hejka !
zastanawialiscie sie dlaczego auto w srodku nie pachnie skóra ???
ja sie zastanawialem i przy okazji potrzeby wykonania pewnych czynnosci tapicerskich
podejchalem do kumpla ktory siedzi w temacie, jest tapicerem i wykonuje rowniez obszycia wnetrz samochodowych.
na moje pytanie dlaczego nie pachnie mi w srodku skóra...poprosił o otwarcie samochodu.
poogladal i powiedzial...a jak ma niby pachniec, jak w 80% masz skaj zamiast skóry
zgłupialem....tak Panowie to fakt....tapicerka skórzana w Ave II to wielka lipa.
zacznijmy od poczatku:
boczki drzwi wraz z oparciem łokcia: skaj
boki siedzisk foteli: skaj
boki oparć foteli: skaj
podłokietnik: skaj
tył oparć przednich foteli: skaj
mieszek dzigni zmiany biegów: skaj
skórzane są srodki foteli te dziurkowane
skóra na kierownicy...chyba jest z dzika, bo jest twarda jak skała :evil:
Wiec jak chcecie miac ladny zapach skóry w aucie, to kupcie sobie choinke zapachowa jezeli takowa wyprodukowano kiedykolwiek :adiabelek
a na powaznie to troche to nieeleganckie ze strony toyoty ze rozpisuja sie w ulotkach i folderach o skórzanej tapicerce ktorej tak na prawde nie ma.
Moze za jakis czas zdecyduje sie na obicie foteli skórą z prawdziwego zdarzenia, na przyklad w Java Car design. koszt zabiegu to jakies 6000-8000 pln, ale przynajmniej bede mial pewnosc ze wszystko jest z wysokogatunkowej skóry samochodowej o pieknym zapachu i przyjemnej w dotyku.
Pozdr.
MichaliK