Autor Wątek: słaba jakość plastików  (Przeczytany 17283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: słaba jakość plastików
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Sierpnia 2017, 13:12:48 »
Właśnie o tym pisze jakiekolwiek styk z obojętnie jakim materiałem rysy rysy,
u mnie to piano otacza gałkę od biegów. Jak odbierałem auto z salonu to był tam odcisk palca - przetarłem to swoim palcem i zostały rysy  :wallbash:
Plak sie nie nadaje bo szybko paruje i zostawia zacieki ktore chcac doczyscic trzesz coraz mocniej
ja do czyszczenia tego miejsca używam płynu do LCD (K2) lub matowego mleczka do plastików (też K2). W zestawie do jednego i drugiego specyfiku dołączona jest mała szmatka. Od kilku miesięcy trę w/w i na szczęście rys nie przybywa. Oczywiście tarcie mega delikatne jak napisał erma
E18_Prestige_MultidriveS

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Sierpnia 2017, 13:21:18 »
Az tak to nie gloryfikuj CHRki bo prawda jest taka ze jak za ta cene konkurencja daje lepsze materialy, ale jak dla mnie jest OK.
Zeby bylo jasne to pamietajcie jak sa robione plastiki z piano black - nikt tu nie lakieruje tylko robi tani wtrysk tworzywa przy gwaltownej zmianie temperatury w wyniku czego nasteruje krystalizacja, minus procesu to podatnosc na zarysowania bo wierzchnia warstwa jest miekka. "Inni" producenci zabezpieczaja to dodatkowo naswietlaniem lub natryskiem ale to inna liga.
Ps co do slawetnego wezyka to wstaw jego fotke w trybie makro zooma to zobaczymy co faktyczne tam drapie. Chyba ze mozesz zrobic analize spektralna to poznamy i sklad chemiczny :beer:

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Sierpnia 2017, 16:37:31 »
Napiszę tak mam już to głęboko w d...pi e :-P :-P :-P :-P :-P i tak się to rysuje i tak...

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Sierpnia 2017, 20:13:36 »
Nie poddawaj sie, naloz Flocka i bedziesz czyscil szczotka do podlogi - pasuje?

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Sierpnia 2017, 21:23:28 »
No dobra, a zna ktoś jakąś "cudowną pastę polerską" do plastiku, żeby potraktować to czarne pianino i doprowadzić do połysku ?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Sierpnia 2017, 22:06:26 »
Naprawdę nie wiem co Wy robicie z tymi plastikami! Mam dwie toyoty z takimi plastikami C-HR (pół roku) i żonki aygo (już prawie trzy lata) i naprawdę nie ma problemu, zwłaszcza aygo jest narażone na rysowanie, wiadomo, kobiety mają pierścionki ale nie, nic nie widać. :embarassed:
No dobra  :grin: widać każdą drobinę kurzu  :-P

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Sierpnia 2017, 23:05:51 »
Masz w cehaerze blak piano i odkurzasz sobie auto to po odkurzaniu zerknij pod światło i zobacz jakie fajne są "świrle" zarysowania, chyba , że RTy masz z klarem to czarne pianino...

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Sierpnia 2017, 00:11:17 »
Ja sobie zrobilem zapasik z ostatniego wypadu
https://www.walmart.com/ip/Meguiar-s-Plast-X-Clear-Plastic-Cleaner-and-Polish/16550253 
Usuwasz brud zeby nim nie rysowac, nakladasz paste notabene moze byc i do zebow i jedziesz kilka minut tylko powoli zebys ogniska nie rozpalik, potem wycierasz do sucha i plynem do szyb tylko bez alkoholu.
10min. roboty i deska jak nowa.
Ps oklej reszte matowych platikow tasma malarska zeby nie trzeba bylo za duzo sprzatac :good:

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Sierpnia 2017, 08:21:21 »
Masakra. W ogóle nie rozumiem, po co wsadzają do tych aut badziewie, które jest ładne tylko do kilku sekund po dość czasochłonnym i uważnym czyszczeniu? Ani to jakieś ładne, ani praktyczne. Zbiera odciski, widać kurz, a jak ma się jeszcze rysować to już w ogóle porażka.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Sierpnia 2017, 21:24:00 »
W ogóle nie rozumiem, po co wsadzają do tych aut badziewie, które jest ładne tylko do kilku sekund po dość czasochłonnym i uważnym czyszczeniu?
ma cieszyć oko przed zakupem i wzbudzić pożądanie oraz podjarać potencjalnego klienta  :-P
E18_Prestige_MultidriveS

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Sierpnia 2017, 21:58:32 »
To ma odronic od "low trimow" i umotywowac roznice w cenie <taniec>
Piano black mi sie podoba, a ty nakladasz Flacka u siebie?

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Sierpnia 2017, 10:43:15 »
ja nie wiem dlaczego ale nie trawie floka, to czarne pianino to czysty maketing, w Suzi Grand Vitarze miałem"ala" drewno i było cacy nic sie nie rysowało poprostu poraższkaaaaaa....tak w cudzysłowiu yo.. <taniec>

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Sierpnia 2017, 23:51:01 »
Tak się właśnie patrzę na fotki kolegi ciapus4 z wątku "Mój wieśtunning" i widzę że albo takie zdjęcia albo ja mam inne te piano!!!
W moim normalnie widać tak jakby zatopiony brokar i pod słońce czy światło się, że tak powiem "mieni" tym brokatem i może przez to nie widać zarysowań????  :shock:
Jak to jest, bo w oplu było typowe piano black, czyli lakierowane plastiki w czarnym połysku co faktycznie łapało wszystko, rysy i odciski ale w tośce jest coś innego.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Sierpnia 2017, 00:43:37 »
W 2017 tak jak pisalem brokat jest zatopiony w masie.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 06 Sierpnia 2017, 14:47:20 »
Ja mam 2016 i jest brokat  :-) ale czy to możliwe że robili zwykłe piano na wysoki połysk, bez tego "brokatu" bo jeśli tak to jesteśmy w domu.  :thumbdown:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl