Autor Wątek: Auris w sieci papis.pl  (Przeczytany 4206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kocur

• Toyot Leżący
  • *
Auris w sieci papis.pl
« dnia: 29 Maja 2017, 21:34:26 »
Cześć,

Dzisiaj oglądałem w sieci aut używanych www.papis.pl oddział łódź Toyote Auris 1.6 rocznik 2010, bliższe informacje w poniższym linku:

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-salonpl-aso-klimatyzacja-papis-lodz-ID6yR3np.html

Oferta wydaje się ciekawa - auto z polskiego salonu, fakt ma kratkę jako ciężarowe...ale można za 270zł u uprawnionego diagnosty z wpisem usunąć ją jak zapewniał pracownik salonu Papis.
Czy to normalne, że auto które jest w komisie od 2 tygodni (taka odpowiedź ze strony pracownika) po odpaleniu ma falujące obroty???

Minęły jakieś 10 minut a obroty falowały.

Komputer, przepustnica, sonda lambda, przepływomierz czy coś innego?

Mam prywatnie Toyotę Yaris II 1.3 rocznik 2008 wersja Sol i nigdy ale to nigdy nic podobnego nie miałem.

Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Marcin

Gawith

• Gość
Odp: Auris w sieci papis.pl
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Maja 2017, 23:56:16 »
Gdy był akumulator rozładowany do zera to przez jakiś czas mogą falować obroty. Rozważ, czy nie lepiej dołożyć 4-5 tys zł i mieć aurisa 2013r w dieslu z podobnym przebiegiem.
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2017, 23:58:53 wysłana przez Gawith »

Offline kocur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maja 2017, 06:22:16 »
Czyli to przypadłość Aurisów z tym akumulatorem?

Wybieram benzynę - mniejsze koszty awarii.

Offline kocur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maja 2017, 06:29:07 »
Oraz budżet 30 - 35tys zł.

Offline Gerry_29

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Maja 2017, 08:28:09 »
Jakaś dziwna wersja tej Auriski - niby wyposażenie w większości jak premium, ale inne zegary (wyświetlacze w innym miejscu), tapicerka z alcantary, przyciemniana tylna szyba, nakładka na wydech...Poza tym ostatnio chyba mało jeździła, bo widać nalot rdzy na tarczach hamulcowych. Z ceny można zejść? jak za ten rocznik to żadna rewelacja (dla porównania moja Auriska z tego samego rocznika w wersji Premium, z niższym przebiegiem, została wyceniona w tym roku przez ubezpieczyciela przy opłacaniu składki na 28500zł).
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2017, 08:32:18 wysłana przez Gerry_29 »
Corolla 1.4 D4D (Terra) -> Auris 1.6 Valve (Premium)

Offline ZibiK

• Początkujący
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Maja 2017, 08:33:52 »
kocur
Mam identyczną Auris i w identycznym wyposażeniu. Nie powinny falować obroty i u mnie nie falują. Przyczyną może być że auto długo stało i ma zestarzałe paliwo ale to następuje po około 3 miesiącach. Bardziej podejrzewałbym tutaj przybrudzoną przepustnicę.
Jeśli potrzebujesz argumentów do zbicia ceny to zauważ że Papis pisze że auto posiada tempomat którego na 100% nie ma, na 80% nie posiada alarmu o którym pisze sprzedający i czujniki cofania są dokładane przez poprzedniego właściciela.

Offline Gerry_29

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Maja 2017, 08:45:54 »
ESP też raczej nie ma - w miejscu wyłącznika tego systemu jest zaślepka. Alarm może mieć - widać białą diodę/guzik od alarmu.
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2017, 08:47:50 wysłana przez Gerry_29 »

Offline kocur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Maja 2017, 09:49:47 »
Macie rację - czujniki cofania dołożone przez poprzedniego właściciela, jak wspomniał pracownik oraz tarcze i klocki.

Cena za auto faktycznie spora, ale historia z polskiego salonu i przebieg wydaje się prawdziwy.

Najbardziej zniechęciły mnie wspomniane falujące obroty😒 i ta kratka jako ciężarowy (brak informacji w ofercie).

Jaką cenę maksymalnie dalibyście i czy ostatecznie kupilibyście to auto?

Offline Gerry_29

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Maja 2017, 10:21:49 »
Ogólnie auto jest jak najbardziej godne uwagi, ale pewnie wymaga jakiegoś wkładu finansowego - choćby zdjęcie kratki. Jeśli akumulator jest nie wymieniany od nowości, to na pewno i on też. Sprawdź też z którego roku są opony - jeśli mają też 7 lat, to też trzeba myśleć o wymianie. Stan filtrów, płynów, klocków i tarcz oraz historię wymian itp, musiałbyś już sprawdzić na miejscu. Masz na pewno pewne pole do targowania się, ale wiadomo, że handlarz poniżej pewnej kwoty nie zejdzie. Zapytaj co jest jeszcze w komplecie z samochodem (opony zimowe, itp) oraz czy dają jakąś gwarancję, na jak długo i w jakim zakresie. W każdym razie próbuj.  Powodzenia!

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Maja 2017, 22:12:58 »
Ja tu czegoś nie rozumiem. Auris z 2010r z jakimś dziwnym wyposażeniem, nie wiadomo czy do końca sprawny, ewidentnie malowany zderzak z tyłu... i to wszystko za 35 tys zł! Auriske z 2013r z równie niezawodnym i oszczędniejszym 1,4 d4d można dorwać od dealera Toyoty z programu Toyota Pewne Auto za 40 tys zł. Chyba warto dopłacić te 5 tys. do 3 lata młodszego samochodu z pewnego źródła i spać spokojnie?

Offline kocur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Maja 2017, 22:45:22 »
No właśnie, miks w głowie i jednak ostatecznie zrezygnuje z tego auta.

Tak naprawdę falujące obroty mogą być początkiem kłopotów...praktycznie wszystkiego, poza tym dodatkowe koszty z tym poniesione, kratka, cena 35,000 zł a handlarz wiadomo nie zejdzie poniżej swojej opłacalności.

Kwestia jeszcze dziwnego wyposażenia o którym wspomniał Gawith.

Co ciekawe, chyba czytają nasze wpisy na forum, bo aktualnie na stronie papis.pl lodz brak omawianej Auris, czyżby ją "poprawiali" ;)

https://papis-lodz.otomoto.pl/shop/

Offline kocur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Maja 2017, 23:08:42 »
Znalazłem chyba identyczną wersję i nawet kolor auta czyli AURIS SPORT DYNAMIC z fabrycznymi ciemnymi szybami, przebieg 160,000 km, ale także droga 35,000 zł, poniżej link:

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-2010-rok-alcantara-1-6-valvematic-sport-dynamic-ID6yUesx.html#xtor=SEC-8

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Maja 2017, 08:27:45 »
Taka wersja się nazywała DYNAMIC i nie jest kombinowana.

Uwielbiam rady jakie daje gawith.

Dzieńdobry chce aurisa za 35 tys w benzynie
Gawith:dołóż pieniędzy i kup diesla <zalamka>

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Maja 2017, 14:13:14 »
ma kratkę jako ciężarowe...ale można za 270zł u uprawnionego diagnosty z wpisem usunąć ją jak zapewniał pracownik salonu Papis.

To czemu nie sprzedają jako gotową osobówke - teraz są niezłe jazdy żeby przerobić z powrotem.
Ja bym się nie pchał.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Maja 2017, 22:53:11 »
Taka wersja się nazywała DYNAMIC i nie jest kombinowana. Uwielbiam rady jakie daje gawith. Dzieńdobry chce aurisa za 35 tys w benzynie Gawith:dołóż pieniędzy i kup diesla 
Jeżeli ktoś chce dać 5tys więcej za aurisa niż realna jego wartość rynkowa, to może zechce dołożyć kolejne 5tys na coś pewniejszego i świeższego rocznikowo. O tym już nie pomyślałeś? Mało kumaty jesteś.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl