Autor Wątek: Nie działa podgrzewanie foteli  (Przeczytany 4186 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline syrius177

• Prawie Toyot
Nie działa podgrzewanie foteli
« dnia: 21 Maja 2017, 08:20:02 »
Witam
Posiadam Aurisa 2014r 2.0 diesel. Przestało działać podgrzewanie obu przednich foteli. Nie zaświecają się lampki na przyciskach podgrzewania. Bezpiecznik toru prądowego S/HTR od podgrzewania foteli jest ok. Może jest jeszcze jakiś bezpiecznik sterowania przekaźników od podgrzewania foteli? Nie słychać w ogóle przekaźników.
Drugi problem: mniej straszny ale może ma z tym związek. Na fotelu kierowcy jest mały przycisk . Nie jest to elektryczne ustawianie tylko coś w rodzaju elektrycznego sterowania podparcia lędzwiowego - chyba:) też nie reaguje.
Może ma to ze sobą coś wspólnego.
pozdrawiam
 i proszę o pomoc

Offline syrius177

• Prawie Toyot
Odp: Nie działa podgrzewanie foteli
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maja 2017, 18:08:00 »
Podbijam do góry.

Nikt nie wie co zrobić ?? Ma ktoś może schemat instalacji podgrzewania foteli albo chociaż rozpiskę bezpieczników po polsku.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maja 2017, 19:46:23 »
Jest napięcie na bezp. S/HTR? A jak jest, to sprawdź czy jest na czarnych przewodach pod fotelami.

Offline syrius177

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maja 2017, 20:45:38 »
ok jutro sprawdzę, ale obstawiam, że na bezpieczniku będzie a na fotelach nie. Bo nie wierzę, że naraz 2 maty się spaliły (pasażer i kierowca).
A pytanie:
1. Jak będzie napięcie na bezpieczniku a na wtyczkach(pasażer i kierowca) nie będzie to rozumiem, że przekaźniki nie zadziałały tak?? I co dalej?
2. Jak nie będzie napięcia na bezpieczniku  to co dalej, gdzie jest wcześniejszy bezpiecznik?

pozdrawiam

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Maja 2017, 21:16:05 »
Może kuna poprzegryzała jakieś kable?

Offline syrius177

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Maja 2017, 15:53:54 »
Może kuna poprzegryzała jakieś kable?

nie to nie to :)

co jeszcze?

Offline racibornio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Maja 2017, 13:45:54 »
Zauważyłem absurdalne działanie tego systemu - to już ktoś tu kiedyś opisywał - że jak ciśniemy gaz to grzeje, a przy powolnej jeździe nie. A może też komputer uwzględnia temperaturę otoczenia…jest maj, raczej nie używa się przy takich temperaturach podgrzewania stąd trudno potwierdzić, ale ja ostatnio wsiadłem do auta po treningu z lekko jeszcze mokrymi plecami i owszem - postanowiłem sobie podgrzać trochę tyłek…i nic. Może po prostu przy wysokich temperaturach tak działa.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl