Autor Wątek: Dzwonek BT w Toyota Touch 2  (Przeczytany 2853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 Hyb
Dzwonek BT w Toyota Touch 2
« dnia: 21 Sierpnia 2017, 16:58:27 »
Witam, być może też kogoś to męczyło i udało się mu znaleźć na to sposób. Otóż w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni rozlega się dzwonek mojego tel oraz zestawu BT w mojej Toyocie. Strasznie to irytujące.  Chciałbym najlepiej aby po wejściu do auta tel automatycznie się wyciszal, a w momencie gdy będzie ktoś do mnie dzwonił żeby rozlegal się tylko dźwięk dzwonka ze stacji multimedialnej. Znalazł ktoś może rozwiązanie jakieś?   

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Dzwonek BT w Toyota Touch 2
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Sierpnia 2017, 17:26:16 »
Ja sciszam w stacji multimedialnej dźwięk dzwonka prawie na minimum i już problem trochę mniejszy. Ale czy da się tak ustawić tel żeby po połączeniu z BT auta się wyciszal-wątpię

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Auris HSD:

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Sierpnia 2017, 17:28:17 »
Hmm, nie ma co porównywać aut, ale w A6 szefa dzwoni tylko stacja multimedialna. Oczywiście rozumiem, że to bardzo różne klasy urządzeń, ale być może czego nie zauważyliśmy.. ....

Offline god107

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Sierpnia 2017, 01:08:10 »
W tel Sony da się ustawić bez problemu. Poszukaj w konfiguracji telefonu, albo dodatkowa apka jak to android powinna załatwić sprawę. Po podłączeniu do konkretnego urządzenia BT ścisza mi dzwonek do zera a po odłączeniu podgłaśnia do ustalonego poziomu.

Offline szmet

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Sierpnia 2017, 11:06:05 »
Witam, być może też kogoś to męczyło i udało się mu znaleźć na to sposób. Otóż w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni rozlega się dzwonek mojego tel oraz zestawu BT w mojej Toyocie. Strasznie to irytujące.  Chciałbym najlepiej aby po wejściu do auta tel automatycznie się wyciszal, a w momencie gdy będzie ktoś do mnie dzwonił żeby rozlegal się tylko dźwięk dzwonka ze stacji multimedialnej. Znalazł ktoś może rozwiązanie jakieś?   

Można to konfigurować w ustawieniach zestawu audio , można używać dzwonka telefonu lub ustawić dzwonek z TT2 oraz wybrać jego głośność

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Sierpnia 2017, 08:34:15 »
W tel Sony da się ustawić bez problemu. Poszukaj w konfiguracji telefonu, albo dodatkowa apka jak to android powinna załatwić sprawę. Po podłączeniu do konkretnego urządzenia BT ścisza mi dzwonek do zera a po odłączeniu podgłaśnia do ustalonego poziomu.
Dzieki za sugestie. Szukam w Google Play jakiejś apki no ale nie mogę znalezc. Zainstalowałem Sound Profile, która to ma taka opcje zmiany profilu po podłączeniu fona do auta, ale u mnie słabo to dzialalo. Może ktoś może polecić inną aplikacje, która się doskonale sprawdza?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Sierpnia 2017, 20:27:15 »
Możesz wyłączyć, dziś sprawdzałem i działa. Pokazuje komunikat kto dzwoni ale gra telefon bądź w moim przypadku wibruje gdyż po podłączeniu z samochodem telefon przechodzi w wibracje.

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sierpnia 2017, 21:16:58 »
Piszesz o Sound Profile?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Sierpnia 2017, 21:23:34 »
Bez żadnych aplikacji. w Radiu można wyłączyć dzwonek

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Sierpnia 2017, 21:29:25 »
Tak wiem. Wtedy dzwoni sam tel. Ale wolałbym aby to dzwoniła stacja a tel żeby milczał.. ..

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Sierpnia 2017, 22:22:33 »
U mnie w telefonie to się nazywa "Smart Connect", wbudowana apka. Po połączeniu z radiem wybierasz rodzaj zdarzenia. Może telefon milczeć, nie wibrować a dzwoni sama stacja.

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Sierpnia 2017, 22:38:39 »
U mnie w telefonie to się nazywa "Smart Connect", wbudowana apka. Po połączeniu z radiem wybierasz rodzaj zdarzenia. Może telefon milczeć, nie wibrować a dzwoni sama stacja.
Dzięki, sprawdzę.

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Sierpnia 2017, 14:20:04 »
Niestety, w moim fonie (S7E) nie ma takiej aplikacji. Tak więc przyjdzie mi szukać dalej sensownego rozwiazania.

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Sierpnia 2017, 14:24:50 »
Ps. Widzę, że Twoja aplikacja pt "smart connect" jest do pobrania w Google Play Store. Zainstaluje i zobaczę co się stanie.....

Offline PrzeZar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Sierpnia 2017, 20:36:30 »
Do Kolegi Stivo! Dzięki za wskazanie właściwego tropu. Zainstalowałem z Google Play Store aplikacje "Smart connect" autorstwa Sony. I wszystko działa!!!!!! Dzięki Stivo. Wszystkim innym, których podobnie jak mnie irytowała sytuacja podwójnego dźwięku (z telefonu oraz ze stacji TT2) w trakcie nawiązywania połączenia telefonicznego polecam tę aplikację. Pozdr.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl