Autor Wątek: Trzy foteliki w Prius+?  (Przeczytany 10315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rumpelst

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Trzy foteliki w Prius+?
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2019, 12:42:34 »
Na stronie Toyoty Prius+ wciąż dostępny... Ja  swoją Auriskę także kupiłem w salonie Toyoty z gwarancją Plus ale Prius + nie mają ani jednej  sztuki. Samochód pewnie będę zmieniał po wakacjach.

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka

Offline wito

• Toyot Pełzający
  • **
    • auto-niemcy
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Marca 2019, 09:37:01 »
Samochód jest super, ma bardzo dużo miejsca.
ze auto jest super to sie zgadzam, ale z tym "duzo miejsca" to troche przesadziles, plus jest po prostu ciasny. O wiele wiecej przestrzeni czuje sie w verso, auto jest krotsze ale za 3 rzedem miejsca jest chyba tyle samo

auto-niemcy.prv.pl

Offline jaroWM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Marca 2019, 12:27:46 »
ja, rodzina 2+3 - dzieci w wieku 2.5, 6.5 i 9 lat mieścimy się do zwykłego Priusa 2010. 2 foteliki Recaro (są wąskie w barkach) po bokach i podkładka na środek w trasy. jednak isofiksów nie używam. jak nie wozi się wózka z gondolą, czy wanienki tylko spacerówkę/parasolkę, to i bagażnika wystarczy.

Offline rumpelst

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Marca 2019, 14:33:31 »
Zaraz dojdę do wniosku, że Auris kombi wystarczy... Bagażnik jest spory. Prius plus nie jest szerszy od zwykłego ?

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka

Offline jaroWM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Marca 2019, 10:07:02 »
plus jest 3 cm szerszy

Offline alonzo

• Prawie Toyot
Wymiary wewnętrzne tylna kanapa prius plus
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Marca 2021, 19:55:09 »
Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie wymiarów wewnętrznych prius plus generacje od 2015 do 2019. Interesuje mnie wymiar od tapicerki drzwi do drzwi. Chciałbym zapakować 3 foteliki ale mam wątpliwości czy się zmieszczą. Obecnie mam Xsara Picasso 2004 1,8 benz, i na tylniej kanapie mam ok 140 cm od drzwi do drzwi i 138 cm od uchwytu do uchwytu, a szerokość z lusterkami XP to chyba coś ponad 185 cm, foteliki zapinam w miarę swobodnie (potrzebna szczupła dłoń) a prius plus pokazuje wymiar zewnętrzny z lusterkami 178 cm co mi się wydaje trochę mało.
Proszę o odpowiedź.

Offline rumpelst

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Marca 2021, 21:48:01 »
Nie pamiętam dokładnie wymiarów ale Prius Plus jest wąski. Przymierzałem się do niego rok temu bo zmieniałem z Auriski Hybrid ale jak wsiadłem z tyłu to był klaustrofobiczny.  Dałem spokój i kupiłem Tourana 1.6 CR Diesel i jestem bardzo zadowolony.  Spalanie na 100 km tylko litr więcej niż w Auris i ciepło w samochodzie zimą !.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Offline alonzo

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Marca 2021, 08:01:25 »
Dzięki za odpowiedź, też mi się wydaje że jest za wąsko biorąc pod uwagę wymiary zewnętrzne 178 cm, czy ktoś z posiadaczy Prius plus się wypowie ile jest centymetrów na tylnej kanapie ?

Offline jaaaaaro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Marca 2021, 18:33:37 »
Od podłokietnika do podłokietnika 135cm w Priusie V (2012r.).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl