Autor Wątek: Oświetlenie wnętrza po otwarciu drzwi nie działa - Verso 2009 r.  (Przeczytany 16686 razy)

Offline Bartolini48

• Prawie Toyot
Odp: Oświetlenie wnętrza po otwarciu drzwi nie działa - Verso 2009 r.
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Kwietnia 2018, 15:44:27 »
Dobra, zdrutowane. Podłączony równolegle plus z wyłącznika krańcowego tylnych drzwi no i lampka działa już jak trzeba, dodatkowo sygnał dźwiękowy przy włączonych światłach i otwartych jakichkolwiek drzwiach, a nie tylko przy otwartych drzwiach kierowcy jak fabrycznie.

Offline Macies

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Marca 2020, 20:47:37 »
Witam odświeżę temat u mnie to samo, verso 2009r, pierścienia w ogolę nie było, dorobiłem go ze nakrętki, ale problem jest taki ze teraz działają lampki w pozycji on, Natomiast w pozycji door nic się nie świeci.
próbowałem zwierać te środkowe blaszki powyginane ( te od pozycji Door) i nic nie swieci się. proszę o pomoc.

Offline Tomi_piwo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Marca 2020, 09:30:16 »
Hej
to i ja się podepnę pod ten temat
verso 2009, mam ten sam problem, nie świeci się oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi, same lampki są sprawne, w weekend pogrzebie przy tym przełączniku. Chciałem się tylko podpytać, czy po otwarciu drzwi, powinny się świecić też lampki nad tylną kanapą?

Offline Darek_

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Marca 2020, 13:19:14 »
Tak, powinny. Też mam Verso 2009 i u mnie świecą.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Marca 2020, 13:25:28 »
...chyba że są wyłączone na przełączniku.

Offline Macies

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Marca 2020, 11:05:31 »
Skończyło się na wymianie lampki całej tej w podsufitce, ta z początku produkcji ma wadę fabryczną , mimo próby jej wskrzeszenia nie udało się, Zamontowałem taką od wersji z roletą dachowa , ma zupełnie inna konstrukcję i pomogło działa oświetlenie potwierdzam

Offline trawip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Maja 2020, 18:05:14 »
W serwisie nowy przełącznik do lampki kosztuje 350zł. Ale trafiłem na sprytnego mechanika który naprawił Stary, nawet obyło się bez dodatkowej opłaty (Toyota Dakar). Narazie działa. :-)

Offline Poranny Biegacz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #22 dnia: 03 Października 2021, 18:44:15 »
Hej
to i ja się podepnę pod ten temat
verso 2009, mam ten sam problem, nie świeci się oświetlenie kabiny po otwarciu drzwi, same lampki są sprawne, w weekend pogrzebie przy tym przełączniku. Chciałem się tylko podpytać, czy po otwarciu drzwi, powinny się świecić też lampki nad tylną kanapą?

Tak. Powinny się świecić.

Odkopuję, bo poszukiwałem rozwiązania i trafiałem tylko na ślepe zaułki pt Integration Relay.

Miałem te same objawy. Przyczyny u mnie to:
1) szyny po których ślizga się kółeczko przełącznika - oczyszczenie
2) obluzowanie sie ww kółeczka
3) upalenie się jednego z 5 pinów łączących biały plastik z płytką (widac je po odkręceniu płytki i odłączeniu od plastikowej formy)

Po usunięciu ww oświetlenie działa jak trzeba Verso 2009 bez szyberdachu, z mikrofonem w tejże lampce.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl