Autor Wątek: Mirror LINK  (Przeczytany 7238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandman_3891

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Mirror LINK
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Sierpnia 2018, 22:45:58 »
OK

Wszystko jasne.

Dzięki za info!
Spalanie - Motostat.pl

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Sierpnia 2018, 07:56:18 »
Czyli na TT2 bez GO w Aurisie TS hybrydowym z 2017 powinno zagadać?

Pytam bo dzisiaj bez efektów walczyłem bezskutecznie z Sony Xperia Z3 Compact... bo licznych próbach ta dodatkowa ikonka pod ikoną E-mail się nie pojawiła :(

Może to kwestia telefonu?

Problem jest w tym, że MirrorLink jest już zapomnianą technologią, której nikt nie rozwija. TT2 bez Go ma stary soft MirrorLink 1.0. więc tutaj zagadają stare telefony. Wersja z Go ma nowszy więc tam jest szansa na nowszy telefon.

Dodam, że Samsung S3 łączy się przez Drivelinka i pozwala tylko na to co przez Drivelink przejdzie czyli z użytecznych rzeczy to Google Maps - resztę funkcji z DriveLinka (a nawet więcej) jest po podłączeniu po Bluetooth.
Wszelkie inne kombinacje z podłączeniem wiążą się z pobieraniem różnych aplikacji poza Google Play i Galaxy Apps i nierzadko z modyfikacją oprogramowania w telefonie więc np. dla mnie były już nie do zaakceptowania...

Offline marcin8007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Sierpnia 2018, 08:56:12 »
Zastanawia mnie jeszcze coś. Czy p[o podłączeniu telefonu i uruchomieniu Google Maps można przechodzić swobodnie na inne ekrany w radiu np. na media czy obsługę telefonu ? Czy trzeba za każdym razem odłączyć telefon żeby korzystać z innych funkcji ?

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Sierpnia 2018, 09:11:51 »
Przyciskami na tablecie nie można przechodzić bo rozłączy ekran i trzeba poklikać na nowo. Komunikaty głosowe wyłączają źródło dźwięku ale można je przywrócić przyciskami z kierownicy więc najlepiej wyłączyć powiadomienia głosowe z NAVI

Sterowanie z kierownicy działa bez problemu i nie przerywa działania telefonu na tablecie. Tak samo przychodzące rozmowy po ich zakończeniu nie powodują problemów.

Są to jakieś niedogodności ale coś za coś - zawsze można dokupić navi za kilka tysięcy:-)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Sierpnia 2018, 13:21:26 »
Ja na z3 i Z5 compact z najnowszym softem jeszcze dwa miesiące temu sprawdzałem i działa

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Sierpnia 2018, 14:02:36 »
Ja na z3 i Z5 compact z najnowszym softem jeszcze dwa miesiące temu sprawdzałem i działa

TT2 bez GO czy z GO?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Sierpnia 2018, 15:25:09 »
Nie wiem nawet jaka stacje mam i czym to się różni

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Sierpnia 2018, 15:54:14 »
Nie wiem nawet jaka stacje mam i czym to się różni

Nawigacja Toyoty i inne wgrane aplikacje multimedialne

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Sierpnia 2018, 22:12:19 »
Nawi mam i aplikacje też mam jak parking, pogoda, twitter, i inne jakieś których nie używam. Ale budydnków 3D już nie

Offline bartekwrz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Sierpnia 2018, 08:17:51 »
Nawi mam i aplikacje też mam jak parking, pogoda, twitter, i inne jakieś których nie używam. Ale budydnków 3D już nie

Więc masz odpowiedź dlaczego łączy Ci się telefon z TT2 z GO - nowszy soft w aucie.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Sierpnia 2018, 14:29:22 »
Samochód mam z lipca 2015 i dwa razy do roku sam aktualizuje

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl