Autor Wątek: Filtr paliwa slabo 2.4 benzyna  (Przeczytany 3538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anthon1

• Toyot Leżący
  • *
Filtr paliwa slabo 2.4 benzyna
« dnia: 27 Maja 2017, 11:35:09 »
Witam od dluzszego czasu auto dziwnie reaguje na przyspiesznie raz lepiej raz gorzej  ,zeby rozpedzic auto trzeba powoli i jednostajnie  dodawac gazu i wtedy jakos jedzie  w miare   gdy dam gwaltownie za duzo musze odpuscic pedal gazu  bo nie ciagnie i wtedy czuc ze sie zbiera po ponownym dodaniu ,trzeba sie wczuc i manipulowac pedalem gazu  co jest uciazliwe .Zadzwonilem do fachowca od japoncow  i przez tel mi powiedzial  stanowczo ze to filt paliwa  i moje pytanie brzmi czy to rzeczywiscie filtr paliwa  bo wyczytalem ze tego sie nie wymienia a filtrem paliwa jest rzekomo ta plastikowa obudowana w ktorej siedzi pompa i inne pierdolki .Czy warto tam ingerowac i zagladac ???

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Filtr paliwa slabo 2.4 benzyna
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maja 2017, 14:59:16 »
Jakie auto ? Może być filtr. Wymień i zobacz, czy się poprawi.
3VZ.pl

Offline Anthon1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Maja 2017, 00:25:47 »
Scion tc z tym samym  silnikiem vo w camry 2.4   czy to mozliwe by przy 100 tys filtr byl do wymiany  a pisza w internecie ze ma wystarczyc na cale zycie sa ochodu .Nie bardzo rozumiem na czym polega ten filtr w tych modelach ktory bardziej przypomina  obudowe w ktora wklada sie pompe plywak oraz sitko do zasysania z baku paliwa  i ine pierdolki wiec nie wiem czemu nazywa sie to filtrem a i druga sprawa to jak mam niski stan paliwa ponizej rezerwy to tez lepiej jedzie niz ma wiecej paliwa  zwlaszcza czuc to przy ruszaniu wiec moze to nie filtr paliwa tylko cos innego w tej puszce moze te sitko albo cos tam jest nieszczelne bo i wskazowka od poziomu paliwa opada w oczach po kazdym odpaleniu jak i w czasie jazdy 

Offline iko01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maja 2017, 09:37:37 »
Sluchaj to mogą być różne tematy... Podepnij komputer sczytaj  błędy. Równie dobrze może to być przepustnica. Bez odczytu nikt ci nic nie powie.

Offline Anthon1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Maja 2017, 17:56:32 »
Błedow brak  takze problem lezy  w czyms innym ,przepustnice bralem pod uwage  juz podmienialem z innego auta i pracuje i jezdzi tak samo byl o tym oddzielny watek .Jest szereg objawow ktore towarzysza oodczas jazdy  zwiazych z przyspiewzeniem  i wciskaniem pedalu gazu .samochod zle przyspiesza na jednostajnym gazie trzeba ujac   pokombibowac gdy chcesz bardziej dynamicznie ruszyc na wyzszych predkosciach  tez pupy nie urywa  przy odejmowaniu czu ze zaczyna sie zbierac   oczywiscie nie zawsze czasami jst tak ze sam z siebie dostaje drugie zycie i  ciagnie od niskich jakby dostal z 50koni do przodu  ale to zalezne od dnia .Spec od japoncow oznajmil ze to filtr paliwa jesli nie ma bledow ,natomiast ja nie dokonca jestem orzekonany bo dowiedzialem sie ze tego  filtra sie nie wymienia bo jest orzeznaczony na  cala eksploatacje samochodu  ,samochod zawsze odpala za pierwszym razem nie dlawi sie

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Maja 2017, 20:41:43 »
bo jest orzeznaczony na  cala eksploatacje samochodu

Czyli na ile ?

Proponuję zacząć pisać jak człowiek, bo mnie się średnio chce czytać ten luźny ciąg znaków.

1) ciśnienie paliwa było sprawdzane ?
2) wtryski jakie mają wydatki ?
3) przepływomierz sprawny ?
4) zagazowane czy tylko Pb ?
3VZ.pl

Offline iko01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Maja 2017, 22:00:27 »
Równie dobrze może to być przepustnica. -
Sorki za błąd chodziło mi o przepływomierz... Ot taki błąd się wkradł.

Offline Anthon1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Maja 2017, 23:34:20 »
Cisnienie paliwa jade spr. W poniedzialek i bedzie wiadomo czy jest sens wymienic filtr paliwa ktory wedle producenta  nie ma potrzeby wymiany bo powinien wystarczyc dozywotnio.Przepływomierz także podmieniale  z tego samego samochodu jak  i z mazdy 6  o podobnych numerach i tez jezdzil tak samo to jest benzyna bez lpg .

Offline Grzegorz2014

• Toyot Leżący
  • *
Camry 2007r. Filtr paliwa
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Czerwca 2017, 20:49:12 »
Witam, podepnę się pod temat. Czy w Camry 2007r. 2.4 2az-fe filtr palwa jest niewymienny? Serwis ASO oraz wykaz obsługi serwisowej nie przedstawia wymiany filtra paliwa jako usługi okresowej. 

Offline Anthon1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Czerwca 2017, 17:01:12 »
Witam wedlog serwisu i producenta nie wymienia sie go ale mozna go normalnie kupic i wymienic  nie wiem za bardzo o co chodzi z tym filtrem  bo w kazdym aucie jest filtr paliwa ktory trzeba normalnie wymieniac .Wiec i ja nie uzyskalem normalnej odpowiedzi na tym forum nie wiem po co wogole te forum jest .Filtrem nazywa sie dolna plastikowa obudowe pompy paliwa  ktora sie laczy w cala puszke siedzaca w baku i nie ma tam zadnego filtra poza sitkiem mtore zasysa paliwo z baku ale w kazdym innym aucie te sitko stanowi odrebrna funkcje filtra paliwa

Offline iko01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Czerwca 2017, 18:16:44 »
Jak Ci się forum nie podoba.... to się z niego wypisz. Jeśli nie uzyskałeś pomocy to szukaj gdzieś dalej. Jest tyle innych for zagranicznych wiec tam popytaj.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Czerwca 2017, 20:25:33 »
Iko, spokojnie ;) Patrząc po polszczyźnie, którą się posługuje, to wszelkie zagraniczne fora odpadają.

Dostał radę, co zrobić - nie zrobił.

Były pytania - pozostały bez odpowiedzi.

Czasem choćbyś nie wiem jak chciał, to nie pomożesz ;)
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl