Witam wszystkich
zwracam się z pytaniem dotyczącym LPG w AVENSISIE 1,8 z 2009r. Wiem że ten wątek powtarza się wiele razy .Znalazłem kilka postów jednak bardzo starych.Chcę zamontować LPG w samochodzie i oczywiście stykam się na przemian z informacjami , że nigdy do 1,8 VVTI , silnik nie wytrzyma LPG.Z drugiej strony druga strona pisze bzdura absurd.Rozmawiałem z gazownikiem poleca instalacje LPG TECH ,sam ma Toyotę i ponoć przejechał ponad 160 tkm-CAMRY w miarę świeży rocznik.Podkreśla konieczność montażu lubryfikacji jest według niego niezbędna do tych silników.Miałem 2 toyoty na LPG przebiegi kilkaset tysięcy kilometrów no oczywiście inna generacja silnika ale problemów nie było żadnych. Zwolenników i przeciwników lubryfikacji jest tyle samo co LPG więc trudno wyciągnąć z tego mętliku wnioski, każdy pisze co innego.Więc zwracam się do wszystkich z pytaniem czy instalacja LPG TECH jest ok?mam ją teraz w innym samochodzie i na razie jest ok
Co sądzić o tej lubryfikacji?czy to nie jest kolejna lipa?Podchodząc zdroworozsądkowo olej podawany podczas wtrysku PB będzie miał wpływ tylko na zawory ssące a wydechowe dostaną wycisk.
Z góry dziękuje za informacje
Pozdrawiam