Autor Wątek: Auris z programu Toyota Plus  (Przeczytany 16739 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yaho

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris z programu Toyota Plus
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Października 2017, 23:30:21 »
Kupiłem auris w tym programie. Wcześniejszy właściciel nie reklamował lamp na gwarancji.Okazalo sie ze mam słynne jaja na ścianie. Ktoś wie czy na tej rocznej gwarancji można to reklamować?Jeżeli tak to jakie argumenty trzeba podać aby Cię nie zbyli?

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Października 2017, 13:01:26 »
Mi to zrobili, ale sam nie wiem, czy na gwarancji fabrycznej (ostatnie miesiące) czy tej dodatkowej, sorry. Pan, co mnie obsługiwał, kojarzył mnie dobrze, i nawet papierów żadnych nie chciał. Przyjazd i wymiana. Musisz sam się dowiedzieć, dzwoń lub pisz do salonu, który ci sprzedał auto.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline kkkwait

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Października 2017, 15:08:05 »
Dobrze słyszeć, że są ludzie zadowoleni z zakupu samochodu w tym programie. Poczekam jeszcze i zobaczę co Toyota proponuje na wyprzedaże.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Października 2017, 21:04:33 »
Ja też skorzystałem z tego programu :good: Z auta jestem zadowolony. Na jeździe próbnej nie dawały mi spokoju jakieś stuki w zawieszeniu z przodu...wstępna diagnoza drążki, następnego dnia telefon od dealera - że założyli nowe amortyzatory z przodu (bo to prawy miał jakieś luzy i od stukał). Wyszarpałem jeszcze dywaniki gumowe oraz dodatkowo mogłem też ubezpieczyć auto OC/AC z korzystnym (sprawdzone w paru miejscach i u 2 brokerów) pakietem dealerskim (Warta) w momencie zakupu jak i rok po nim (na przyszły rok pewnie też  :cool:). Ogólnie polecam.
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2017, 21:11:41 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Października 2017, 21:20:40 »
U mnie doszła przede wszystkim bardzo miła obsługa, plus dodali nawigację gratis. (A potem ją jeszcze wymienili na gwarancji.)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Października 2017, 01:28:23 »
dodali nawigację gratis. (A potem ją jeszcze wymienili na gwarancji.)
A co się działo z nawigacją?

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Października 2017, 09:05:21 »
Ja też skorzystałem z tego programu :good: Z auta jestem zadowolony. Na jeździe próbnej nie dawały mi spokoju jakieś stuki w zawieszeniu z przodu...wstępna diagnoza drążki, następnego dnia telefon od dealera - że założyli nowe amortyzatory z przodu (bo to prawy miał jakieś luzy i od stukał). Wyszarpałem jeszcze dywaniki gumowe oraz dodatkowo mogłem też ubezpieczyć auto OC/AC z korzystnym (sprawdzone w paru miejscach i u 2 brokerów) pakietem dealerskim (Warta) w momencie zakupu jak i rok po nim (na przyszły rok pewnie też  :cool:). Ogólnie polecam.

Przecież auto przed wystawieniem na sprzedaż przechodzi b. dokładne badania w toyota, aby kupujący nie musiał się o nic martwić... ta sytuacja oznacza, że te badania nie są jednak za dokładne i można się naciąć kupując auto w takim programie :-/
U mnie po pierwszej trasie pojawiło się dudnienie dobiegające z kół przy 80-100kmh. Wyważanie nic nie dało. Wczoraj zmieniłem opony na zimowe i zobaczymy, czy temat zniknął, czyli to była jakaś wada opony, czy też zacznie się szukanie przyczyny...
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2017, 09:07:02 wysłana przez sebastiw »

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Października 2017, 10:54:28 »
No widzisz, każdy chce zarobić, dealer też i pewnie jakbym nie był wyczulony na punkcie dziwnych dźwięków (a w hybrydach słychać wszystko) to jeździłbym z tym do dziś albo boksował się z nimi na "gwarancji" o wymianę. Tak czy owak auto trzeba sprawdzić i nikomu nie polecam kupna auta na zaufanie, renomę marki i w ciemno.....nawet nowego.

Offline trzeci

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Października 2017, 11:06:28 »
Jak przed każdym poważniejszym zakupem, trzeba się 3 razy zastanowić, 5 razy zapytać o to samo sprzedawcę i 10 razy każdy element sprawdzić  :grin:  - nasz zakup tak wyglądał i wreszcie w sobotę odebralismy z żoną Aurisa u Dobrygowskiego. 
Spalanie - Motostat.pl

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Października 2017, 11:45:03 »
Wiesz, ale nie po to dopłacasz te parę tysięcy zł więcej w stosunku do zakupu w komisie żeby przeżywać takie same stresy

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Października 2017, 13:23:15 »
Zapewniam cię, że stres jest jednak trochę mniejszy kupując używany w salonie, z pełną historią, niż z innych źródeł...

Oczywiście co potem - to inna historia. Samochód to samochód, może być pechowy, może mieć problemy, które normalnie nie występują, może też być wolny od typowych wad jego marki. typu czy rocznika. Wszystko to kwestia szczęścia. Nawet z nowym autem. :)

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Października 2017, 13:25:41 »
Zapewniam cię, że stres jest jednak trochę mniejszy kupując używany w salonie, z pełną historią, niż z innych źródeł...

Oczywiście co potem - to inna historia. Samochód to samochód, może być pechowy, może mieć problemy, które normalnie nie występują, może też być wolny od typowych wad jego marki. typu czy rocznika. Wszystko to kwestia szczęścia. Nawet z nowym autem. :)
Oczywiście, masz rację

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Offline BigMen

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Listopada 2017, 20:59:32 »
Witam ja także kupiłem swojego Aurisa w salonie w systemie Toyota pewne auto co prawda nie było to za świeże auto bo z 2009 jednakże tez było wszystko udokumentowane i udało mi się tez kilka stówek urwać i wynegocjować kilka gadżetów i usług typu ori dywaniki gumowe bo na zimę trzeba by welury wymienić :) no i co ważniejsze  niż dywaniki serwis olejowy i wymienione filtry powietrza i kabiny :) w cenie oraz drugi komplet kół co w komisie raczej by nie miało miejsca.
z samochodu jestem bardzo zadowolony i i już pól roku jeżdżę i oby tak dalej :)
Było 1.6 2009 jest 1.6 2017

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Listopada 2017, 18:03:55 »
Ten wątek strasznie śmierdzi reklamą

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Listopada 2017, 19:55:07 »
To zrób antyreklamę  :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl