Autor Wątek: Auris 2007 smartkey problem  (Przeczytany 2724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krzysg4

• Początkujący
Auris 2007 smartkey problem
« dnia: 26 Września 2017, 20:58:19 »
Cześć,

Mam problem z funkcją bezkluczykowego otwierania drzwi w moim Aurisie 2007 poprzez dotknięcie wewnętrznej części klamki bez wyciągania pilota z kieszeni. Auto ma dwa oryginalne kluczyki-piloty takie jak ten http://auto-klucze.com/images/marki/toyota/toyota-smartkey_01.jpg. Oba piloty otwierają i zamykają auto poprzez przyciski na sobie. Oba piloty są rozpoznane przez auto kiedy znajdują się w środku (można wtedy uruchomić silnik przez przycisk w kokpicie). Niestety kompletnie nie działa otwieranie auta poprzez wsunięcie dłoni za klamkę oraz zamknięcie auta poprzez naciśnięcie przycisku na klamce. Ktoś miał z tym problem? Ktoś może pomóc? Auto kupiłem kilka dni temu nie wiedząc nawet że posiada taki system. Dopiero dzisiaj szperając głębiej odkryłem, że posiada taki mechanizm. Proszę o pomoc.

Offline frajer

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris 2007 smartkey problem
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Września 2017, 16:11:53 »
Cześć,

Mam problem z funkcją bezkluczykowego otwierania drzwi w moim Aurisie 2007 poprzez dotknięcie wewnętrznej części klamki bez wyciągania pilota z kieszeni. Auto ma dwa oryginalne kluczyki-piloty takie jak ten http://auto-klucze.com/images/marki/toyota/toyota-smartkey_01.jpg. Oba piloty otwierają i zamykają auto poprzez przyciski na sobie. Oba piloty są rozpoznane przez auto kiedy znajdują się w środku (można wtedy uruchomić silnik przez przycisk w kokpicie). Niestety kompletnie nie działa otwieranie auta poprzez wsunięcie dłoni za klamkę oraz zamknięcie auta poprzez naciśnięcie przycisku na klamce. Ktoś miał z tym problem? Ktoś może pomóc? Auto kupiłem kilka dni temu nie wiedząc nawet że posiada taki system. Dopiero dzisiaj szperając głębiej odkryłem, że posiada taki mechanizm. Proszę o pomoc.

Naturalnie sensory w drzwiach są, anteny zewnętrzne również i wszystko działa. Donyślasz się co Ci sugeruję. To, że masz klamki w drzwiach nie znaczy, że są tam od nowości. Może podmieniono, zapomniano podłączyć kabelki, wcale tam nie ma już sensorów czy anten. Podjedź do Toyoty, niech Ci sprawdzą i wycenią koszt naprawy, a potem przekaż tutaj i ktoś Ci coś doradzi. Teraz to nawet fusów nie ma co wróżyć, bo nawet aktualnie kawy nie mam przy biurku.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Września 2017, 19:33:37 »
To takie systemy były w aurisach 2007?

Offline frajer

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Września 2017, 19:42:45 »

Dobre pytanie. Napewno było już w 2010 w wersjach Executive wraz czujnikiem deszczu.

P.S Na to wygląda, że już montowali i nazywało się to: Startanlage Smart-KEY w Niemczech.
« Ostatnia zmiana: 28 Września 2017, 19:45:51 wysłana przez frajer »

Offline kifu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Suzuki Swace
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Października 2017, 21:44:08 »

Dobre pytanie. Napewno było już w 2010 w wersjach Executive wraz czujnikiem deszczu.

P.S Na to wygląda, że już montowali i nazywało się to: Startanlage Smart-KEY w Niemczech.

W 2008 już były.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl