Autor Wątek: Radio z hybrydy  (Przeczytany 1830 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gawith

• Gość
Radio z hybrydy
« dnia: 08 Maja 2017, 22:23:51 »
Witam. Chce zakupić radio do mojego Złota. Wypatrzyłem takie fajne radio z hybrydy i nie wiem czy spasuje do mnie. Będzie działać na nim USB i sterowanie z kierownicy? http://allegro.pl/toyota-auris-ii-13-15-radio-nawigacja-wyswietlacz-i6810733463.html

Offline cornolio

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Radio z hybrydy
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lipca 2017, 07:47:15 »
Ja się przyłącze do pytania. Chciałbym swoje radio w Auris II sprzed liftu zamienić na takie w pełni dotykowe po lifcie.

Rozumiem że z przełożeniem nie będę miał problemu ? I wszystko będzie działało ? Czy też są jakieś "haczyki" ?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lipca 2017, 19:36:36 »
a czy aby napewno będzie pasować?

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lipca 2017, 20:19:14 »
Tylko może być problem ze sterowaniem takim radiem bo w hybrydzie są dodatkowe przyciski prawej strony kierownicy. Kiedyś zamówiłem takie radio ale nie założyłem bo było innego odcieniu niż moje oryginalne tzn. jaśniejsze i śmiesznie by to wyglądało.

Offline Ordi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipca 2017, 15:01:35 »
Ja się przyłącze do pytania. Chciałbym swoje radio w Auris II sprzed liftu zamienić na takie w pełni dotykowe po lifcie.
Każdy chce tego czego nie ma  :-)
Ja mam hybrydę z dotykowymi i jakbym mógł wybierać to zostałbym przy przyciskach fizycznych. Sterowanie po gładkiej powierzchni podczas jazdy, gdzie mamy ułamek sekundy żeby wykonać jakąś czynność jest dość uciążliwe w porównaniu z fizycznymi przyciskami. Nawet nie zdajemy sobie sprawy ile rzeczy załatwiają inne zmysły oprócz wzroku. Przy fizycznych przyciskach dotykiem wyczujemy gdzie co i jak. Trudniej też o przypadkowe wciśnięcie. Mi nie raz już się wyłączył cały system jak trzymałem rękę, żeby wyjąć płytę. Ja tam bym nie zmieniał.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lipca 2017, 15:13:17 »
Potwierdzam, podczas jazdy bezpieczniejsze są fizyczne przyciski (najlepiej z oznaczeniami/wypustkami). Dotyk musi skupić naszą uwagę na odpowiednim wcelowaniu we właściwą opcje....ciężko się togo nauczyć i za każdym razem trafić bez patrzenia w to samo miejsce.....praktycznie niemożliwe. Coś za coś. :o
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl