Autor Wątek: Defekt przedniej szyby? (jakaś seria albo wszystkie c-hr..?)  (Przeczytany 3708 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
gdzies na forum byl wspominany problem z załamywaniem sie obrazu na bocznych elementach szyby (przy słupku A), ale to jest chyba normalne(?), ale juz na pewno nie normalne jest to, ze jesli dobrze popatrzymy na element w oddali przez przednia szybe w polowie jej wysokosci, i poruszamy glowa góra-dół (troche symulujac np ruch aut przed nami) to zauwazymy, ze obraz na niewielkim fragmencie szyby (1-2cm) 'pływa' - taki efekt jest w moim c-hr jak i w innych autach, ktore ogladalem w salonie. Ok, da sie z tym zyc, ale tak byc nie powinno.. pewnie jedni to zauwaza, drudzy nie - zalezy kto jaki ma wzrost i jak ustawia siedzenia.

pytanie czy 3 c-hr ktore widzialem to wyjatki czy moze wiecej osob tak ma? polecam sprawdzic.. albo moze lepiej tego nie robcie.. jak to zauwazycie to moze Was zaczac denerwowac.. z drugiej strony jesli to jakas duza seria to moze wyszla by z tego jakas akcja serwisowa?
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2017, 00:16:28 wysłana przez madlew »

Offline RoMario

• Toyot Leżący
  • *
    • Skorzęcin
Odp: Defekt przedniej szyby? (jakaś seria albo wszystkie c-hr..?)
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maja 2017, 10:10:44 »
Możesz dać foto w którym miejscu? Chociaż może faktycznie jak się tego nie widzi samemu, to lepiej nie szukać.

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2017, 12:25:23 »
akurat oddalem auto do pokrycia ceramika, jak odbiore to postaram sie to jakos na zdjeciu opisac, sprobuje tez nagrac telefonem z uzyciem jakiegos testowego obiektu, ale moze byc ciezko zrobic to widoczne na video

Offline wilkq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Maja 2017, 13:20:39 »
Ja też jestem za tym żeby nie szukać.
Nie zauważyłem na swoim takiej przypadłości - za to takie malutkie odblaskowe punkciki są widoczne przy dużym nasłonecznieniu. Nie przeszkadza to specjalnie ale jak pomyślę że serwis by szybę wycinał i wstawiał nową.   
Wolę więc, nie myśleć że coś  - czasem widać w dużym słońcu.
Fakt faktem do pełnej przezroczystości tym szybom daleko.
Ja mam wynajem więc specjalnie się tym nie martwię. Oddam samochód i już ;) z szybą jaka będzie. TTTM.
wilkq

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maja 2017, 16:31:40 »
no to moze w troszke innej sytuacji jestes, ogolnie wiekszosc pewnie na dluzej te auta kupila, tanio nie bylo no i jak cos ma byc nowe i bez wad to tak powinno byc, obstawiam, ze nikt nikogo nie zmusi do wymiany szyb bo temat ten nie zagraza chyba bezpieczenstwu, ale gdybym
 mogl wymienic to bym wymienil - problem teraz polega na tym, ze w salonie powiedzieli ze jesli w 3 egzemplarzach tak jest (nie patrzylismy dalej) to pewnie by wymienili na podobną i nie ma to chyba teraz sensu

nie mniej ciekawi mnie skala problemu i czy cos z tego dalej wyniknie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl