Autor Wątek: Zużycie paliwa w 1.2  (Przeczytany 17668 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Italo

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zużycie paliwa w 1.2
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Września 2017, 08:42:53 »
@marianpower trochę Cię nie rozumiem ...

Najpierw piszesz , że jazda na krótkich odcinkach to wprowadzanie w błąd i żeby się sugerować przebiegiem z 2 - 3 tysięcy a na koniec , że chcesz się spotkać i pokonać kilka odcinków żeby porównać spalanie  :o Trochę to sprzeczne .

Oczywiście że jazda na krótkich odcinkach nie da precyzyjnych informacji .

Nie czepiam się , ale przeczytaj to co napisałeś i popatrz uczciwie ;)

Miłośnik "włoszczyzny"
Posiadacz Fiata 500 z 1970 roku

Leśny_skoczek

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Września 2017, 21:02:44 »
Każdemu polecam podawanie spalania z ostatnich 2000 km a nie z autostrady 60km - mi się raz udało przejechać z Katowic do Gliwic ze spalaniem 4,9 ale jadąc autostradą 85km/h tracimy swój czas którego nikt nie liczy.

Ja miałem spalanie z tankowania auta pod sam korek do pełna i później przejechaniu 650km, ciężko oceniać spalanie auta wyłącznie z tego co pokazuje komputer a chyba mało komu będzie się chciało dokładnie zapisywać i mierzyć ile paliwa zatankowali przy 3000km

Offline smiecho84

• Toyot Pełzający
  • **
    • Spalanie
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Września 2017, 08:17:59 »
Zapewne każdy już słyszał o nowym sposobie podawania realnego zużycia paliwa, miłej lektury.

http://pl.equaindex.com/zuzycia-paliwa/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline dr.puniszman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Września 2017, 15:51:23 »
Każdemu polecam podawanie spalania z ostatnich 2000 km a nie z autostrady 60km - mi się raz udało przejechać z Katowic do Gliwic ze spalaniem 4,9 ale jadąc autostradą 85km/h tracimy swój czas którego nikt nie liczy.

Ja miałem spalanie z tankowania auta pod sam korek do pełna i później przejechaniu 650km, ciężko oceniać spalanie auta wyłącznie z tego co pokazuje komputer a chyba mało komu będzie się chciało dokładnie zapisywać i mierzyć ile paliwa zatankowali przy 3000km

Polecam program fuelio  zapisujesz tankowania i masz ładne średnie :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl