Autor Wątek: Corolla E12 kombi - spryskiwacz tylnej szyby / klapy bagażnika  (Przeczytany 3286 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline walkingdriver

• Prawie Toyot
Mam pewien problem ze spryskiwaczem tylnej szyby (na klapie bagażnika). Nigdy go nie używałem, a teraz przyszła mi na to ochota.  :-)
1. Gdzie wlewa się płyn do tego spryskiwacza?
2. Czy to jest ten sam zbiornik co do spryskiwacza przedniej szyby? Chyba niemożliwe żeby płyn był zasysany przez całą długość samochodu.
3. Pewnie głupie pytanie, ale gdzie na desce rozdzielczej jest przycisk uruchamiający tylny spryskiwacz. W instrukcji nie mogę znaleźć właściwego opisu.
--
Corolla E12 1.4D

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla E12 kombi - spryskiwacz tylnej szyby / klapy bagażnika
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Maja 2017, 13:57:10 »
Zbiornik jest ten sam. Przekręć "główkę" manetki wycieraczek maksymalnie od siebie, przytrzymaj i obserwuj rozwój wydarzeń we wstecznym lusterku.. ;)

Offline walkingdriver

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Maja 2017, 06:51:28 »
Niestety płyn nie leci ze spryskiwacza tylnej szyby. Słychać pracę silniczka, wycieraczka się uruchamia, ale szyba jest sucha.  :-(
Nie jest to istotna wada, będę jeździł bez tego. Miałem nadzieję, że to jakaś typowa wada i rozwiązanie będzie proste. Powodów braku płynu w tylnym spryskiwaczu pewnie może być kilka i na razie nie mam czasu na takie naprawy.
Aha, płyn na przednią szybę leci normalnie.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Maja 2017, 10:37:48 »
Zatkana dysza albo trzeba prześledzić czy się czasem wężyk nie wypiął. :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl