że Toyota poszła całkowicie po bandzie jeśli chodzi o TT2 i dotyczy to zarówno systemu z nawigacją jak i bez!
Pewien postęp jest ale niestety dotyczy nowych modeli Toyoty na przykład nowe Aygo <zalamka>
Jak mniemam, Toyota starych klientów, nas właścicieli C-HRów po prostu oleje i zostaniemy ze starym (przestarzałym) sprzętem.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: 04 Sierpnia 2018, 22:10:32 »
Pewien postęp jest ale niestety dotyczy nowych modeli Toyoty na przykład nowe Aygo
Nowy system w Aygo to nie zasługa Toyoty, tylko Francuzów, potrzebowali tego do C1 i 108

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #216 dnia: 05 Sierpnia 2018, 06:16:00 »
Skoro uważasz wydanie 300 zł. zamist 2500 zł na początek, a po trzech latach kolejne kilkaset zł. za aktualizacje map za chore, to mogę być chory. Jednak w tej chorobie dostrzegam że twój tok myślenia zasługuje na takie miano - to jest dopiero chore. A tak poza tym dla mnie telefon to tylko telefon, reszta gadżetów to tylko miłe dodatki z których korzystam sporadycznie. Nie należę do grona tych ludzi którzy przebierają nóżkami na widok najnowszych modeli telefonów.  :beer:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: 05 Sierpnia 2018, 10:14:36 »
Jednak w tej chorobie dostrzegam że twój tok myślenia zasługuje na takie miano - to jest dopiero chore.
Jak widzę kolega ma pewne trudności w czytaniu ze zrozumieniem. Tak chore jest to, że trzeba do współczesnego, nowego samochodu, kupować jakiś stary telefon, żeby można było korzystać ze wszystkich funkcji samochodu. I nie ma to nic wspólnego z gadżeciarstwem. Bratanek nie powinien Ci kupować żadnego starego szrotu, nawet za 10 zł, tylko powinien działać ten telefon, który już posiadasz. Może teraz będzie Ci łatwiej zrozumieć myśl, którą chciałem przekazać. Na widok czego przebierasz nóżkami nie będę już dociekał.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #218 dnia: 06 Sierpnia 2018, 07:40:18 »
Kolego nie pisz mi tu o trudnościach w czytaniu ze zrozumieniem. Odpowiedziałem na Twój post w którym wyrażnie zaznaczyłeś część mojego posta o telefonie i do niej się odniosłeś.
"
"
Więc zanim coś napiszesz lub wkleisz to pomyśl - to nit boli. Bo jak widać powyżej to nie ja mam trudności ze zrozumieniem w czytaniu tylko Ty masz trudności w pisaniu ze zrozumieniem , co by potwierdzało Twój błędny tok myślenia. Zgadzam się z jednak Tobą, że chore jest to, gdy trzeba do współczesnego, nowego samochodu szukać alternatywnych rozwiązań aby nie przepłacać np. za nawigacje i aktualizowanie map - powinno to być w wersji podztawowej , bo takie autko to spory koszt zakupu.  Na tym wpisie kończę dyskusje w tym temacie.
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpnia 2018, 07:48:12 wysłana przez Marek08 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: 06 Sierpnia 2018, 09:09:46 »
Ty masz trudności w pisaniu ze zrozumieniem
:wallbash: :wallbash:

Offline martinez07

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #220 dnia: 06 Sierpnia 2018, 16:39:54 »
Jak widzę kolega ma pewne trudności w czytaniu ze zrozumieniem.
Kolego nie pisz mi tu o trudnościach w czytaniu ze zrozumieniem. Odpowiedziałem na Twój post w którym wyrażnie zaznaczyłeś część mojego posta o telefonie i do niej się odniosłeś.
Mnie uczyli, że za niezrozumienie komunikatu odpowiada jego nadawca, nie odbiorca.
A kolega pireus ma lekko wkurzające swoje odzywki.

Wracając do tematu - kupiłem dla teścia w prezencie Samsunga A3 2016, z androidem 7.0
Z ciekawości zainstalowałem standardową apkę LG w wersji 1.2.1.2 (potem 1.2.1.1) i podłączyłem do mojej TT2GO+
Nawet nie ruszyło. Tzn. pojawiła się na TT2 ikonka mirrorlinka, po wybraniu ikonka LG, ale kliknięcie jej powodowało że przez chwilę mieliło, ale za chwilę wywalało z powrotem.
Także Samsung A3 2016 android 7.0 pomimo wsparcia dla mirrorlink nie współpracuje z TT2GO+

pireus

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: 06 Sierpnia 2018, 17:08:02 »
Mnie uczyli, że za niezrozumienie komunikatu odpowiada jego nadawca, nie odbiorca.
Są różne szkoły na ten temat. Obecnie niestety górą jest ta o której piszesz, ale wybory już niedługo i to może się wtedy zmienić :good:.

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #222 dnia: 06 Sierpnia 2018, 18:50:45 »
Eryk, czy rozwiązałeś problem ładowania.?Zastosowałem otg z bocznym zasilaniem ale niewiele to pomogło.Ktoś wspominał że nie można słuchać radia,owszem można ale przy sygicu, audioteka rock skout czy gm i odtwarzacze z telefonu działają super

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #223 dnia: 07 Sierpnia 2018, 12:06:33 »
Italo może mi pomożesz, poradzisz.Mam Samsunga s7 ściągnąłem sobie sygic car,LG mirorlink podłączyłem pod TT2
ikony LGmiror i sygic car wyswietlily się na ekranie samochodu. Wszystko w porządku, ale po wyświetlaniu się ostrzeżenia o prowadzeniu auta i kliknięciu w ten komunikat ekran zanika i nic się nie dzieje. Czekałem jakiś czas ale lipa,ekran ciemny.Może masz jakieś sugestie.Pozdro

Wybacz , byłem na urlopie . Ale wiele nie pomogę , u mnie po prostu to działa .

Kupiłem ten SCN , pracuje to płynnie . Dotykowo z ekranu TT2 można nim sterować ( menu , adresy )

Jedyne co irytuje to w trybie radio dźwięk nawigacji jest mocno przez radio przykryty . W trybie odtwarzacza ładnie ścisza muzę na czas komunikatów . Ale można ustawić głos nawigacji na głośnik telefonu . Przyznam że jednak nie testowałem jeszcze .

Póki co cieszę się niemalże fabryczną navi :)
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline Kozdro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #224 dnia: 07 Sierpnia 2018, 19:31:44 »
Italo nie przepraszaj , rozumiem, czas urlopów trzeba odpocząć.Co do połączenia telefonu z TT2 może wina leży po stronie przewodu,ale używałem oryginalnego więc nie wiem o co kaman.Dzieki będą kombinować. Pozdro.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl