Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437840 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #540 dnia: 20 Października 2019, 17:17:04 »
OK, dzięki, już sam do tego doszedłem.
Powiedz mi jak jest u ciebie z odtwarzaniem wideo. U mnie może 5-10 klatek/s
U mnie znośnie,ale mam chyba nowsze "radio". Ale po co mi to w trakcie jazdy? Poza tym ja mogę odtwarzać wszystko (na postoju oczywiście) za
pomocą funkcji miracast w radiu ,a w telefonie Smart view po Wi-Fi

Tu masz jeszcze film jak co
https://www.youtube.com/watch?v=x2XDoOlvuFY&t=4s

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #541 dnia: 20 Października 2019, 17:23:34 »
OK, dzięki, już sam do tego doszedłem.
No jak doszedłeś to zrób sobie tak-
Przed podłączeniem telefonu uruchom Yanosika w zminimalizowanej formie,uruchom inny program np Waze lub Mapy i dopiero podłącz telefon.
I teraz dochodź dalej.
U mnie chodzi np Waze ,Yanosik w zminimalizowanej wersji,a w tle chodzi radio internetowe bo to z samochodu wtedy nie działa.
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2019, 17:30:30 wysłana przez Jacek14 »

Offline markos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #542 dnia: 20 Października 2019, 18:13:37 »
Dzięki  :good:

Offline voyt3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #543 dnia: 31 Października 2019, 17:13:18 »
I mnie się udało. Do tej pory nie udawało się, bo próbowałem podłączyć się przez ML już będąc połączonym po BT. Telefon: Huawei P10 z Androidem 9.x.
Gdy wyłączyłem BT i podłączyłem kabelek to pojawiły się ładnie ikonki Sygica i RockScout. Sprawdziłem - obydwie aplikacje działają - można je uruchomić i sterować.
No ale nie wiem co lepsze. Łącząc się po kabelku nie mogę używać zestawu głośnomówiącego.

Chyba jednak będę się łączył po BT. Odwarzanie muzy działa, nawigacja, choć mała bo na ekranie telefonu też działa. No i oczywiście mam do dyspozycji zestaw glośnomówiący i sterowanie telefonu z kierownicy.

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #544 dnia: 31 Października 2019, 19:47:44 »
Jaki model radia i z którego roku auto bo ja próbowałem z tt2 w toyocie Auris z 2915r i nie chciało działać..

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #545 dnia: 31 Października 2019, 21:17:56 »
Auris z 2915r

To jakaś kosmiczna wersja?  :good: i ciągle ma tt2  :o

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #546 dnia: 01 Listopada 2019, 12:12:07 »
mnie się udało. Do tej pory nie udawało się, bo próbowałem podłączyć się przez ML już będąc połączonym po BT. Telefon: Huawei P10 z Androidem 9.x.
Gdy wyłączyłem BT i podłączyłem kabelek to pojawiły się ładnie ikonki Sygica i RockScout. Sprawdziłem - obydwie aplikacje działają - można je uruchomić i sterować.
No ale nie wiem co lepsze. Łącząc się po kabelku nie mogę używać zestawu głośnomówiącego.

Chyba jednak będę się łączył po BT. Odwarzanie muzy działa, nawigacja, choć mała bo na ekranie telefonu też działa. No i oczywiście mam do dyspozycji zestaw glośnomówiący i sterowanie telefonu z kierownicy.

Dziwne ,bo u mnie zawsze włączony jest BT i kabel i wszystko działa jak należy.samsung A5 2017 andek 8.Cholera jak cytować zaznaczone tak żeby mój post był na ,,biało"
« Ostatnia zmiana: 01 Listopada 2019, 12:19:40 wysłana przez Vega »

Offline voyt3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #547 dnia: 01 Listopada 2019, 14:58:29 »
Dziwne ,bo u mnie zawsze włączony jest BT i kabel i wszystko działa jak należy.samsung A5 2017 andek 8.

Hmm To może to jednak wersja systemu? Z tego co się zorientowałem mam dość stare.
Inna sprawa jest taka, że nie umiem jeszcze wejść na ekran, na którym pojawiają się ikony aplikacji po podłączeniu ML. Gdy mam włączony BT to po podłączeniu się do auta najczęściej od razu odtwarza mi się Spotyfi. I nie mogę znaleźć klawisza/ opcji która mi pokaże ekran z Toyota on-line. A może coś trzeba w opcjach ustawić? ale ja nic nie znalazłem.
Cytuj (zaznaczone)
Cholera jak cytować zaznaczone tak żeby mój post był na ,,biało"
Cytaty są pomiędzy quote. początek:{guote} koniec {/qute}. Zamiast klawiszy klamrowych są kwadratowe. To co wewnątrz to cytat. Poza {/quote} następuje Twój tekst (na biało). :) :)

Offline Marek 1957

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #548 dnia: 04 Listopada 2019, 10:01:51 »
Vega ma rację kupiłem podobne radio po podłączeniu działa tylko jest za "grube" do wersji europejskiej Chińczyk zwrócił pieniądze.

Offline voyt3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #549 dnia: 04 Listopada 2019, 22:34:34 »
No to tak: MirrorLink działa aplikacje uruchqmiają się. Największy problem miałem ze znalezieniem menu Toyota online. Śmieazne prawda? W kazdym razie TT2 bez GO + Huawei P10 dziala. Tylko jak zapuscilem Spotyfi + Sygic to lagowało jak cholera. Ale na 100 % to nie jest wina telefonu.

Offline mij

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #550 dnia: 08 Listopada 2019, 13:00:34 »
Witam, mam pytanie bo po podłączeniu przez kabel usb w telefonie pojawia mi się informacją że połączono telefon przez mirror link(ekran robi się czarny), ale na panelu nie mogę wybrać nic bo niema informacji o mirror link. Co może być przyczyną??

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #551 dnia: 08 Listopada 2019, 13:05:59 »
Witam, mam pytanie bo po podłączeniu przez kabel usb w telefonie pojawia mi się informacją że połączono telefon przez mirror link(ekran robi się czarny), ale na panelu nie mogę wybrać nic bo niema informacji o mirror link. Co może być przyczyną??
A masz jakas aplikacje na telefonie wspierajaca mirrorlink? Jaki masz telefon?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mij

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #552 dnia: 08 Listopada 2019, 14:08:25 »
Telefon Samsung J6+ oraz Samsung Galaxy 6 Edge.
Jezeli chodzi o aplikacje to nie instalowałem nic, nie sądziłem ze są jakies potrzebne. Jaką polecasz??

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #553 dnia: 08 Listopada 2019, 14:16:28 »
Telefon Samsung J6+ oraz Samsung Galaxy 6 Edge.
Jezeli chodzi o aplikacje to nie instalowałem nic, nie sądziłem ze są jakies potrzebne. Jaką polecasz??
Lg mirrordrive
Rockscout
Sygic
Full mirror for mirrorlink

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mij

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #554 dnia: 12 Listopada 2019, 10:06:43 »
Chyba coś robię nie tak , bo odpaliłem google maps i podłączyłem tel do USB. Niby jest połączenie ekran w telefonie mam czarny, ale na wyświetlaczu samochodu nie mogę wybrać nic poza tel i emailami(one i tak nie działają). Może ktoś podesłać instrukcję jak zrobić połączenie (może serwis nie włączył mi opcji Mirrora??)

z góry dzięki za pomoc.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl