Autor Wątek: Camry - wymiary boxa dachowego i inne..  (Przeczytany 1715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artek

• Toyot Leżący
  • *
Camry - wymiary boxa dachowego i inne..
« dnia: 09 Listopada 2017, 19:58:19 »
Cześć,
Od kilku miesięcy mam przyjemność posiadania toyoty camry '07, stąd też moja obecność tutaj. Nie był to przypadkowy zakup bo już wcześniej znałem te auta (kilka razy jeździłem modelem '03), a po zeszłorocznej wyprawie do stanów i zobaczeniu ile tak naprawdę tych aut tam jeździ, pomyślałem że to może być ciekawa opcja przy kolejnej zmianie auta : )

Jako stosunkowo świeży użytkownik camry mam 3 pytania:
1. Box dachowy - czy ktoś z Was mógłby podać mi wymiary /długosc/ na jakie powinienem się zapatrywać?
2. Czy ktos z Was instalował jakieś radio z androidem (pełno tego w sieci), z możliwością podpięcia kamery cofania?
3. Punkt trzeci, chyba jak dla mnie najważniejszy - polecenie sprawdzonego mechanika w woj. małopolskim/śląskim.

Będę wdzięczny za informacje. Jeżeli napisałem to w złym dziale to z góry przepraszam - to mój pierwszy post na jakimkolwiek forum..

Pozdrawiam,
Artek
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2017, 19:59:51 wysłana przez artek »

Offline iko01

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Camry - wymiary boxa dachowego i inne..
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Listopada 2017, 10:10:38 »
Mogę Ci pomóc tylko z 2 pkt. Tak ja mam zainstalowane takie radio z kamerką cofania . Wszystko ok kupione było na aliexpress.com. Kamerka cofania to powiem ci zbędny bajer... bo w dzień nic nie widać na wyświetlaczu (słonce) , za to w nocy widać dobrze na ekranie ale nie widać dużo bo ciemno(chyba ze zamontujesz kamerkę z dodatkowym podświetleniem..... Na twoim miejscu zainwestowałbym w czujniki parkowania :] tańsze rozwiązanie i dużo bardziej przydatne niż kamerka. Ceny czujników na aledrogo masz od 40 zl do 150 a za radio musisz wywalić notabene 1,5k zl... Pozdrawiam

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Listopada 2017, 22:30:32 »
A ja zachęcam do przejrzenia wątku gdzie wrzucałem zdjęcia jak podpiąłem kamerę pod oryginalny wyświetlacz. Koszt kamery i montażu to 300zl a jakoś zarówno w dzień jak i w nocy ideał.
Pogadaj jeszcze z chłopakami bo te wszystkie radia z Chin maja tylko rok gwarancji.

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Listopada 2017, 22:34:06 »

Offline artek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2017, 14:19:21 »
Dziękuję za informacje. Zapoznam się z tym i może się na coś zdecyduję :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl