Autor Wątek: Problem z zainstalowaniem aktualizacji nawigacji 6.9.0H  (Przeczytany 2483 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
Problem z zainstalowaniem aktualizacji nawigacji 6.9.0H
« dnia: 30 Kwietnia 2017, 16:23:01 »
Przy próbie instalacji Komunikat jak w załączonym zdjęciu. Czy ktoś się z tym spotkał? Do tej pory wszystkie aktualizacje, które sam instalowałem przez USB (ściągnięte z e-sklepu w my-toyota), instalowały się bez większych problemów. Mój Auris wersja Prestige jest z fabryczną nawigacją Toyota Touch 2 with Go, zakupiony w lipcu 2015.

Może ktoś ma jakiś pomysł co się mogło stać? Tak na szybko wygląda jakbym z e-sklepu ściągnął wersję nie do mojego samochodu. Tylko, że tam nie ma możliwości ściągnięcia innej :)

https://zapodaj.net/3b76cb0110a93.jpg.html

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Problem z zainstalowaniem aktualizacji nawigacji 6.9.0H
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2017, 17:14:48 »
A to nie to, że wziąłeś wersję H a powinieneś L ?
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2017, 23:24:52 »
Raczej nie bo zawsze instalowałem wersję H. Poza tym tylko taką mogę ściągnąć, więc nie mam nawet żadnego wyboru jeśli chodzi o tą wersję.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Maja 2017, 11:02:09 »
bez paniki  :)  musisz mieć usb w formacie fat32 z windowsa, ja miałem tak samo za pierwszym razem kiedy formatowałem usb na mac'u
jeżeli niechcesz się bawić z kodem aktywacyjnym możesz podmienić standardowy 1111-2222-3333-4444 na swój wygenerowany w pliku .xml

powodzenia
« Ostatnia zmiana: 02 Maja 2017, 11:08:31 wysłana przez Draco »

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Maja 2017, 00:58:24 »
Ok, zadziałało. Rzeczywiście użyłem nowego pendrive, który fabrycznie był sformatowany w FAT32 i to na nim nie zadziałało. Po pełnym sformatowaniu na komputerze i ponownym wgraniu aktualizacji zadziałało bez problemu.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Maja 2017, 12:27:48 »
A takie proste pytanie (bo nigdy nie update'owałem sam, tylko ASO mi zmieniało wersję) - ten klucz aktywacyjny to się dostaje z zakupem, czy też może jest to ten dolny klucz w okienku wersji / informacji w sofcie TT&Go ?
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Maja 2017, 18:21:21 »
Jest widoczny w e-sklepie toyoty, w zakładce zakupy. W tym samym miejscu w którym się pobiera plik z mapą.

« Ostatnia zmiana: 07 Maja 2017, 18:26:49 wysłana przez mariuszs »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Listopada 2017, 23:15:56 »
U mnie zainstalowana wersja 6.9.0WH regularnie zawieszała, zarówno nawigację jak i pozostałe funkcje radia.  Serwis robił ponowną instalację a na koniec wymienił radio - nic nie pomogło.  Wczoraj zainstalowałem 6.10.0 i wygląda na to, że problem zniknął.

Co do ww. komunikatu to u mnie przy pierwszym podejściu do ostatniej instalacji wyświetlił się podobny.  Zdaje się że przyczyną było niepoprawne rozpakowanie pakietu z WinRAR Zip - poprzez wejście do spakowanego katalogu i skopiowanie zaznaczonej zawartości na pendrive. Za drugim razem użyłem komendy Extract Files / Wyodrębnij Pliki z menu i poszło bez przeszkód.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl