Autor Wątek: Auris z programu Toyota Plus  (Przeczytany 16716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kkkwait

• Toyot Leżący
  • *
Auris z programu Toyota Plus
« dnia: 24 Października 2017, 21:05:28 »
Witam, zastanawiam się nad kupnem Aurisa Hybrydę. Zaciekawiała mnie oferta Toyoty na samochody używane. Roczne autko z przebiegiem około 20tys. można kupić za 70-72 tyś pln. Czy ktoś z Was miał doświadczenie z takim zakupem?? Czy od ceny na stronie można dostać jeszcze jakiś rabat?? Pozdrawiam :-)

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
Odp: Auris z programu Toyota Plus
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Października 2017, 21:40:10 »
Ja kupiłem 3 latka w salonie Toyoty.Fajne jest to, że dostajesz rok gwarancji na całe auto, więc zero stresu :)

Ceny raczej nie do negocjacji.

Offline robbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Października 2017, 22:48:26 »
Ja też ostatnio tak właśnie kupiłem hybrydową Auriskę. Z jednej strony jeszcze gwarancja fabryczna a z drugiej rok z Toyota Plus (bo to teraz tak się chyba nazywa). Tyle że nie na całe auto Sebastiw? Ja mam u siebie wyłączenia...ale ogólnie warto rozważyć  :-)
"Take it easy driving; the life you save may be mine." James Dean

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Października 2017, 23:23:04 »
Roczna gwarancja w ramach Toyota Plus ma ograniczenie kwotowe do 10 000,- zł (taki wzór gwarancji dostałem z Toyota Carolina z Bielska).

Offline marcin8007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Października 2017, 07:46:20 »
Ja w tym roku kupiłem Aurisa z Toyota Pewne Używane. Samochód z 2016 r. na gwarancji do 2019 r. z przebiegiem 23tys. Kupując w tym programie masz duże prawdopodobieństwo, że samochód jest sprawdzony i nie jest po przejściach, bo salony raczej nie biorą sobie na głowę samochodów, które później sprawią im kłopot przy sprzedaży. Jak szukałem sobie Aurisa to oglądałem kilka i jeśli samochód miał jakąś historię (szczególnie blacharską) to nikt tego nie ukrywał. Jeśli chodzi o negocjację ceny to ja ze swojej uszczknąłem 1400 zł (z 65900 na 64500), ale trzeba znaleźć kilka mankamentów (u mnie np. był odprysk na masce i na szybie przedniej, opony były zimowe). Jeśli nie będą chcieli zejść z ceny to na pewno uda Ci się wynegocjować jakieś gratisy typu opony, czujniki cofania itp.
A jeśli chodzi o dodatkową gwarancję roczną to jeśli samochód jest jeszcze na gwarancji fabrycznej to ona raczej nie wchodzi w grę.

Offline kkkwait

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Października 2017, 08:08:37 »
Tak zasadniczo to rozglądam się za samochodem z gwarancją fabryczną jeszcze. Mam już jedną hybrydę w domu (C-HR) od 3 m-cy i tak nam się spodobało, że myślimy o drugim autku tylko że nowe np. Wersja premium  to koszt ponad 90 tys plus lakier itd. A toyocie można znaleźć takie roczne autka w dobrej cenie. Teraz widzę ze korzystając z Waszych doświadczeń trzeba wypytać dokładnie o historie auta.

Offline radek752

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Października 2017, 11:56:13 »
Ja urwałem z ceny prawie 4 tysiące, tylko w zamian wykupiłem u nich ubezpieczenie (wyszło całkiem sensownie cenowo, a i tak musiałbym je kupić), dodatkowo wykupiłem też u nich ubezpieczenie GAP, oraz dodatkową gwarancję na dwa lata (też w sumie wyszło sensownie bo w pakiecie były dwa darmowe przeglądy). Co prawda było to już 3 lata temu, ale jeżdżę do dziś i jestem zadowolony z auta. Samochód miał zarysowany błotnik, oglądałem go przed przygotowaniem do sprzedaży, ładnie to poprawili, ale też był argument na zbicie ceny

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Października 2017, 12:31:00 »
Ja również kupiłem auto używane na gwarancji w salonie toyoty. W momencie zakupu miało przejechane 13100km a różnica w cenie pomiędzy moim a nowym z tym wyposażeniem to 20tys zł więc wydaje mi się za całą transakcja opłacalna oraz to że w rozliczeniu nie było problemu z pozostawieniem mojego starego auta które przez miesiąc chciałem usilnie sprzedac.  Jak na razie po roku i około 12000km wszystko gra...

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline robbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Października 2017, 13:06:24 »
A jeśli chodzi o dodatkową gwarancję roczną to jeśli samochód jest jeszcze na gwarancji fabrycznej to ona raczej nie wchodzi w grę.

Ja przed zakupem dopytałem sprzedawcę i u mnie na umowie są wymienione obie...
"Take it easy driving; the life you save may be mine." James Dean

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Października 2017, 13:22:16 »
U mnie też były. Zresztą jedna była do września, druga do grudnia...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline marcin8007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Października 2017, 14:45:53 »
Niezbyt rozumiem jaki jest sens dawania dodatkowej rocznej gwarancji (w dodatku mocno okrojonej) jeżeli samochód jest jeszcze na fabrycznej i okres obowiązywania obu się pokrywa. No chyba, że ten dodatkowy rok liczą od momentu zakończenia gwarancji fabrycznej. Ale ja przed zakupem dopytywałem to powiedzieli, że dodatkowa gwarancja nie obejmuje samochodów, które mają fabryczną. Może to zależy od dealera.

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Października 2017, 22:02:43 »
Nie widzę żadnych wyłączeń w gwarancji, tzn. to co jest wymienione to praktycznie wszystko, co może paść - od silnika, przez elektrykę, po sprzęgło, turbo itp.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Października 2017, 23:57:19 »
Nie widzę żadnych wyłączeń w gwarancji, tzn. to co jest wymienione to praktycznie wszystko, co może paść - od silnika, przez elektrykę, po sprzęgło, turbo itp.
A nie było tam limitu kwoty? Np. do 20k

Offline trzeci

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Października 2017, 20:09:22 »
Jak przedmówcy, również zakupiłem aurisa z tego programu - w sobotę wreszcie odbiór  :grin:  kombi 2016r z przebiegiem 18tyś
Jeśli masz smykałkę do negocjacji to pewnie coś urwiesz z ceny lub jakieś dodatki dostaniesz. W tym przedziale cenowym to pewnie jakiegoś ts-premium znajdziesz. Gwarancji podstawowej mam jeszcze 2 lata i zastanawiałem się nad rozszerzeniem jej (Bis) ale jak poczytałem ile jest wyłączeń z gwarancji to zastanawiam się co ona daje oprócz drenażu portfela.
Spalanie - Motostat.pl

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Października 2017, 22:05:26 »
Faktycznie, mój błąd, naprawy do maksymalnie 10 tys. zł.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl