Autor Wątek: Syk/pisk przy włączonym ekranie  (Przeczytany 2508 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
Syk/pisk przy włączonym ekranie
« dnia: 12 Października 2017, 08:47:22 »
Przy włączonym ekranie tt2go+ słyszę dość wyraźnie charakterystyczny dźwięk elektroniki w ekranie, po wyłączeniu znika. Czy też tak macie?

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
Odp: Syk/pisk przy włączonym ekranie
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Października 2017, 10:33:27 »
U mnie cisza! Nie słyszę nic niepokojącego ale ja mam wrażenie że moje uch już nie te  :wallbash: bo nie słyszę też większej różnicy w dźwięku między JBL a "zwykłym" nagłośnieniem  :o

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Października 2017, 11:05:45 »
Odgłos nawiewu czy zapłonu jest go w stanie zagłuszyć, ale przy samym włączonym ekranie syczy, jak kliknę wyłącz ekran to dźwięk znika. Jest on dość cichy, ale wysokiej częstotliwości i trochę przeszkadza.

Offline RafalWawa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Października 2017, 12:50:15 »
U mnie nic nie słychać niepożądanego, ale problem faktycznie może być w wysoko ustawionym u ciebie progu slyszalnosci :) Ja często tak mam że nie słyszę niczego, a żona twardo twierdzi że gdzieś jest jakiś przydzwiek.. Ale w chr ona też nic nie slyszy
Weź jeszcze kogoś, niech posłucha. Bo jak to jest akurat problem twojego ucha, to niestety masz pecha (jak serwisant nie usłyszy to ciężko Ci będzie przekonać serwis że coś piszczy)

Odgłos nawiewu czy zapłonu jest go w stanie zagłuszyć, ale przy samym włączonym ekranie syczy, jak kliknę wyłącz ekran to dźwięk znika. Jest on dość cichy, ale wysokiej częstotliwości i trochę przeszkadza.

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Października 2017, 12:34:48 »
Zauważyłem że dźwięk cichnie wraz z rozjaśnianiem ekranu, na ostatniej kresce jasności znika zupełnie, a na najmocniej przyciemnionym jest najgłośniejszy. No nic, chyba będzie reklamacja...

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Października 2017, 14:01:18 »
Jak to w elektronice.
Brzęczy albo cewka , albo jakiś rezystor , albo kondensator.
Zmieniłeś natężenie oświetlenia , zmienił się płynący prąd i przestało brzęczeć :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl