Autor Wątek: Camry MCV20- kilka problemów i pytań  (Przeczytany 1415 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Juru

• Prawie Toyot
Camry MCV20- kilka problemów i pytań
« dnia: 06 Sierpnia 2017, 15:20:08 »
Witam, od niespełna 2 miesięcy wpadła mi w użytkowanie Camry MCV20 (rocznik 1997, 3.0 V6, Canada 4T1) i przez ten czas wynikło trochę problemów. Jako, że jest to moja 3 Toyka mniej więcej wiem, co w trawie piszczy, natomiast z pewnymi rzeczami nie mogę się uporać:

1. Błąd P0450 Evaporative Emission Control System Pressure Sensor- czyli czujnik ciśnienia oparów paliwa. Czujnik zlokalizowałem przy grodzi, po lewej stronie: http://i1036.photobucket.com/albums/a441/Juru/20662805_1290961177692807_839913868_o_zpsogdjeqok.jpg Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć trafną lokalizację tego czujnika, lub czy istnieje jeszcze jakiś, który może być powiązany z tym błędem i wywalaniem checka?

2. Toyota Anti-Theft Detection System- co to za system i na czym polega jego działanie? Czy Camry wychodziły oryginalnie z centralnym zamkiem z pilota? Ja niestety mam tylko kluczyk, a jako że samochód ma alarm to pewnie pilocik od alarmu i blokowania drzwi też był ori, jeśli tak to jak wygląda? Da się go gdzieś dokupić, czy lepiej dołożyć uniwersalny C.Z?

3. Jak rozpoznać typ i oznaczenie skrzyni biegów? Toyodiy pokazuje tylko, że A/T (bez szczegółów).

Dzięki z góry za odpowiedzi :)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Camry MCV20- kilka problemów i pytań
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Sierpnia 2017, 23:22:52 »
1. Nie widać zdjęć. Na czujniku jest napisane Sensor Assy, Vapor Press.
2. Fabryczny alarm. Nic nie daje, usuń i załóż cokolwiek działającego.
3. A541E
3VZ.pl

Offline Juru

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Sierpnia 2017, 23:46:20 »
Dzięki za szybką odpowiedź, wiesz może gdzie dorwać taki czujnik? Tylko ASO? Znalazłem jedynie na ebayu, ale 50$ za używkę to tak średnio bym powiedział...
Tutaj jeszcze raz foto czujnika: http://imgur.com/a/YwHaz

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Sierpnia 2017, 10:55:27 »
Nowy tylko ASO, ale najpierw sprawdź, czy obecny działa.
A przede wszystkim posprawdzaj wszystkie podciśnienia.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl