Autor Wątek: Stacja multimedialna  (Przeczytany 48729 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Stacja multimedialna
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Czerwca 2017, 23:17:05 »
Jeśli chodzi o stacje uniwersalne, to na dzień dzisiejszy poważnie rozważył bym zakup http://allegro.pl/android-5-1-quad-core-2din-gps-wifi-3g-bt-i6856507102.html

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Czerwca 2017, 07:30:30 »
Pisałem że słuchawki i autokorekta się wtrąciła.
Mialo byc :
Ktoś chce a androida to polecam 7731 jeśli windowsa to 6808 - genialna a stacja jeśli chodzi o dzwiek - ma dsp z korekcja czasowa

Samo spogladanie na parametry nie wystarczy.
Kupisz cos co ma 4x1.6 i 2GB a okaze sie ze bt jest tragiczny, tuner malo stacji lapie a stacja resetuje sie przy rozruchu i ciekawe czy bedziesz zadowolony.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Czerwca 2017, 15:20:17 »
Restet w sensie utraty ustawień czy ponowne uruchamianie Androida?
Kupując przez sieć każdy ma prawo na zwrot towaru jeśli coś nie będzie działało tak jak oczemujemy.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Czerwca 2017, 23:34:29 »
Ponowne uruchamianie ale takie jak po zaniku napiecia.
Dodatkowo jak bedzie spadek podczas zapisu to moze system ubić.

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Czerwca 2017, 12:30:46 »
Mechu co bys wybral do aurisa 1 po lifcie tns 510 czy gms 6808 ,chodzi mi o kamere do tyl i do przodu i o dzialanie z kierownicy o pobor produ czy wszystko jest dobrze z tym gms ,rano zapale auto a nie ze akumulator wyladowany.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Czerwca 2017, 19:58:19 »

Gms.Przeciez tns to zabytek.

Poza tym co ma radio(sprawne) do rozladowania aku po nocy

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Czerwca 2017, 20:03:58 »
Zaczyna się coś dziać w temacie Androida 6 i 2GB ram:

http://www.ebay.com/itm/8-Android-6-0-Car-DVD-GPS-Radio-Stereo-for-Toyota-Corolla-Auris-2017-2018-4G-/172647338930?hash=item28329553b2:g:3xwAAOSwuMZZAcLH

Szkoda, że nie obsługuje fabrycznej kamery z tyłu, no i zawsze tracimy piękny obrazek naszego samochodu i przepływu energii w hybrydach.
Może za jakiś czas będzie w czym wybierać.

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Czerwca 2017, 10:20:40 »
Gms.Przeciez tns to zabytek. Poza tym co ma radio(sprawne) do rozladowania aku po nocy

Bo nawet chinskie sprawne radia moga miec z tym problem :)
Szkoda ze ten GMS ma takie parametry a nie inne, ale tez rozumiem ze rozwoj danej platformy kosztuje i ciezko co roku wymieniac na nowy model plyty glownej.

Wracajac do androida... wszystko ma swoje plusy dodatnie i ujemne ;) Nowe chinskie radia zapowiadaja sie swietnie na papierze, ale niestety trzeba brac pod uwage stabilnosc i funkcjonalnosc. Zdarzaja sie problemy z regulacja jasnosci, widocznoscia w sloncu, bylejakie tunery i wspomniane problematyczne BT to juz standard w produktach z dalekiego wschodu - polecam poczytac komentarze na ali. Oczywiscie da sie cos wybrac, ale tak czy inaczej taniej niz 300EUR + VAT bedzie ciezko. Sa tez wysylki z niemiec wiec mozna czasem juz tego vatu uniknac ale cena tez troche wyzsza.

Zaciekawil mnie temat "cardroida" - zagladnalem w dokumentacji google i widze ze jedyne rozwiazanie klasy automotive to Android Automotive. Moge przy okazji zapytac ich czy cos wiedza o tym cardroidzie ale jakos sie nie spodziewam zeby tak bylo. AA niestety nie dostaniemy w takich radiach nigdy, jedynie na co mozna liczyc to Android Auto co teoretycznie moglo by pare problemow rozwiazac - takie urzadzenia musza przejsc certyfikacje w Google. W sumie teraz Google zabral sie za sprzatanie syfu i beda certyfikowac wszystkie produkty z androidem - jak ktos bedzie mial certyfikat to przynajmniej bedzie pewnosc ze system w miare stabilny, ze BT dziala rozsadnie. Jak certyfikatu nie bedzie to zaczna sie jakies upierdliwe komunikaty i problemy z instalacja aplikacji.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Czerwca 2017, 14:50:35 »
Zaczyna się coś dziać w temacie Androida 6 i 2GB ram: http://www.ebay.com/itm/8-Android-6-0-Car-DVD-GPS-Radio-Stereo-for-Toyota-Corolla-Auris-2017-2018-4G-/172647338930?hash=item28329553b2:g:3xwAAOSwuMZZAcLH

Ja już miałem takie stacje które w opisie miały 2GB - Tylko w opisie :)
Tu w komplecie też mamy tuner TDA :(

Ostatnia próbka którą dostałem z 2GB na stole działała świetnie - nawet mimo że na pokładzie ma TDA lapalo stacje dobrze.
Problemy zaczely sie w aucie
- tuner wyraznie gorszy od fabrycznego.
- Resetuje sie rzy rozruchu
- gubi parametry Eqalizera
- Bt czasem traci parowanie (co 3-4 uruchomienie)
- nie gra tak ladnie jak GMS-y

Zaciekawil mnie temat "cardroida"

Cardroid to android przystosowany do pracy w aucie - durze ikony - inny uproszczony wygląd tak by latwo korzystalo sie w aucie.

Offline Zodiac

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 26 Czerwca 2017, 22:21:36 »
Zainstalowałem GMS 7731 w moim Aurisie i ogólnie jestem zadowolony, dziala sprawnie, szybko, no moze po właczeniu Google Maps trochę zauważalny jest spadek płynności..
Troszkę się stacją pobawiłem, i działa niemal wszystko (Waze, Youtube, Spotify),radio (przynajmniej w Łodzi) nie gubi sygnału, telefon sparowany, kamerka cofania podłaczona, wszystko ok, ale...
dziwna rzecz z Yanosikiem i OK google. Co do Yanosika, to nie uruchamia się, ponieważ wymaga wyłączenia w ustawieniach androida "pozorowania polozenia" i mam problem, ponieważ nie wiem jak wejsc do ustawien programistycznych androida na stacji (moze starsza wersja Yanosika tez rozwiazalaby problem). Ok google tez dziala dziwnie, poniewaz komenda "zadzwon do.." wywoluje wpisanie zwrotu do wyszukiwarki, zamiast uruchomienia funkcji telefonu

@mechu - masz moze jakaś rade? :)

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 26 Czerwca 2017, 23:14:08 »
Zodiac daj jakies zdjecia ,mozesz wylaczyc stacje przyciskiem na stale a nie tylko ekran wygasic, a probowales auto mape.

Offline Zodiac

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Czerwca 2017, 23:22:33 »
Zodiac daj jakies zdjecia ,mozesz wylaczyc stacje przyciskiem na stale a nie tylko ekran wygasic, a probowales auto mape.
Automapy nie probowalem, domyślnie zainstalowany jest iGo, ale tez nie mam map (jeszcze). Jutro dokupie karte SD i zobaczymy. Wyłączenie przyciskiem zdaje sie ze dziala, ale jakoś sie na tym nie skupilem, jutro sprawdze :)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #57 dnia: 27 Czerwca 2017, 11:10:28 »
Co do Yanosika, to nie uruchamia się, ponieważ wymaga wyłączenia w ustawieniach androida "pozorowania polozenia"

Wchodzisz w Ustawienia -> System i masz - specjalnie to wyciagnelismy do menu.

Co do telefonu to nie wiem - jak ja sprzedaje to system jest przygotowany i wszystko działa - było brac u mnie ;)

Jutro dokupie karte SD i zobaczymy.

Tylko kup porządną bo będą problemy na taniej karcie.

Wyłączenie stacji działa - po prosty wyłącza.

Offline Raven

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Czerwca 2017, 12:20:51 »
Trochę słaba jakość obrazu jak na 6.9 cala

Offline Zodiac

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Czerwca 2017, 13:15:13 »
ok, Yanosik ogarnięty, kartę SD jakąs znalazlem w domu, i z mapami iGo siedzi juz w stacji (dziala jak nalezy). Ogarnę jeszcze Automapę poźniej.

Co do jakości obrazu nie mam zadnych zastrzezen, jest ostry i wyraźny, zdjęcie było robione w slabych warunkach na parkingu i nie oddaje nawet polowy tego co widać na ekranie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl