Autor Wątek: Części eksploatacyjne zawieszenia  (Przeczytany 1066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jotcekaes

• Toyot Pełzający
  • **
Części eksploatacyjne zawieszenia
« dnia: 20 Czerwca 2017, 18:44:16 »
Witam,
Otóż po dłuższym czasie bezproblemowej jazdy zaczęły mnie denerwować niuanse. Po przeglądzie technicznym pojazdu diagnosta powiedział mi,że mam do wymiany kilka elementów w zawieszeniu, pokroju jakichś łączniczków, gumeczek, drążeczków łączniczków poduszeczek stabilizatorków i inne ciecierajstwo.
Nie za bardzo zapamiętałem co i jak, co było moim błędem. Wczroaj miałem możliwość wejść pod auto i sprawdziłem - łącznik w prawym tylnym kole do wymiany (guma sparciała i popękała i "wyszła" trochę), jednak niepokoi mnie pukanie z przedniego zawieszenia.

Teraz pytania : co wymienić z tych pierdół tanich w zawieszeniu? Łączniki z tyłu pewnie hurtem dwa wymienię od razu, z przodu chcę wymienić sworznie (te przy wahaczu co tak ciężko się je wybija). Co jeszcze można tam wymienić z takich małych pierdół, które są w miare tanie? Końcówki drążków mam dobrej klasy założone i stosunkowo nowe.

Aha no i poszukuję przełącznika/włącznika świateł przeciwmgłowych, bo przez niego przechodzą wszystkie obwody świateł - jak się go wyjmie to nie działa nic. No i problem, bo przekaźnik w moim mi się odlutował, jak poprawiłem luty, to przestało działać prawe przednie pozycyjne światło (mijanie działa), więc pojawił się problem. Nie za bardzo mogę już swój przełącznik rozebrać, bo podejrzewam,że plastikowa obudowa może tego nie wytrzymać. Jakieś pomysły? Skoro działa mijanie to i pozycja powinna. Wymiana żarówki nie pomogła.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2017, 18:56:22 wysłana przez jotcekaes »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl