Autor Wątek: Rav4 2.0i 2001  (Przeczytany 2256 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AMARAV

• Gość
Rav4 2.0i 2001
« dnia: 27 Października 2017, 17:38:14 »
Witajcie,
Chyba przyszła pora na wymianę kompletnego sprzęgła w mojej Rav-ce. Pedał bardzo twardy i biegi ciężko wchodzą. Być może to tylko docisk, ale jak już się tam ktoś dostanie, to szkoda, żeby nie wymienić wszystkiego. W związku z tym mam pytanie, czy znacie jakiś godny zaufania serwis, który zrobiłby to porządnie w Warszawie lub bliskiej okolicy. Co do ASO to nie jestem do końca przekonany o ich fachowości. Z ciekawości zadzwoniłem do nich i zapytałem o cenę. Kwota za robociznę z częściami to 3-3.5 tys zł.  Może jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam i miłego weekendu.

Offline Hiker

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 2.0i 2001
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Października 2017, 21:12:49 »
Ponad 2 lata temu w nieautoryzowanym (ale bardzo dobrym) serwisie aut japońskich we Wrocławiu byłem świadkiem rozmowy pomiędzy pracownikiem serwisu a właścicielem Rav4 z silnikiem diesla, kołem dwumasowych i manualna skrzynia biegów. Pamietam, ze serwis zaproponował całkowity koszt wymiany sprzęgła z kolem dwumasowych za około 3000 pln, wiec chyba to tyle kosztuje. Chyba ze koszt wymiany sprzęgła w wersji benzynowej jest niższy?

AMARAV

• Gość
Odp: Rav4 2.0i 2001 Wymiana sprzęgła
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Października 2017, 12:15:23 »
Witajcie,
Chyba przyszła pora na wymianę kompletnego sprzęgła w mojej Rav-ce. Pedał bardzo twardy i biegi ciężko wchodzą. Być może to tylko docisk, ale jak już się tam ktoś dostanie, to szkoda, żeby nie wymienić wszystkiego. W związku z tym mam pytanie, czy znacie jakiś godny zaufania serwis, który zrobiłby to porządnie w Warszawie lub bliskiej okolicy. Co do ASO to nie jestem do końca przekonany o ich fachowości. Z ciekawości zadzwoniłem do nich i zapytałem o cenę. Kwota za robociznę z częściami to 3-3.5 tys zł.  Może jakieś podpowiedzi.

AMARAV

• Gość
Odp: Rav4 2.0i 2001Wymiana sprzęgła
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Października 2017, 12:17:05 »
Witajcie,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl