Autor Wątek: Czy warto kupić Rav4 z silnikiem V6  (Przeczytany 1687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zbyh

• Toyot Leżący
  • *
Czy warto kupić Rav4 z silnikiem V6
« dnia: 13 Września 2017, 19:53:18 »
Witam . Tak jak w tytule, pomijając spalanie główne chodzi mi o awaryjność tych silników. Jaka tam pracuję skrzynia biegów, mówię o automacie. Jeżdżę teraz Rav4 II i powiem że kusi mnie zmiana na Rację z tym silnikiem.
,

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
Odp: Czy warto kupić Rav4 z silnikiem V6
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Września 2017, 22:51:32 »
Mam Rx 350 z tym silnikiem i też przed zakupem szukałem jakiś negatywnych opinii i nie znalazłem, łańcuch rozrządu LPG nie robi na nim wrażenia spalane około 13 w mieście ...chyba tylko ekolodzy mogą marudzić bo spełnia normę euro4.

Offline marian325

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Września 2017, 08:36:57 »
Jestem w posiadaniu Ravki z v6 pod maska. Przesiadłem sie z hondy civic VI generacji.
Przed zakupem testowałem wersje europejskie z silnikiem 2,0 benzyna i nie byłem zadowolony, ale gdy wsiadłem w wersje USA z V-ka wiedziałem od razu ze to bedzie moje auto. Bagaznik sporo wiekszy ( dłuzsza o 30 cm ) od wersji europejskiej.rozstaw osi równiez wiekszy o 10cm. Auto swietnie sie zachowuje na drodze, jezdzi sie pewnie, spalanie nie jest wysokie- wiec nie masz czego sie bac, a nie posiadam LPG. w tym roku zaliczyłem 1600km w Bieszczady- srednie spalanie 10,8l.
Najwiekszym atutem w tym aucie jest zdecydowanie silnik, ktory  jest dynamiczny, cichy, dysponuje bardzo dużą mocą i jest bardzo elastyczny z funkcją odłączania 2-ch cylindrów podczas równomiernej jazdy oraz co najważniejsze jest całkowicie bezawaryjny.Skrzynia zmienia biegi niewyczuwalnie.Komfort jazdy jest na wysokim poziomie.
Osobiscie juz nic lepszego nie potrzebuje.
Podsumowujac jestem bardzo zadowolony ze swojego egzemplarza, gdybym stał jeszcze raz przed decyzja zakupu- bez zastanowienia kupił bym ponownie.

Offline zbyh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Września 2017, 13:37:54 »
Dziękuję chłopaki za fajnie opinie. Muszę jeszcze to przemyśleć. Zawsze gdy zmieniłem auto kupowałem młodsze, wyjątkiem jest moja dotychczasowa Ravka. Potrzebuje samochód  do którego  się  wygodnie wsiada i wysiada (kręgosłup).II-generacja którą teraz jeżdżę 2005r jest ogólnie Ok, może  trochę za ciasna i zdziebko za słaba dlatego zainteresowałem się tym modelem i silnikiem. Powstrzymuje narazie mnie fakt że muszę  dołożyć ok 20.000pln a auto nadal będzie leciwe . Dostępne u nas roczniki 2006 2007. Wiem że Toyoty nie tracą Tak szybko na wartości  ale jednak 40000 PLN za 10 letnie auto do sporo. Jednak walory i bezawaryjnosc tych aut kusi mnie bardzo.
« Ostatnia zmiana: 14 Września 2017, 13:40:04 wysłana przez zbyh »

Offline igoor1983

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Września 2017, 20:06:14 »
Dlatego tak trzymają cenę do dziś za dobry egzemplarz rocznika 2004 trzeba dać ponad 25000, ale to nie wzięło się z niczego- moja po zakupie obejrzał mechanik i jak wyjeżdżałem to się zaśmiał i powiedział "następnym razem przyjedź pan za 30 lat"

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl