Autor Wątek: słaba jakość plastików  (Przeczytany 17318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
słaba jakość plastików
« dnia: 02 Sierpnia 2017, 13:07:19 »
Czy u was ten plastik na wysoki połysk np. tunel środkowy też się tak rysuje, położyłem tylko na nim taki  plastikowy wężyk zwinięty i w czsie jazdy tak sie porysowało jak by ktoś papierem ściern :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:ym przejechał, normalnie masakra

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: słaba jakość plastików
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Sierpnia 2017, 13:35:33 »
Trzeba bylo brac mat, choc z dwojga zlego to pianno black ma dodatek perlowy i wyglada o niebo lepiej niz to samo rozwiazanie u konkurencji, zas co do trwalosci to fakt trzeba uwazac. Co to za wezyk? Mozna lekko spolerowac ale uwazaj na mikro rysy bo to mozna pogorszyc sytuacje.
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpnia 2017, 13:37:15 wysłana przez erma »

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Sierpnia 2017, 13:52:27 »
Zwykły plastikowy wężyk giętki i ni9e przypuszczał bym, żę tak narozrabia, jak się wk.....to pojade ten tunel z hydrografiką i będzie cacy, spróbuje pasto lekko ścierną, ale już mnie to wkurza jak to się mogło tak porysować.........

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Sierpnia 2017, 14:15:01 »
Ten wezyk musial miec ostre krawedzie albo metalowy oplot :-)
Ja czesto czyszcze konsole ale do gier :-) np. PS3 i polowa 4, powertuj temat bo nie kazda pasta jest dobra a ja nie chce robic reklamy. Co do hydro to metoda jest ciekawa i do wykonania nawet we wlasnej wannie - poki woda ciepla, ale to raczej ostatecznosc...

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Sierpnia 2017, 15:28:27 »
Ta rurka była po prostu plastikowa miękka i giętka, stwierdzam, że to black piano to nieporozumienie :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Sierpnia 2017, 15:38:52 »
Trzeba isc na kompromisy jak to w zyciu bywa i troche uwazac, wole to niz mat <taniec>
Jak juz jestesmy przy rysach to uwazaj na wstawki na kierownicy i na slupkach bo sie ludziom obijaja klamra od pasow :-)

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Sierpnia 2017, 15:49:14 »
Nie wiem, chyba lepszy byłby mat, bo by mnie tak nie irytował jak rysy na wysokim połysku, najlepiej jak by było szczotkowane aluminium  :o

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Sierpnia 2017, 15:54:34 »
Nie narzekaj na Toyke, popatrz na grupe VAGa gdzie po roku luszczy sie guma na plastikach.
Mialem mat i tam jak rysa sie swieci to dopiero jest problem.
PS. szczotkowane aluminium traci motosportem i do tego "aluminiowe" dywaniki z alledrogo  :-)
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpnia 2017, 15:56:46 wysłana przez erma »

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Sierpnia 2017, 18:44:59 »
Tak plastiki się rysują. Szczególnie te gładkie na desce oraz boki drzwi a także słupki. Również naokoło słynnego przycisku do otwierania schowka. Wygląda to podle.
Ale odpowiedziałem sobie już sam bez pytania dystrybutora tego samochodu "A gdzie było napisane w specyfikacji, ze maja się nie rysować?"
Skoro nie potrafią zrobić 24 godzinnego zegarka to czy potrafią zrobić nierysujący się plastik?
Taka zdaje się marka.

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Sierpnia 2017, 20:39:30 »
Właśnie o tym pisze jakiekolwiek styk z obojętnie jakim materiałem rysy rysy, tak jak napisałem, jak się w....je to oddam do hydrografika i będzie spokój, jak kitajce nie potrafiom tego zrobić, a niestety jestem estetom i nie nawidzę takich gaf, ja przy pierwszym sprzątaniu z kurzu, a jak wiadomo na czarnym to widac dokładnie poleciałem plakiem i potem polerka i co spoglądam i oczom nie wierze normalnie rysy po polerce, ręce opadają.....

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Sierpnia 2017, 20:52:51 »
Miekka szmatka, lekki docisk i rys nie ma... Ale coz kolejna  :czerwona: obok systemu pseudo multimedialnego z nazwy PS. wiem Fiat ma gorszy ale to zadne usprawiedliwienie
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpnia 2017, 20:55:06 wysłana przez erma »

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Sierpnia 2017, 21:45:43 »
No to mnie teraz załamałeś. Tak się broniłem przed tym świecącym badziewiem, głównie ze względu na bardzo widoczny kurz i palcowanie, że próbowałem wyprosić wymianę na mat, niestety nie da takiej opcji, więc nawet myślałem o zmianie na słabszą wersje żeby tylko mieć mat, niestety te niższe wersje nie mają takich opcji jakie bym chciał, no i w końcu wziąłem w tym piano black, tzn czekam do połowy września na dostawę po zamówieniu w kwietniu (Belgia), a tu na domiar złego historie że się rysuje :(. Ech lipa.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Sierpnia 2017, 21:58:40 »
Powoli, Plak sie nie nadaje bo szybko paruje i zostawia zacieki ktore chcac doczyscic trzesz coraz mocniej. Wtopiona perlowa masa robi dobra robote bo maskuje kurz jak sie bedziesz lekko obchodzil to posluzy lata.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Sierpnia 2017, 10:11:17 »
Ja od początku na konsoli środkowej często zostawiam kabelek usb do telefonu, peląta się tam i z powrotem i nic! Nawet wtyczka nie robi większych szkód a więc jako że w naszej tośce czarny black to nie lakier a pełny plastik, przypuszczam że pomiędzy wężykiem a tworzywem zaszła jakaś reakcja chemiczna i stąd efekt.
Gdzie by na testach nie oglądać to wszyscy testujący zachwycają się jakością materiałów w C-HR ale tu nie! tylko krytyka  :laugh:
Swoją drogą, inne marki stosują lakier piano black i to jest dopiero porażka!

Offline Kierepowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Sierpnia 2017, 13:10:03 »
Rysuje się tylko tym co zapłacili za samochód.
Reszcie nic się nie rysuje, nic nie psuje, nic nie trzeszczy, nic nie hałasuje.
I gitara.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl