Autor Wątek: koszt wymiany oleju w ASB camry IV '97 3.0 V6  (Przeczytany 1815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marekprive

• Toyot Leżący
  • *
koszt wymiany oleju w ASB camry IV '97 3.0 V6
« dnia: 04 Maja 2017, 17:15:40 »
Cześć,
prześledziłem wszystkie wątki o wymianie olejów i rozrzut cenowy jest mega mocny w Waszych relacjach. Co prawda nie znalazłem nigdzie opisu dot. IV generacji ale zakładam, że różnice cenowe między 4 a 6 generacją przy wymianie oleju to tylko kwestia oleju.

Moje ASO oferuje mi zmianę oleju wraz z filtrem za ok. 850 zł, taką cenę zaakceptowałem i dla mnie okej, ale widzę, że niektórzy z Was płacą znacznie mniej za tą usługę. Do tego dziś serwis niezależny zajmujący się automatami strzelił mi ceną 1200 zł co już całkowicie skierowało moją miłość ponownie do ASO.Czy to serio musi być tak kosztowna operacja? Wiem, ze michę trzeba zrzucić etc ale może ktoś z Was zna fachowca od klamry na Śląsku, który to zrobi w miarę sensownych kosztach?

Oczywiście obie w/w wymiany oleju wycenione są wraz z filtrem.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: koszt wymiany oleju w ASB camry IV '97 3.0 V6
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Maja 2017, 17:23:02 »
Nie napisałeś nic na temat techniki wymiany oleju, a to rzutuje na cenę. Wymieniają dynamicznie ( cały olej) czy tylko to co spłynie z miski?

Offline marekprive

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Maja 2017, 21:39:50 »
cześć, w ASO z tego co zrozumiałem puszczają z michy, natomiast w tym serwisie niezależnym na bank jest to wymiana dynamiczna. Choć zmieniając dynamicznie u nich rok temu w moim drugim automacie (hujdaj terracan) płaciłem około 700-800 zł.

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maja 2017, 21:53:16 »
Jeśli już kolega wymieniał dynamicznie olej w tej firmie, to czemu się dziwi, że cena wyższa? Zamiast wymienić 3 litry płynu wymieniają 8 i jeszcze maszynę muszą podłączyć, żeby to wypchnąć ze skrzyni. Stąd różnica w cenie. 

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Maja 2017, 13:52:17 »
Dynamiczną wymianę oleju w automatycznej skrzyni biegów w toyocie camry, robi się samemu, w garażu i za darmo. Trzeba mieć tylko elektryczną pompkę do paliwa.

Tu film, jak robi to pracownik dealera toyoty w usa:
https://www.youtube.com/watch?v=TQ4VWlNblP0

Offline Dombrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Maja 2017, 20:16:17 »
Można też wymienić statycznie, ale za to 2 razy: wymienić - pojeździć ze 100km - wymienić.
Ewentualnie jak kolega pisze z pompką do paliwa...
800zł to gruba przesada, jak za statyczną wymianę (chyba że przy okazji pokrywają miskę warstwą złota dla wyglądu).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl