Autor Wątek: Ave II prestige, ewentualnie ze "skórzaną" tapicerką  (Przeczytany 10558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MichaliK

• Gość
Ave II prestige, ewentualnie ze "skórzaną" tapicerką
« dnia: 28 Kwietnia 2005, 23:54:23 »
hejka !
zastanawialiscie sie dlaczego auto w srodku nie pachnie skóra ???
ja sie zastanawialem i przy okazji potrzeby wykonania pewnych czynnosci tapicerskich
podejchalem do kumpla ktory siedzi w temacie, jest tapicerem i wykonuje rowniez obszycia wnetrz samochodowych.
na moje pytanie dlaczego nie pachnie mi w srodku skóra...poprosił o otwarcie samochodu.
poogladal i powiedzial...a jak ma niby pachniec, jak w 80% masz skaj zamiast skóry  :shock:
zgłupialem....tak Panowie to fakt....tapicerka skórzana w Ave II to wielka lipa.
zacznijmy od poczatku:
boczki drzwi wraz z oparciem łokcia: skaj
boki siedzisk foteli: skaj
boki oparć foteli: skaj
podłokietnik: skaj
tył oparć przednich foteli: skaj
mieszek dzigni zmiany biegów: skaj
skórzane są srodki foteli te dziurkowane  :)
skóra na kierownicy...chyba jest z dzika, bo jest twarda jak skała  :evil:
Wiec jak chcecie miac ladny zapach skóry w aucie, to kupcie sobie choinke zapachowa jezeli takowa wyprodukowano kiedykolwiek  :adiabelek
a na powaznie to troche to nieeleganckie ze strony toyoty ze rozpisuja sie w ulotkach i folderach o skórzanej tapicerce ktorej tak na prawde nie ma.
Moze za jakis czas zdecyduje sie na obicie foteli skórą z prawdziwego zdarzenia, na przyklad w Java Car design. koszt zabiegu to jakies 6000-8000 pln, ale przynajmniej bede mial pewnosc ze wszystko jest z wysokogatunkowej skóry samochodowej o pieknym zapachu i przyjemnej w dotyku.

Pozdr.
MichaliK
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2007, 12:32:19 wysłana przez Swoop »

olo

• Gość
Ave II prestige, ewentualnie ze "skórzan±" tapic
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Kwietnia 2005, 10:11:01 »
Jestem zszokowany.
Osobiście odałbym sprawędo sądu opierając sięna prawie konsumenckim.
Dobrze, że brałem najtańszą wersję. Inaczej mówiąc jestem w najmniejszym stopniu oszukany przez koncern Toyota.
W Szczecinie pełna skóra kosztuje ok 5tys. Materiał i wykonanie perfekcyjne.
Miałem robić, ale jak uzmysłowiłem sobie jakość Avensis - powiedziałem że nic do niej więcej nie dołożę.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Kwietnia 2005, 10:17:25 »
Na pocieszenie dodam że w Vectrach GTS też jest nie półskóra tylko półskaj.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

MichaliK

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Kwietnia 2005, 10:22:22 »
Cytat: Kryspin
Na pocieszenie dodam że w Vectrach GTS też jest nie półskóra tylko półskaj.

zdaje sobie sprawe z tego dlaczego tak robią:
chyba tylko dlatego ze skaj jest bardziej wytrzymaly, nie peka, nie traci lica
wiec zastosowali go zeby zmniejszyc do minimum jakiegolwiek reklamacje w zwiazku z zuzyciem.
Ale dlaczego pisza ze tapicerka jest skórzana ??  :evil: ...bullshit !!
jak sobie w jednym z moich poprzednich aut obszylem fotele skóra to pachnialo az milo....elegancka, mila w dotyku i od tamtego czasu nie uzywalem jakichkolwiek zapachow do auta.

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Kwietnia 2005, 11:08:44 »
wlasnie ogladalem specyfikacje ave na stronie TMP i zauwazcie, ze na liscie opcji figuruje pozycja "skorzane siedzenia" a nie "tapicerka" - wiec wszystko jest ok i w ten sposob prawdopodobnie wszelkie pretensje TMP moze sobie spokojnie olac.
musimy bardziej zwracac uwage na szczegoly semantyki i czytac to co "drobnym druczkiem" :(
reklama dzwignia handlu, niestety! :)
pzdr!

olo

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Kwietnia 2005, 23:43:36 »
Faktycznie racja !!!!
Są elektrycznie regulowane fotele...
Podgrzewane fotele,
ale skórzane tylko  ..... siedzenia. Tak w tej materii są lepsi niż ich auta.

kluzik

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Maja 2005, 22:16:12 »
W Avensis z 2001 r. jest ten sam problem. Tylko siedzisko i oparcie fotela, tam gdzie kontaktują sięz pasażerem, są obite skórą. Dopiero po pewnym czasie, przyglądając sięz bliska, zacząłem podejrzewać, że nie jest to skóra. I to prawda. Z bliska wygląda jak skaj z Fiata 125p. Niestety chyba przyjemniej siedzi sięw Avensis z klasycznymi obiciami foteli. Ale za to jak brzmi - "skórzana tapicerka"  :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl