Autor Wątek: LPGTECH 1,8  (Przeczytany 1307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PRZEMEK2525

• Toyot Leżący
  • *
LPGTECH 1,8
« dnia: 20 Kwietnia 2017, 16:43:35 »
Witam wszystkich
zwracam się z pytaniem dotyczącym LPG w AVENSISIE 1,8 z 2009r. Wiem że ten wątek powtarza się wiele razy .Znalazłem kilka postów jednak bardzo starych.Chcę zamontować LPG  w samochodzie i oczywiście stykam się na przemian z informacjami , że nigdy do 1,8 VVTI , silnik nie wytrzyma LPG.Z drugiej strony druga strona pisze bzdura absurd.Rozmawiałem z gazownikiem poleca instalacje LPG TECH ,sam ma Toyotę i ponoć przejechał ponad 160 tkm-CAMRY w miarę świeży rocznik.Podkreśla konieczność montażu lubryfikacji jest według niego niezbędna do tych silników.Miałem 2 toyoty na LPG przebiegi kilkaset tysięcy kilometrów no oczywiście inna generacja silnika ale problemów nie było żadnych. Zwolenników i przeciwników lubryfikacji jest tyle samo co LPG więc trudno wyciągnąć z tego mętliku wnioski, każdy pisze co innego.Więc zwracam się do wszystkich z pytaniem czy instalacja LPG TECH jest ok?mam ją teraz w innym samochodzie i na razie jest ok
Co sądzić o tej lubryfikacji?czy to nie jest kolejna lipa?Podchodząc zdroworozsądkowo olej podawany podczas wtrysku PB będzie miał wpływ tylko na zawory ssące a wydechowe dostaną wycisk.
Z góry dziękuje za informacje
Pozdrawiam
>TOYOTA CARINA E 2.0 3S-FE<

Offline Kurowski_Pa

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Avensis
Odp: LPGTECH 1,8
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maja 2025, 19:18:52 »
Witam!!!
Dołączam się do wątku, ponieważ mam podobną sytuację - Toyota Avensis 2.0 i również zastanawiam się nad montażem LPG. W moim przypadku mowa o doświadczeniach jednego serwisu, który specjalizuje się w Toyotach i pracuje na sprzęcie LPG TECH. Do tej pory konsultowałem się tylko w części technicznej - kładą nacisk na prawidłową regulację i lubryfikację zaworów, szczególnie w przypadku VVT-i. Chcę też porównać z doświadczeniami innych właścicieli - kto montował LPG w Avensisie lub podobnych modelach? Jak zachowuje się silnik po 50-100 tys. km?
gaz-time oszczędzaj z każdej przejechanej mili

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl