4x4 w tym modelu to przerost formy nad treścią, niewspółmierny wzrost wagi i komplikacja układu napędowego (przeglądy - dynamiczna wymiana oleju, krzyżaki, etc.) do mizernej poprawy trakcji.
Jak dla mnie jedynie wyrzucona kasa... i przez takich nie mamy gdzie zapasu i butli od LPG upakowac 
Jeżeli jest możliwość doposażenia auta w koło dojazdowe lub zapasowe, to i zbiornik na LPG się zmieści.
A co do napędu AWD, to zapraszam zimą w góry i życzę przednionapędowym C-HR łańcuchów na pokładzie.
Dla mnie zakup samochodu z segmentu SUV czy Crossover z napędem tylko na przednie koła jest takim samym nieporozumieniem jak montaż instalacji gazowej w Porsche 911:D
A tak poważnie, to każdy z nas wybrał taką wersję C-HR, która odpowiada jego preferencjom i oczekiwaniom. Ja "wyrzuciłem kasę" na AWD, ponieważ w moim miejscu zamieszkania to naprawdę przydatna rzecz. Dodatkowo wyjazdy na snowboard w wyższe partie gór wymagają troszkę lepszej trakcji niż w standardowej wersji auta.
Każdy napęd 4x4, nawet ten dołączany przy uślizgu przednich kół zapewnia zdecydowanie lepszą trakcję niż napęd tylko na jedną oś, praw fizyki nie da się oszukać.