Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #705 dnia: 13 Lipca 2020, 16:10:13 »
Może podczas instalacji BrinGo
Bringo nie instalujesz. W telefonie możesz nie mieć Bringo i stąd problemy. Wywal wszystko co związane z tym linkiem co podałeś i zainstaluj jeszcze raz zgodnie z instrukcją.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #706 dnia: 22 Lipca 2020, 14:41:25 »
Odinstalowalem wszystko i sprawdzam czy w ogole pojawi mi sie opcja Mirrorlink w radiu majac tylko CarMode w wersji z początku stycznia bo ta wersja ciagle dziala ale w radiu pusto - nie pojawia sie "kafelek" Mirrorlink :( Certyfikaty dla CarMode mam aktualnie w telefonie.

Sprawdzałem tez inny telefon Samsung (Android 9) i jest to samo.

Może padl moduł Mirrorlink w radiu choc błędów w pamięci radia nie ma.
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2020, 14:47:01 wysłana przez faciulula »

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #707 dnia: 24 Lipca 2020, 20:42:31 »
Sprawdzałem tez inny telefon Samsung (Android 9) i jest to samo.
Jeśli nigdy nie chodził z ML to teraz nie ruszy. Brak certyfiakatu dla ML i już nie będzie. CarMode do niczego nie jest potrzebne,a wręcz bruździ.
Nie wiem nic o "kafelku". Pod globusem powinien pojawić się Bringo,ale ty go nie masz. Zainstaluj jeszce raz wszystko zgodnie z instrukcją. Jak chodziło,to musi chodzić,no chyba że wyczyściłeś pamieć ML,to już po wszystkim.A jak moze Ci chodzic Carmode jak nie masz ML?
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2020, 20:55:19 wysłana przez Jacek14 »

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #708 dnia: 27 Lipca 2020, 10:42:47 »
Kafelek MirrorLink - tak to wygląda u mnie w Aurisie a Wy tu macie nowsze radia w Waszych Corollach, Camry i C-HR wiec u Was pewnie jest inaczej :)

Juz mam chyba temat pozamiatany bo skoro nic mi nie działało to poszedłem na całość i wyczyściłem aplikacje Mirrorlink w telefonie i straciłem certyfikat MirrorLink. Telefon probuje go pobrać ale kończy się to niepowodzeniem. Moze i dobrze bo majac wolne ładowanie na USB w radiu to telefon będzie się tylko rozładowywać. No i ekran w Auris jest troche za nisko. W modelach od C-HR jest wyżej i bezpieczniej. Przynajmniej nie rozbije się klikajac coś podczas jazdy :)
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2020, 10:47:17 wysłana przez faciulula »

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #709 dnia: 27 Lipca 2020, 14:20:50 »
telefon będzie się tylko rozładowywać
Telefon nie rozładowuje się,ale wręcz przeciwnie.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #710 dnia: 28 Lipca 2020, 14:31:11 »
Moze w Twoim Camry ale nie w moim Auris. Telefon ląduje się z portu USB z radia z mocą do 500mA. Taki dzialajacy Mirrorlink
to: Włączony ekran telefonu + Google Maps + LTE + muzyka przez Bluetooth + stream obrazu 15-30 kl/s - to wszystkie ciągnie znacznie więcej pradu wiec cały czas się rozładowuje. Jak startujesz z 100% to jakiś czas pojeździsz ale jak masz 30% to juz kiepsko.

Na codzien ładuje sie przez port zapalniczki uzywajac szybkiej ładowarki wiec nie mam problemu. Ale jak miałbym używać Mirrorlink z wolnym ladowaniem to slabo to widzę.
« Ostatnia zmiana: 28 Lipca 2020, 14:33:07 wysłana przez faciulula »

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #711 dnia: 28 Lipca 2020, 16:43:34 »
A dlaczego ekran telefonu się świeci? U mnie też jest 500mA i się ładuje i nawet dość szyblo

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #712 dnia: 28 Lipca 2020, 17:43:28 »
A dlaczego ekran telefonu się świeci? U mnie też jest 500mA i się ładuje i nawet dość szyblo

Potwierdzam. W 2h spokojnie z 30% na 100%. Samsung A3 2016.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #713 dnia: 31 Lipca 2020, 14:55:01 »
Dwa lata używałem samsunga galaxy s5 z mirrorlink w C-HR . Ładnie to działało, Nawigacje Google Maps , Yanosik , Mapa Map , Waze  działały na TT2 bez problemu. Dziś po raz kolejny chciałem podłączyć swojego leciwego samsunga do TT2 i nic z tego nie wyszło, Na ekranie TT2 nie wyświetla się ikonka LG MirrorDrive. Myślałem że wygasł certyfikat LG MD więc go zaktualizowałem i dalej nic. Wygląda na to że samsung skończył wsparcie do MirrorLInk. Na stronie samsunga znalazłem coś takiego ;
" Podłączanie telefonu Galaxy do samochodu
Chcesz podłączyć telefon Galaxy do samochodu? Jeśli chcesz rozmawiać przez telefon i słuchać muzyki za pośrednictwem głośnika samochodowego podczas jazdy, możesz łatwo podłączyć telefon do samochodu za pomocą kabla USB, kabla pomocniczego lub Bluetooth. W przypadku jazdy bez użycia rąk najlepiej jest korzystać z funkcji, takich jak tryb samochodowy, Android Auto lub inne zgodne aplikacje w telefonie.
Uwaga: Dostępne ekrany i ustawienia mogą się różnić w zależności od dostawcy usług bezprzewodowych, wersji oprogramowania, modelu telefonu i producenta samochodu.
Metody połączenia
Jazda bez użycia rąk
Możesz skorzystać z jazdy bez użycia rąk za pomocą wbudowanej aplikacji MirrorLink na telefonie Galaxy. W zależności od systemu stereo można zarządzać połączeniami, wiadomościami, nawigacją i nie tylko za pomocą wyświetlacza samochodu. Jeśli Twój samochód nie obsługuje MirrorLink, możesz użyć alternatywnej aplikacji, która jest kompatybilna z twoim systemem stereo.

Uwaga: Usługa Mirrorlink kończy się 1 czerwca 2020 roku. W zależności od zestawu stereo niektóre aplikacje i funkcje mogą być niedostępne. Niektóre aplikacje nawigacyjne nie są obsługiwane w mirrorlink, w tym Waze."
To ostatnie zdanie chyba świadczy o tym że już jest pozamiatane z MirrorLink na samsungu i o wyświetlaniu na TT2 w C-HR można zapomnieć. A jeszcze dwa tygodnie wcześniej działało wszystko bez problemu  <zalamka>

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #714 dnia: 31 Lipca 2020, 15:00:07 »
I nic nie robiłeś z telefonem? Jaką masz wersję LG ?

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #715 dnia: 31 Lipca 2020, 15:15:36 »
Wersja LG MirrorDrive to 1.2.1.1 , certfikat po zaktualizowaniu ważny do 30.08.2020 roku. Z telefonem nic nie grzebałem. Zmieniałem tylko baterię.
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2020, 15:19:49 wysłana przez Marek08 »

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #716 dnia: 31 Lipca 2020, 15:21:07 »
A instalowałeś jakieś updaty aplikacji Samsungowych w ciągu ostatnich 2 miesięcy? Pytanie czy są takie jeszcze na S5 bo raczej wątpię.

Kiedy Ci ostatnio to działało?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #717 dnia: 31 Lipca 2020, 15:44:03 »
W samsungu galaxy s5 system nie jest aktualizowany już ze dwa lata. Aplikacje to tak , ale one nie maja związku z MirrorLink. Koło dwóch miesięcy do tyłu był komunikat że Car Mode kończy działanie z dniem 1 czerwca 2020 r. I faktycznie Car Mode przestał działać , ale Mirrorlink i LG MirrorDrive dalej działały. Jeszcze w zeszłym tygodniu korzystałem z Yanosika na TT2. Co do Car Mode to dzisiaj wróciłem do wersji fabrycznej i zaczął działać , ale tylko na telefonie , na TT2 się nie wyświetla. Więc świadczy to o tym że Mirrorlink przestał działać w telefonie.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #718 dnia: 31 Lipca 2020, 15:54:39 »
W Samsung A8 2018 mojej żony tez przestał działać Mirrorlink. A to gnoje. Czym innym jest przestać wspierać na nowym sprzęcie a czym innym wyłączyć wszystkim na istniejących urządzeniach. Typowa polityka Samsunga. Od lat to robi na telewizorach.

Mam nadzieję że moja pralka Samsung nie przestanie kiedyś prac (mimo gwarancji 10 lat na silnik) bo przestaną wspierać pranie ...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #719 dnia: 31 Lipca 2020, 15:59:39 »
Wersja LG MirrorDrive to 1.2.1.1 , certfikat po zaktualizowaniu ważny do 30.08.2020 roku. Z telefonem nic nie grzebałem. Zmieniałem tylko baterię.
Powinna być 1212. A przypadkiem nie wyczyściłes pamięci ML?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl