Myślałem, że mój alarm Logic LC4 jest alarmem fabrycznym, nie instalowałem go oddzielnie, był oryginalnie w nowym, z salonu, samochodzie. Kod PIN znam ale w czym to ma pomóc w kodowaniu pilota Silver? Instrukcja, którą znalazłem na forum, nie podaje jakiego alarmu dotyczy, ale w tytule jest "...kodowanie nowego pilota / immobilizer". Czyli zgrywanie pilota z immobilizerem. A immobilizer to już chyba musi być fabryczny. Innej instrukcji, dotyczącej dokładnie tego alarmu nie udało mi się znaleźć. Natomiast na You Tube znalazłem filmik, na którym gościu siedzi w dokładnie takim samym aucie jak moje i koduje od razu dwa kluczyki. Niestety brak jest komentarza lub opisu. W większości punktów jego akcja pokrywa się z tą na forum. Różnice dotyczą tego że on koduje dwa kluczyki a nie jeden. Rozpisałem klatka po klatce czynności jakie gościu wykonywał. Jeśli ktoś jest zainteresowany moim opisem tego filmiku to mogę go podać. Mam jednak obawę, czy wykonanie jednej lub drugiej procedury nie spowoduje tego, że ten jeden pilot w kluczyku, który mi jeszcze działa, także się rozkoduje. Na razie dobrze mi działa, choć bateria ma ponad 3 lata. Uruchamia centralny i alarm nawet z dwudziestu metrów. W instrukcji samochodu jest napisane, że baterię można wymienić samemu, ale czy będzie trzymał kod?