Autor Wątek: Gwarancja BIS  (Przeczytany 2248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline russso

• Toyot Leżący
  • *
Gwarancja BIS
« dnia: 23 Sierpnia 2017, 13:30:19 »
Witam,
Stałem się posiadaczem aurisa i w związku z tym zarejestrowałem się na "Moja Toyota" i tam wyskoczyło mi że gwarancja producenta upłynęła a na zielono zaznaczone jest ze przedłużona gwarancja BIS upływa dnia.....2018r. Czy to oznacza że mam jeszcze gwarancje? Bardzo proszę o informacje, Pozdrawiam

Offline szmet

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Gwarancja BIS
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Sierpnia 2017, 14:09:33 »
Z tego wynika, że poprzedni właściciel wykupił dodatkową gwarancję na ten samochód - nic tylko się cieszyć.
https://www.toyota.pl/service-and-accessories/gwarancja/bis.json

Uczestnictwo w programie BIS Gwarancja Serwisowa w praktyce oznacza dla Ciebie:

brak kosztów napraw samochodu powstałych w wyniku awarii elementów lub podzespołów po wygaśnięciu podstawowej Gwarancji Producenta (zgodnie z OWU),
    szeroki zakres prac objętych programem,
    szeroki zakres pomocy drogowej Assistance wraz z holowaniem i noclegiem,
    wyższą cenę ubezpieczonego pojazdu na rynku wtórnym,
    sprawną i szybką obsługę w sieci Autoryzowanych Serwisów Toyoty,
    zastosowanie do naprawy oryginalnych części zamiennych Toyoty,
    12- lub 24-miesięczną ochronę pojazdu,
    ochronę nawet do 200 000 km na terytorium Unii Europejskiej oraz Szwajcarii,
    bardzo atrakcyjne finansowanie polisy BIS Gwarancja Serwisowa przez Toyota Bank Polska w formie kredytu przy zakupie nowego auta lub w programie ComfortPay.
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpnia 2017, 14:13:01 wysłana przez szmet »

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Gwarancja BIS
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Sierpnia 2017, 20:52:18 »
Czy to oznacza że mam jeszcze gwarancje?
Masz ubezpieczenie od kosztów awarii udzielane przez zewnętrzna firmę ubezpieczeniową. Ja bym się upewnił czy polisa przechodzi na kolejnego właściciela. Są różne warianty ubezpieczenia, najdroższy jest praktycznie tożsamy z gwarancją, ale tańsze to pic na wodę fotomontaż, ubezpieczane są kluczowe podzespoły, które i tak nie powinny ulec awarii.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl