Autor Wątek: Pekajace szyby - CHR  (Przeczytany 6271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Pekajace szyby - CHR
« dnia: 17 Czerwca 2017, 23:24:36 »
Czy ktoś z użytkownik C-HR'a spotkał się z przypadkiem samoistnego pęknięcia szyby czołowej w samochodzie?
Na zachodzie jest to częsta przypadłość - pytanie czy w Polsce tez?

Offline micronik

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Pekajace szyby - CHR
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lipca 2017, 13:38:42 »
No właśnie mnie to dziś spotkało, szyba przednia pękła na 15 cm sama z siebie od strony kierowcy (UK wersja) dość znany problem z hybrydami tu w UK jutro dzwonię do dealera zobaczymy co powie. Na forum w UK odnotowano 70 przypadków a niekiedy wymieniają 2 razy pozdrawiam

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lipca 2017, 09:11:06 »
Pytanie , czy problem z jakością szyby czy sztywnością nadwozia ... :o
No ale w testach NCAP wypadła świetnie , więc chyba nie kwestia sztywności
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline micronik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lipca 2017, 09:28:47 »
Przeczytałem angielskie forum Toyoty i generalnie problem występuje w hybrydach, ludzie doszukuja się też problemu w antenach Dab które są wtopione w szybę, następnym domniemaniem jest ilość kleju pod szybą ale to tylko gdybanie zobaczymy co powiedzą w salonie

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lipca 2017, 22:00:55 »
Przeczytałem angielskie forum Toyoty i generalnie problem występuje w hybrydach, ludzie doszukuja się też problemu w antenach Dab które są wtopione w szybę, następnym domniemaniem jest ilość kleju pod szybą ale to tylko gdybanie zobaczymy co powiedzą w salonie

Hmm - ciekawe że temat dotyczy wyłacznie ( przynajmniej wg tu dostępnych informacji) wersji UK... "prawa" kierownica ma coś do rzeczy? a może faktycznie ta antena dab ( nasze wersje daba nie mają "z definicji" więc i problemu niet)... 

Offline micronik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lipca 2017, 22:20:49 »
Problem zostal rozwiazany jutro tz.piatek jade na wymiane szyby ,cala sprawa zalatwiona 2 tefonami co ciekawe toyota nie byla zainteresowana jak i gdzie ta szyba pekla tylko sprawdzili czy maja na stanie szybe okazalo sie ze szyba jest i w tym momencie wyslali mi kurierem do lokalnego salonu (na moja prosbe poniewaz jade za tydzien do polski na urlop i zalezalo mi na wymianie)ciekawostka jest tez to ze toyota nie wymienia mi szyby tylko firma specjalizujaca sie w wymianie szyb a oni maja sprawdzic "czy jest zrobione ze standartami toyoty"mam nadzieja ze wszystko juz bedzie dobrze i bede mogl sie cieszyc nadal z autka pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl