Autor Wątek: Stacja multimedialna  (Przeczytany 48691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Stacja multimedialna
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Października 2017, 21:52:27 »
Moment - piszesz o resecie przy włączaniu silnika? A nie jest to standardowa procedura właściwie wszędzie, że przy odpalaniu silnika wszystkie ssawki się wyłącza?
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Października 2017, 22:25:26 »
Przywrócenie ustawień fabrycznych raczej nie następuje od tak przy każdym rozruchu silnika.
Moment - piszesz o resecie przy włączaniu silnika? A nie jest to standardowa procedura właściwie wszędzie, że przy odpalaniu silnika wszystkie ssawki się wyłącza?
Jak włączasz telefon to też masz reset wszystkich ustawień?

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: 19 Października 2017, 22:29:04 »
Oczywiście, że nie, szczególnie, że powinny być na stałe zapisane gdzieś we flashu. Mówię tylko o resecie softu, a raczej chwilowym power off. Swoją drogą czemu stacje nie mają swojego podtrzymania bateryjnego, bateryjka jak z telefonu i spokojnie można odcinać na chwilę prąd z aku na czas uruchamiania silnika... Zresztą, nieważne.

Offline Zodiac

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 20 Października 2017, 08:41:40 »
Bardzo dziwne, jesli byłaby to kwestia rozruchu, czy złego podłaczania - stacja (Android) wykonuje format i wszystkie ustawienia lecą w cholerę. Dzieje się tak niezależnie czy najpierw wyłaczam auto z kluczyka czy stację przyciskiem - tzn reset nastapil rowniez, kiedy stacja byla wylaczona przyciskiem przed wylaczeniem zaplonu i po wlaczeniu zaplonu wlaczalem ja manualnie przyciskiem. Jak dla mnie to jest problem z softem. No i mam benzynę a sytuacja występuje raz na powiedzmy 20 uruchomień stacji, co i tak jest mega wkurzające.
Wczoraj instalowałem update, zobaczymy co się będzie działo, ale i tak czekam z niecierpliwością na nową wersję softu, bo stacja na tym, który jest oryginalnie, lekko pisząc pupy nie urywa..
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2017, 08:55:44 wysłana przez Zodiac »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #94 dnia: 20 Października 2017, 10:43:18 »
To nie jest nic dziwnego - spróbój normalny komputer wypiąć z gniazdka gdy system startuje.
To ze włączysz stacje recznie nie oznacza ze ona nie pracowała już po załączeniu acc.

ps. w trakcie rozruchu stacja ci gasnie na chwilę i po 1-2 sek jest w takim stanie jak przed rozruchem ?

Offline Zodiac

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 20 Października 2017, 10:56:24 »
O ile dobrze zrozumiałem pytanie - nie, nie gaśnie w trakcie rozruchu, nie wylacza sie, po prostu laduje sie Android. Chyba że piszesz o tej sytuacji, kiedy auto wyłacza się na kilkanscie sekund (np jak zgaśnie) - wtedy stacja nie wyłacza się (tzn poza wyłaczeniem ekranu, działa jakiś czas utrzymując obecny stan)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #96 dnia: 20 Października 2017, 17:56:45 »
Nie powinien sie wyłączać a jedynie na 2 sek zgasnac ekran.
Nagraj jak u ciebie dziala - zalacz stacyjke i po zaladoaniu systemu odpal.

Offline Zodiac

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 20 Października 2017, 19:59:44 »
Ok, już czaję - zgadza się - w pozycji acc włączam sobie stację, jest włączona i jak przekręcam kluczyk w pozycję on, żeby zapalić silnik, to stacja wyłacza się na sekundę (tzn gasnie ekran i przestaje grac muzyka na sekunde) po czym wraca (muzyczka leci dalej itd)
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2017, 20:01:19 wysłana przez Zodiac »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #98 dnia: 21 Października 2017, 14:34:26 »
Zmierz sobie jeszcze jakie masz napięcie na zasilaniu - od tego zalezy czy beda problemy czy nie.

Czasami w car audio stosuje sie uruchomienie dopiero po rozruchu silnika by nie bylo problemów i nie mówie tu tylko o 7731.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 21 Października 2017, 15:17:41 »
Widzę Mechu, że się znasz - to mam pytanie, może wiesz. Mam Toyota Touch 2 & Go w Aurisie '2014. Ma fizyczne przyciski i pokrętła. Lewe jest też przyciskiem power - ale jak go przytrzymuję, to robi się reset, a nie wyłączenie radia. TT2 u mnie NIE DA się wyłączyć. Jestem pewien, że dawno temu można było. Czy ja mam coś źle podłączone, czy też tak mimo wszystko ma być, i TT2 jest non-stop włączona w aucie w czasie jazdy? (Jedyna opcja, to wyciszyć i wyłączyć ekran, jest opcja, co by udawało, że go nie ma).

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #100 dnia: 23 Października 2017, 08:41:17 »
Mam Toyota Touch 2 & Go
- nie znam sie i nie lubię ;)

Offline Jakub.S83

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 23 Października 2017, 19:33:11 »
Widzę Mechu, że się znasz - to mam pytanie, może wiesz. Mam Toyota Touch 2 & Go w Aurisie '2014. Ma fizyczne przyciski i pokrętła. Lewe jest też przyciskiem power - ale jak go przytrzymuję, to robi się reset, a nie wyłączenie radia. TT2 u mnie NIE DA się wyłączyć. Jestem pewien, że dawno temu można było. Czy ja mam coś źle podłączone, czy też tak mimo wszystko ma być, i TT2 jest non-stop włączona w aucie w czasie jazdy? (Jedyna opcja, to wyciszyć i wyłączyć ekran, jest opcja, co by udawało, że go nie ma).

Ja mam Priusa 2014 z systemem B9038 JBL i również byłem przekonany, że kiedyś dało się go wyłączyć. Obecnie mam sytuację identyczną jak u Ciebie. Jedyne co mi przychodzi do głowy to update systemu, który robiłem 3m-ce temu coś namieszał.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 23 Października 2017, 20:12:47 »
Też mi się tak wydaje, update na 6.8 to sprawił, według mnie. A nowy 6.10 ma to samo. Chętnie bym zgłosił problem, ale kłopot w tym, że nie ma komu :D

Offline prolongatum2004

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 28 Listopada 2017, 11:46:48 »
Witam serdecznie. Zamontowałem w swoim Aurisie stacje AMC675 zamiast fabrycznego radia,gra zdecydowanie lepiej niż seryjne radio, byłem zadowolony do kiedy używałem starego samsunga note 2 z androidem 4.4.2. Po zmianie telefonu z systemem Android 7.0 przestał działać phonelink który na starszym telefonie działał poprawnie. Do tego zestaw głośnomówiący działa juz tylko w jedna strone tzn. Ktos mnie slyszy jak ja do niego dzwonie, a jak odbiore to slysze dzwoniacego, a on mnie nie. Sprawdzane na telefonach z android 6.0 rownież sa ww. Problemy. Sprawdzane na sgs8+, samsung note 3, p9lite, xiaomi. Kable sprawdzane różne zawsze oryginalne od telefonu. Tryb debugowania włączone.
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2017, 12:12:38 wysłana przez prolongatum2004 »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #104 dnia: 28 Listopada 2017, 18:40:35 »
Wina radia nie telefonu. Ale za to gra lepiej :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl