Autor Wątek: słaba jakość plastików  (Przeczytany 17315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: słaba jakość plastików
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Sierpnia 2017, 15:35:59 »
Fura krajowa, dynamic czy prestige?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Sierpnia 2017, 17:09:53 »
Prestige, zamówiony w grudniu 2016, odebrany w lutym, krajowy  :beer:

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Sierpnia 2017, 19:48:31 »
Producent wprowadza rok modelowy min kwartal wczesniej :song:

Offline rolka54

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Sierpnia 2017, 22:16:21 »
W 2017 tak jak pisalem brokat jest zatopiony w masie.

Mam drobne pytanko - patrząc na ekran-jak ustawić te 4 ekrany w 1 ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Sierpnia 2017, 22:36:09 »
Syf  i kuta.......wa n atym pulpicie już by mnie zirytowało i bym szmatą to potraktował

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Sierpnia 2017, 22:41:24 »
Ja od początku na konsoli środkowej często zostawiam kabelek usb do telefonu, peląta się tam i z powrotem i nic! Nawet wtyczka nie robi większych szkód a więc jako że w naszej tośce czarny black to nie lakier a pełny plastik, przypuszczam że pomiędzy wężykiem a tworzywem zaszła jakaś reakcja chemiczna i stąd efekt.
Gdzie by na testach nie oglądać to wszyscy testujący zachwycają się jakością materiałów w C-HR ale tu nie! tylko krytyka  :laugh:
Swoją drogą, inne marki stosują lakier piano black i to jest dopiero porażka!
no zobacz znalazło się 2ch i tylko Ględzą bzdury .... u mnie  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:na tym Piano black spoczywa komórka (Blackberry PRIV 180gr) raz na przód raz do tylu zależy od przyspieszenia-hamowania jakoś rys nie wydze u was to  co rusz się coś sypie ....może za bardzo uważacie na wasze samochody dla tego się tak rysują
W tym Forum nic nie można Znaleźć Sensownego tylko narzekanie ... Forum to dyskusja, pomaganie ludziom, doradzanie , w kupna tego świetnego samochodu jaka wersie jak wrażenia w YT wydze videa wszystkie maja świetne opinie o CHr czy to jak skręca czy jakie ma zawieszenie czy silnik czy technologie tutaj to ....

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Sierpnia 2017, 22:56:01 »
Masz racje  fajnie sobie ponażekać zero dyskusi i porad

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Sierpnia 2017, 23:22:25 »
W 2017 tak jak pisalem brokat jest zatopiony w masie.

Mam drobne pytanko - patrząc na ekran-jak ustawić te 4 ekrany w 1 ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z łączeniem? Ja tam widzę jeden ekran z czterema "widokami"  :-)
Wracając do tematu, na tym zdjęciu jest właśnie takie piano jak w moim  :good: i naprawdę ciężko porysować a tym bardziej zauważyć tam rysy i zmatowienia!!! kurz i odciski palców to co innego, ale wystarczy sucha ściereczka i po problemie  :good:
Ale Panowie! Toyota to marka, hmmm powiedzmy jak kiedyś vw, solidna i dla ludu :laugh: teraz vw zeszło na psy więc toyota ma swoje ugruntowane miejsce  :-P Troszeczkę luzu.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 06 Sierpnia 2017, 23:24:31 »
No to dawajcie - jestem READY (na zielono), regulacja swiatel - watek lezy, ECO/SPORT MODE - lezy, pekajaca szyba tez, zapas - to samo, ITD
Wiec z kim i o czym technicznym tu dyskutować?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Sierpnia 2017, 00:13:12 »
No to dawajcie - jestem READY (na zielono), regulacja swiatel - watek lezy, ECO/SPORT MODE - lezy, pekajaca szyba tez, zapas - to samo, ITD

:shock: Ale to jest temat o jakości plastików a ty tu wypalasz  :beer:

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 07 Sierpnia 2017, 09:42:21 »

Co do pekąjacej szyby przypomne koledze ze nie jestesmy na Toyotaownersclub.com tylko na forum.toyota.etc. PL   więc nie pękają szyby w UE!!

Sorry za offtop admins!
« Ostatnia zmiana: 07 Sierpnia 2017, 09:44:16 wysłana przez Ma-corolla »

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 08 Sierpnia 2017, 00:47:50 »
"Sorry za offtop admins!"
Mało wiesz, masz podgląd na dane z centralnego serwisu? Jak bys miał to bys tak nie pisal, ile procent na poczatek europejskich C-HR jest w Polsce? Pomnoz 70 przez to i zrozumiesz WHY?
Co do zrzutu to taki demo mod, mozesz sobie odpalic NAVI + apki lub wejścia na jednym ekranie w ustawieniach MAP.
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2017, 00:51:48 wysłana przez erma »

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 08 Sierpnia 2017, 07:38:43 »
Mam 2016 i brokat . Używam wysokiej jakości ściereczki a mimo to się rysuje , choć nie dramatyzowałbym że jakoś strasznie . Czyszcze i zabezpieczam jak dla mnie genialnej jakości woskiem syntetycznym z K2 . Nawet na szybach się łatwo doczyszcza i nie robi negatywnych zjawisk jak inne woski na szybach .

Podpinając się pod temat

Dramatyczna jest jakość boczków tylnych drzwi . Z przodu jakieś miękkości , z tyłu jak w seicento .

Fatalna jest też wytrzymałość tworzywa na dolnej części przednich drzwi . Już zrobiłem nogami dwie sznyty gdzie widać zdarty do włókien plastik . Co z tym zrobić ?? :wallbash:
Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Sierpnia 2017, 13:55:37 »
"Sorry za offtop admins!"
Mało wiesz, masz podgląd na dane z centralnego serwisu? Jak bys miał to bys tak nie pisal, ile procent na poczatek europejskich C-HR jest w Polsce? Pomnoz 70 przez to i zrozumiesz WHY?
Co do zrzutu to taki demo mod, mozesz sobie odpalic NAVI + apki lub wejścia na jednym ekranie w ustawieniach MAP.
Myślę że koledze chodziło o to, że problemy z pękającymi szybami były chyba tylko w wersjach z kierownicą po prawej stronie, bo jak na razie nie słyszałem żeby w jakimś nieangliku pękła, więc póki co nie ma co siać paniki ;)
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2017, 14:10:38 wysłana przez sanchez »

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 08 Sierpnia 2017, 22:19:14 »
Co do szkła - niestety ale pękły ale jest już pastylka...
Co do boczków i dolnych części to DRAMAT - potwierdzam nie trzeba mieć glanów żeby narobić śladów.
Dlatego trzeba albo to polubić albo nabrać nawyków uważnego wsiadania/wysiadania, itd.
Plus mały za matowe wstawki do pojemników na napoje, ale trzy minusy i jeden plus to nadal minus :-(

PS. Za trzy lata większość i tak weźmie opalarkę przypali rysy i sprzeda jako nówkę po księdzoju... który co tydzień dzwoni silnika posłuchać.
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2017, 22:21:33 wysłana przez erma »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl