Autor Wątek: stuka i puka w prawym kole ? a może to coś innego ???  (Przeczytany 2030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gamic

• Gość
stuka i puka w prawym kole ? a może to coś innego ???
« dnia: 04 Maja 2005, 19:17:40 »
Witam.

Coś o takim pukaniu i stukaniu z okolic kół  z przodu auta już było, ale to co doczytałem nie wyglądało tak jak u mnie...

Mianowicie:  jadępowolutku (pierwszy bieg prawie bez gazu) i wjeżdżam prawym kołem w większą dziurę-ale "łagodną" , a tu jakiś stuk-puk ???  Cofnąlem i drugi raz przez tą dziuręi znowu... - bardziej to czuć na pedałach (gaz i sprzęgło - hamulca nie trzymałem :)  niż słychać - ale ostatnio wyczuliłem sięna wszystkie odgłosy auta ... (po przeczytaniu waszych różnych postów : ))

Nie mam pojęcia co to - ale to już któryś raz z kolei...

Wydaje mi sięże to z okolicy prawego koła, ale to siędzieje tylko przy wolnej jeździe - prawie bez gazu... - czy może jakieś luzy w przeniesieniu napędu silnik-skrzynia, a może coś ze sprzęgłem ?  Już raz zgłaszałem w ASO ale szukali luzów w zawieszeniu i nic nie znaleźli.

Z drugiej strony słychać to z prawej strony, a z lewej nic ... :|

Czy miał ktoś taki problem ?  - piszcie - pomóżcie - doradźcie...   thx :modlitwa
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:11:19 wysłana przez Janmor »

CarinaGTI

• Gość
stuka i puka w prawym kole ? a mo¿e to co¶ innego ???
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Maja 2005, 20:37:50 »
nic nie miales wymieniane w tych okolicach lub robiłeś samemu, nawet pod maską?
a czy dzieje sięteż tak jak nie wjedziesz w dziure i tylko delikatnie dodasz gazu?
nie znam budowy Yarsika (jeszcze  :adiabelek ) może coś z gum stabilizatora, poducha amoirka, poluźnienie górnego mocowania amorka, jarzmo zacisku niedokrecone po wymianie klocków, a spróbuj na lewarek prawe koło i nim poruszać góra dół i lewo prawo
mi kedys tez stukało przy bardzo delikatnym dodaniu gazu (bez znaczenia czy w dziurke wjechałem czy nie) i okazało sięto być wyprzedzenie zapłonu (miałem na +4) a winno być +10, ale to wątpie by sięsamo przestawiło, lewarek i w górę, po uprzednim posprawdzania potencjalnych niedokreconych elemtów pod maską

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl