Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pszemoo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #510 dnia: 30 Września 2019, 21:23:01 »
Skoro nie masz skąd pożyczyć samsunga na chwilę to może ze swoim telefonem podjedź do salonu Toyoty i poproś żeby spraedzili w aucie z MirrorLinkiem czy zadziała.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #511 dnia: 01 Października 2019, 09:12:25 »
włączam Sygik Car..
Gdzie? W telefonie czy na ekranie samochodu?

Offline jowika

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #512 dnia: 01 Października 2019, 11:30:39 »
Oczywiście, ze w telefonie, gdyż nadal nic mi się nie wyświetla na ekranie samochodu.
Poczytałam na różnych forach, również w Hiszpanii mają podobny problem.
Zauważyli, ze całkiem inaczej rutuje się android 6 w porównaniu do 8i9.
I to tu być może jest problem z tym, ze mój android 9 nie chce się połączyć przez kabel USB z samochodem, ale z komputerem, to nie ma problemu, ale przez program xperia companion.

Tak czy siak, to naprawdę jest ciężki temat.

Np jeden z użytkowników chr posiadający androida 6 w samsungu, nawiązał połączenie , a gdy zaktualizował ( chyba kupił nowy telefon lub zaktualizował oprogramowanie - tego nie wiem ) do androida 7 i potem 8 , to już nic się nie dało  zrobić, połączenie już nie zostało nawiązane.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #513 dnia: 01 Października 2019, 14:27:41 »
Oczywiście, ze w telefonie, gdyż nadal nic mi się nie wyświetla na ekranie samochodu
Tak i woła jeszcze LGdrive. Ciekawa sprawa. A jak nie byłoby to Sygic się nie uruchomi? Bzdura. Znowu szukasz chłopaka do bicia. Wersja Antka nie ma nic do tego. Na 9 ja pracuję i tysiące innych ludzi.A gdzie patrzysz czy się cos wyświetla czy nie?
Cytuj (zaznaczone)
author=jowika link=topic=40732.msg648898#msg648898 date=1569922239]gdy zaktualizował ( chyba kupił nowy telefon lub zaktualizował oprogramowanie - tego nie wiem ) do androida 7 i potem 8 , to już nic się nie dało  zrobić, połączenie już nie zostało nawiązane.
Zgadza się,ale na to jest bardzo prosta rada i wszystko wraca do stanu przed aktualizacją. Trwa to 15-20 s i wszystko znowu działa.
Ja z swojej strony wymiękam, bo nie można od Ciebie dowiedzieć czy masz ML w telefonie czy nie.
Zobacz tu jest takie same radio jak  Twoje, oprogramowanie HE3947,czyli radio jest OK,ma ML
https://www.youtube.com/watch?v=3H5Ifuf83Es&t=34s
« Ostatnia zmiana: 01 Października 2019, 14:36:12 wysłana przez Jacek14 »

Offline jowika

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #514 dnia: 01 Października 2019, 20:13:34 »
Drogi Jacku, mniej nerwów ;).
Czy taka odpowiedź na pytanie czy mam LGML lub ML  będzie wystarczająca ?

https://imagizer.imageshack.com/v2/640x480q90/921/sExJL1.jpg

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #515 dnia: 02 Października 2019, 08:44:41 »
Jowika , Jacek14 zapewne ma na myśli i pyta o aplikację systemową mirrorlink "wbudowaną" w telefonie w systemie. To że zainstalowałaś sobie aplikacje mirrorlink z apk nie sprawi że telefon będzie się łączył zTT2. Telefon zapewne musi być fabrycznie przystosowany do takiego łączenia. Póżniej , gdy ma tego systemowego mirrorlinka możesz sobie uaktualniać na nowszą wersję z apk - jednak tam też są ograniczenia , zależą od wersji androida. Wiem też że takie aktualizacje nie zawsze wychodzą na dobre.
Moja rada, odinstaluj tego mirrorlinka którego wgrałaś, póżniej sprawdż w telefonie > ustawienia > menadżer aplikacji - i tu wybierz pokaż aplikacje systemowe. Jeżeli masz wbudowanego mirrorlinka to powinna ci się taka aplikacja wyświetlić - może to być pod różna nazwą, jednak zazwyczaj jest w niej słowo mirrorlink. Wówczas po kliknięciu w nią wyświetli ci się jaka to wersja. Gdy nie będzie takiej aplikacji , to raczej nie ma szans na łączenie z TT2.
I jeszcze jedno z jakiej miejscowości jesteś? Może ktoś będzie w pobliżu i ci pomoże.

Offline pszemoo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #516 dnia: 02 Października 2019, 08:51:40 »
Marek08 odnoszę nieodparte wrażenie, że jowika nie słucha tego typu porad, ja już kilka postów wyżej podałem jej "na tacy" rozwiązanie jak sprawdzić czy telefon albo radio obsługują ML. Dziewczyna nie słucha, bawi się w domorosłego informatyka a nie ogarnia podstaw, jak chociażby print screen ekranu telefonu, wujek google zawsze prawdę powie na takie tematy ale nawet tego nie chce się zrobić.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #517 dnia: 02 Października 2019, 11:09:52 »
No cóż, trzeba mieć odrobinę wyrozumiałości. Przecież nie wszyscy muszą takie tematy znać od podszewki i je ogarniać bez problemów. Po to mamy takie forum żeby sobie pomagać i wzajemnie się uzupełniać,  miejmy nadzieję że dobrymi radami.  :-)

Offline voyt3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #518 dnia: 02 Października 2019, 12:23:29 »
Mam w telefonie Mirror Link (systemowy) wersja 9.0.0.305.
Wersja systemu w samochodzie: HE3937.
Czyli inna, niż powyżej polecana (sprawdzona) do połączenia się z telefonem poprzez MirorLink.

Czy ktoś wie czy można a jeśli tak to czy po prostu w ASO czy inaczej zrobić update systemu w aucie? I czy może wiadomo jakie to mogą być koszty?

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #519 dnia: 02 Października 2019, 16:21:23 »
voyt3k poczytaj ten wątek. http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,45939.0.html Można z niego wywnioskować że można uaktualnić system multimedialny w ASO. Czytałem też gdzieś , ale już nie pamiętam gdzie że takie uaktualnienie robili w ASO na życzenie przy przeglądzie. Ale jak jest naprawdę, żeby się dowiedzieć to trzeba chyba uderzyć do ASO, lub napisać do Toyota Polska - powinni odpowiedzieć.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #520 dnia: 02 Października 2019, 17:52:12 »
Czy taka odpowiedź na pytanie czy mam LGML lub ML  będzie wystarczająca ?
Ty nie dajesz odpowiedzi na zadawane pytania. pszemoo ma 100% rady. Ja jak napisałem wymiękam,bo z Tobą brak właściwego kontaktu.
Nie rozumiesz ,że LGML to zupełnie cos innego niż ML w telefonie?  Póki co to LGML nie jest Ci do niczego potrzebny. Ty masz za zadanie uruchomić ML, a potem można rozmawiać o innych
potrzebnych rzeczach.
« Ostatnia zmiana: 02 Października 2019, 17:55:32 wysłana przez Jacek14 »

Offline jowika

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #521 dnia: 02 Października 2019, 20:16:29 »
Drogi Jacku , wielkie dzięki  " :laugh:" , wiesz za co.  A swoją drogą, na tym zdjęciu ekranu , które załączyłam , był zarówno  GLML jak i ML ( nieco poniżej pierwszego ) , no chyba że chodziło Ci o inny ML. 
Sprawdziłam, ML nie jest aplikacją systemową :(. 
Ale rzeczywiście prawdą jest to , że nie jestem biegła w sprawach informatycznych   , a tym bardziej nie uważam się za żadnego znawcę elektroniki.  Po prostu muszę się z tym elektronicznym ustrojstem nieco zaprzyjaźnić, żeby w końcu nawiązać współpracę. Muszę usunąć część tych zbędnych aplikacji i zainstaluję jak w instrukcji. Tylko mam ogromną nadzieję, że nie ma różnicy czy to samsung czy xperia 10 , którą posiadam. 
« Ostatnia zmiana: 02 Października 2019, 20:25:21 wysłana przez jowika »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #522 dnia: 02 Października 2019, 20:33:54 »
Napisz do producenta telefonu czy masz mirrorlink. Albo do niego zadzwon.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #523 dnia: 03 Października 2019, 10:24:48 »
wielkie dzięki  " " , wiesz za co
Przyznam się szczerze że nie wiem. Widziałem ML w Twoim telefonie i co z tego? To Ty musisz zrobić z niego użytek.
A Sygic uruchamia Ci się na telefonie?

Muszę usunąć część tych zbędnych aplikacji
Nie musisz.
« Ostatnia zmiana: 03 Października 2019, 10:28:44 wysłana przez Jacek14 »

Offline Emigracja

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #524 dnia: 03 Października 2019, 11:53:29 »
voyt3k poczytaj ten wątek. http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,45939.0.html Można z niego wywnioskować że można uaktualnić system multimedialny w ASO. Czytałem też gdzieś , ale już nie pamiętam gdzie że takie uaktualnienie robili w ASO na życzenie przy przeglądzie. Ale jak jest naprawdę, żeby się dowiedzieć to trzeba chyba uderzyć do ASO, lub napisać do Toyota Polska - powinni odpowiedzieć.
[/quote

Bez problemu ASO zaktualizuje system. Obecnie jest NR 3958 najnowszy
Też mam obecnie problem z uruchomieniem ML (samsung 7 edge)
system go nie widzi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl