Autor Wątek: Brak nawiewu na tylną kanapę  (Przeczytany 11374 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cornolio

• Toyot Leżący
  • *
Brak nawiewu na tylną kanapę
« dnia: 20 Czerwca 2017, 08:32:06 »
Wczoraj, kilka dni po zakupie jadąc z pełną obsadą z tyłu odkryłem ze zgrozą że nie ma nawiewu na tylną kanapę.

Nie przebrnąłem jeszcze przez instrukcje ale na czy nie ma faktycznie nic z siedzeń przednich itp?

Jak Wasze dzieciaki w fotelikach znoszą dłuższe trasy w upały? Czy cyrkulacja powietrza/klimy daje żyć z tyłu?

Offline Manekm7

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Brak nawiewu na tylną kanapę
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwca 2017, 08:43:00 »
Też byłem zdziwiony że pod przednimi siedzeniami nie ma kanałów nawiewu(w poprzednim aucie posiadalem) W instrukcji jest obrazek, że opcjonalnie występują. I tu pytanie do posiadaczy wersji prestige - może w najwyższej opcji wyposażenia są dostępne?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Czerwca 2017, 09:04:10 »
Nie stwierdziłem.  Jak będę w aso to zgłoszę że nie działają.  Zobaczymy co powiedzą.

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwca 2017, 10:10:30 »
Auris nie ma nawet w Prestige tych kratek nawiewu na tył. Natomiast mając porównanie do skuteczności działania klimy i wentylacji z bardzo wieloma autami, które na co dzień testuje, szczególnie moja 2-strefowa klima w TS Hybrid działa doskonale i bardzo sprawnie. Ale też uważam ,że brak nawiewów na tył we współczesnym świecie to pewne kuriozum. Nawiewów na tył nie ma nawet w RAV4... Pod fotelami przednimi są jakieś nawiewy, ale czy to jest tak skuteczne jak zwykłe kratki? Nie wiem... 
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline cornolio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Czerwca 2017, 10:14:41 »
 No nic to zobaczymy jak w trasie dłuższej to się sprawdzi z maluchami.

Offline Manekm7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Czerwca 2017, 10:22:45 »
Czyli w wersji prestige są nawiewy pod fotelami? Ma wersję comfort i takich nie posiadam.(nie mylić z kratkami nawiewu na tunelu środkowym)

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Czerwca 2017, 11:20:55 »
Wczoraj, kilka dni po zakupie jadąc z pełną obsadą z tyłu odkryłem ze zgrozą że nie ma nawiewu na tylną kanapę. Nie przebrnąłem jeszcze przez instrukcje ale na czy nie ma faktycznie nic z siedzeń przednich itp? Jak Wasze dzieciaki w fotelikach znoszą dłuższe trasy w upały? Czy cyrkulacja powietrza/klimy daje żyć z tyłu?

Spoko, da się jechać. Ja daję jak trzeba większą siłę nadmuchu i jedną środkową kratkę kieruję po kątem do góry, tak żeby powietrze łatwiej dotarło na tył auta.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2017, 11:40:25 wysłana przez robertek »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Czerwca 2017, 20:02:13 »
Auris TS Hybrid ma dwustrefową klimatyzację? Tylko wersje TS mają dwustrefową czy jak? Siedziałem w kilku hybrydach i albo nie wiem do tej pory jak Ją uruchomić albo piszesz bajki :D

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Czerwca 2017, 20:08:56 »
Wersja Prestige ma dwustrefową i nie ma tu znaczenia czy jest to TS, czy nie lub hybryda albo zwykły silnik. 
Coś się kolego Stivo nieuważnie przyglądałeś:)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Czerwca 2017, 20:39:03 »
W sumie w prestige nie miałem okazji jeździć. Nawet w dwóch salonach się przyglądałem czy coś się zmieniło i nigdzie nie znalazłem przycisku dual jak w poprzednich generacjach które już od niższych wersji miały dwustrefową :P

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Czerwca 2017, 21:22:30 »
Żartujecie sobie udając, że nie wiecie że dwustrefowa to prawo-lewo a nie tył-przód? ;)

tapatalk z windows mobile

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Czerwca 2017, 22:09:36 »
No tak prawo-lewo. Cztero to przód i tył :D

Offline Adam O.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Czerwca 2017, 09:54:47 »
mając porównanie do skuteczności działania klimy i wentylacji z bardzo wieloma autami, które na co dzień testuje, szczególnie moja 2-strefowa klima w TS Hybrid działa doskonale i bardzo sprawnie

Żona ma jednostrefową i mówiąc szczerze nie jesteśmy zadowoleni z tego jak to działa.
Albo są aż takie różnice pomiędzy jedno a dwustrefową albo coś jest z nią po prostu nie tak. Nawiasem mówiąc smierdzi od nowości.

Ogrzewanie w trybie auto też działa jak chce. Chyba oddam to do sprawdzenia, tyle że nie mam pomysłu jak sformułować zastrzeżenia poza "dziwnie działa".
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2017, 09:56:21 wysłana przez Adam O. »

Online Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Czerwca 2017, 19:47:35 »
No tak prawo-lewo. Cztero to przód i tył
Nie cztero- tylko trzy: prawo, lewo i tył.

U mnie jest jednostrefowa i działa bez zarzutu, a mam ustawioną non stop na 21 - 22 stopnie. Wystarczy skierować do góry i pasażery z tyłu płaczą że zimno... :grin:

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Czerwca 2017, 07:17:44 »
mając porównanie do skuteczności działania klimy i wentylacji z bardzo wieloma autami, które na co dzień testuje, szczególnie moja 2-strefowa klima w TS Hybrid działa doskonale i bardzo sprawnie

Żona ma jednostrefową i mówiąc szczerze nie jesteśmy zadowoleni z tego jak to działa.
Albo są aż takie różnice pomiędzy jedno a dwustrefową albo coś jest z nią po prostu nie tak. Nawiasem mówiąc smierdzi od nowości.

O śmierdzącej klimie jest cały wątek. klima jednostrefowa = manualna? Jeśli tak to cały czas daje Ci taką samą temp. regulujesz tylko szybkość nawiewu oraz pokrętłem "nagrzewnicy".........
Obi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl